Inventor HSM

CAM software
Peter1985
Příspěvky: 24
Registrován: 21. 1. 2014, 8:10

21. 5. 2016, 8:07

Nechcem nejako rýpať, alebo ťa sklamať, ale naučiť sa robiť v CAM-e z tútoriálov na nete je ako šukať s tromi gumami naraz... To čo naprogramuješ si proste musíš pustiť...
A nezabúdajte... Všetci sme tak trochu hovadá...
paklic
Příspěvky: 94
Registrován: 13. 3. 2015, 10:39

12. 5. 2017, 2:59

zdravim, mam problem se 4 osou kdyz vygeneruju G kod tak mi nasroj jezdi nad obrobkem a ne po obrobku.
Vec se ma asi tak, mam trubku. potrebuju v ni 3 diry po 120°. Nastavim polotovar na trubka a pracovni souradnice WCS museji byt v ose.Pak zadam vrtani, kolem dokola pres kruhove pole. Projedu to postprocesorem, ten ale vygeneruje nesmysl, nastroj se pohybuje nad obrobkem, protoze stroj nuluju ne v ose, ale na obrobku. Jde s tim neco udelat?
RaS
Příspěvky: 7899
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

12. 5. 2017, 3:16

a proč stroj nenuluješ v ose? resp vynuluj kde chceš, ale souřadnou nulu posuň do nuly tam kde ji má CAM..
to je jako když řekneš sousedovi ať ti poseká zahradu a neřekneš mu která je tvoje.. poseká všechny jen ne tu tvoji..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
paklic
Příspěvky: 94
Registrován: 13. 3. 2015, 10:39

12. 5. 2017, 3:24

Nuluju v ose X Y, ale nemzu nulovat v ose Z v prosterdku trubky nuluju ji na obrobku, jinak bych si zajel do materialu...
RaS
Příspěvky: 7899
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

12. 5. 2017, 3:26

a změřit průměr trubky umíš? dělit dvěma taky? :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
paklic
Příspěvky: 94
Registrován: 13. 3. 2015, 10:39

12. 5. 2017, 3:33

To jeste zvladnu :D , no, ale co s tim? Jsem amater samouk takze to se mnou bude tezky.
RaS
Příspěvky: 7899
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

12. 5. 2017, 3:50

no tak když máš trubku průměr 50mm najedeš nahoru a vynuluješ Z tak to děláš teď.. jenže to není 0 ale je to Z 25mm takže přepíšeš tu 0 na 25 a poté už to pojede správně..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
paklic
Příspěvky: 94
Registrován: 13. 3. 2015, 10:39

12. 5. 2017, 3:51

No jo vlastne , moc diky ...
prochaska
Sponzor fora
Příspěvky: 5735
Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
Kontaktovat uživatele:

12. 5. 2017, 3:52

Varianta 2: po vynulování odečteš od nuly Z poloměr trubky a zadáš do stroje

Varianta 3: máš jednou pro vždy (teda ne opravdu pro vždy, čas od času to musíš překalibrovat) změřenou nulu děličky, třeba pomocí broušeného trnu známého průměru apod. a prostě ji napíšeš do stroje jako kalibraci v Z (nebo Z, Y apod.)

EDIT: koukám, že variantu 1 napsal už RaS, tak jsem je tady přečísloval :-)
Aleš Procháska
r4cv
Příspěvky: 1476
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

18. 6. 2017, 4:11

Nechcem zakladať novú tému. Mám problém naprogramovať frézovanie závitu M39x4.
robil som to iba raz a išlo to bez najmenších problémov, teraz mi to vyhadzuje v protokole(Chyba: Nástroje nemůže dosáhnout zkosené stěny.)
nevygeneruje žiadnu dráhu a už neviem čo s tým.

stretol sa s tým niekto?
Micis89
Příspěvky: 75
Registrován: 24. 4. 2013, 3:08

20. 6. 2017, 10:35

Ahoj.

jak v inventoru označit model, když chci vyhrubovat pouze nějakou část na modelu. Pořád mi to zajíždí i do ostatních části.
r4cv
Příspěvky: 1476
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

20. 6. 2017, 10:50

mne pomohlo spraviť náčrt, ktorým si určím hranice obrábania.
paklic
Příspěvky: 94
Registrován: 13. 3. 2015, 10:39

20. 6. 2017, 10:52

Nevim jakou hrubovaci strategii jsi zrovna vybral, ale mas na vyber v karte - geometrie - hranice obrabeni, srolovat na vyber a oznacit. U nekterych strategii je v karte geometrie nekde dole zaskrtnuti hlidane prochy, ty oznacis a nebudou obrobeny nebo lze jen ty oznacene obrobit.
r4cv
Příspěvky: 1476
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

1. 8. 2017, 3:23

Akú stratégiu je možné použiť na obrobenie vnútornej plochy v sacom potrubí, ktoré má ohyb 90st. priemer otvoru po celej dĺžke je 34mm, polomer ohybu môžem zmeniť podľa potreby.
1.png
aby som sa dostal "za roh" chcem použiť takýto nástroj. Možno na konci bude iný rádius, prípadne gulička s priemerom cca 30mm.
2.png
Dutinu viem vyhrubovať bez problémov, ale ako presvedčím soft, aby tam dolu "zahol"?
paklic
Příspěvky: 94
Registrován: 13. 3. 2015, 10:39

1. 8. 2017, 3:37

To delas na 5ose frezce?
Odpovědět

Zpět na „CAM“