Inventor HSM

CAM software
Luke15
Příspěvky: 2
Registrován: 9. 12. 2015, 7:28

9. 12. 2015, 7:44

Dobry den,

hledam informace ohledne Inventoru a v nem integrovanem CAMu HSM.
Mam moznost na nem pracovat, ale nemam s CAMem vubec zadne zkusenosti. S modelovanim problem nemam.

Hledal jsem vsude mozne po internetu nejaky navod/tutorial jak v tom CAMu zacit aby me to navedlo. Ovsem nic takzvane pro blbce jsem nenasel...

Proto pisu sem, jestli s tim nemate nekdo zkusenosti a nevite o nejakem schopnem navode.

Pripadne jestli by byl nekdo ochotny to tu strucne popsat jak na prvni drahu.

Budu vdecny za kazdou odpoved.
Uživatelský avatar
Kratus
Příspěvky: 392
Registrován: 1. 5. 2015, 2:36
Bydliště: Příbram

9. 12. 2015, 7:55

Luke15
Příspěvky: 2
Registrován: 9. 12. 2015, 7:28

9. 12. 2015, 8:02

Ano, na todle jsem koukal...moje anglictina je mizerna.
Ale lepsi nez nic...
Polesovsky
Příspěvky: 385
Registrován: 28. 5. 2011, 9:30
Bydliště: Brno

26. 12. 2015, 10:36

Ahoj,
pokud Inventor HSM tak koukni na http://www.inventor-hsm.cz/inventor-hsm ... entor-hsm/" onclick="window.open(this.href);return false;

Inventor HSM stale vsak pokulhava ve vyvoji za HSM Worksem.
Attila1976
Příspěvky: 29
Registrován: 29. 12. 2013, 9:39

29. 12. 2015, 5:39

Inventor HSM stale vsak pokulhava ve vyvoji za HSM Worksem zatímco HSM Works pokulhává a to značně za NX od Siemens :lol:
Polesovsky
Příspěvky: 385
Registrován: 28. 5. 2011, 9:30
Bydliště: Brno

30. 12. 2015, 9:32

Attila1976 píše:Inventor HSM stale vsak pokulhava ve vyvoji za HSM Worksem zatímco HSM Works pokulhává a to značně za NX od Siemens :lol:
To je vec nazoru. Byl jsem na predvadecce ruznych CAMu a nejvetsi propadak byl NX . V zadani dostali 3 tydny dopredu informace a zastupci firmy co dodava NX nebyli schopni ani rozjet stroj.
Podle nazoru znamych je priliz slozity. :wink:
Polesovsky
Příspěvky: 385
Registrován: 28. 5. 2011, 9:30
Bydliště: Brno

14. 1. 2016, 2:33

Luke15 píše:Ano, na todle jsem koukal...moje anglictina je mizerna.
Ale lepsi nez nic...
http://www.cadstudio.cz/seminare.asp?obor=MCAD" onclick="window.open(this.href);return false; :wink:
prochaska
Sponzor fora
Příspěvky: 5735
Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
Kontaktovat uživatele:

14. 1. 2016, 4:02

Attila1976 píše:HSM Works pokulhává a to značně za NX od Siemens :lol:
Viděl jsem oboje a koupil HSMWorks. Na NX jsem totiž čuměl jak tele na nová vrata, v HSMWorksu jsem měl deset minut po instalaci udělaný první program :-) Já vím, je to subjektivní hodnocení, ale to je v téhle kategorii všechno :-)
Aleš Procháska
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16903
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

14. 1. 2016, 7:15

pod to se podepisu mel jsem to uplne stejne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Polesovsky
Příspěvky: 385
Registrován: 28. 5. 2011, 9:30
Bydliště: Brno

16. 1. 2016, 6:35

prochaska píše:
Attila1976 píše:HSM Works pokulhává a to značně za NX od Siemens :lol:
Viděl jsem oboje a koupil HSMWorks. Na NX jsem totiž čuměl jak tele na nová vrata, v HSMWorksu jsem měl deset minut po instalaci udělaný první program :-) Já vím, je to subjektivní hodnocení, ale to je v téhle kategorii všechno :-)
Souhlas. Muzes mi sebedokonalejsi soft, ale pokud nevyrabi - je k nicemu. Proste v jednoduchosti je síla :wink:
Polesovsky
Příspěvky: 385
Registrován: 28. 5. 2011, 9:30
Bydliště: Brno

22. 1. 2016, 6:40

Nejak maly zajem o skoleni. Dnes jsem sledoval jen ja sam. Fakt super. Muzete srovnavat jak programovat v HSMWorksu :wink:
Pristi patek je HSMko a soustruzeni
paklic
Příspěvky: 94
Registrován: 13. 3. 2015, 10:39

30. 3. 2016, 8:00

Zdravim, kde se v inventoru HSM nastavuje 4 rotacni osa? Nastavim obrobek na soustruzeni a pak chci frezovat drazky do kulatiny podel a do kola ?
Prosel jsem vsechny videa ale tam to proste neni...
prochaska
Sponzor fora
Příspěvky: 5735
Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
Kontaktovat uživatele:

30. 3. 2016, 8:19

paklic píše:Zdravim, kde se v inventoru HSM nastavuje 4 rotacni osa? Nastavim obrobek na soustruzeni a pak chci frezovat drazky do kulatiny podel a do kola ?
Prosel jsem vsechny videa ale tam to proste neni...
Je to v políčku "substituce osy". Ale není to brané jako "čtvrtá" osa, ale pouze náhrada jedné ze tří lineárních os jednou rotační. Pro pravé víceosé obrábění se musí použít víceosé operace, tam už je to k dispozici přímo.

EDIT: pozdě jsem si všiml, že je to pro Inventor, ne Solidworks. Teoreticky by to mělo být podobné, ale kdo ví...
Aleš Procháska
paklic
Příspěvky: 94
Registrován: 13. 3. 2015, 10:39

31. 3. 2016, 11:32

Prave ze neni, v solidw. jsem videl video a tam to bylo celkem jasny :( ...
Euronymous
Příspěvky: 25
Registrován: 19. 6. 2007, 11:07
Bydliště: Blansko
Kontaktovat uživatele:

13. 4. 2016, 2:19

Musím tě asi zklamat v Inventor HSM tato funkce zatím není.
[u]Marek Skotak[/u]
msskotak@gmail.com
www.cadcam-softcz.cz
Odpovědět

Zpět na „CAM“