Fusion 360

CAM software
Balloo
Příspěvky: 378
Registrován: 21. 2. 2016, 6:51

14. 4. 2017, 1:13

Zdravím Vás,

Mám dotaz na uživatele Fusion 360 jestli se nesetkali s problémem po poslední aktualizaci který se mi projevuje při frézování kapes ( je jedno jestli kruhových nebo jiných tvarů ) a to tak, že je celkový rozměr přesně na setinu o 1 mm menší ( jakoby by nějaký ofset na kapsy 0.5mm ) . Při frézování kontury není problém.

Zkoušel jsem procházet všechny parametry a zdá se mi že je všechno ok. I při simulaci je vidět, že nástroj nejede břitem po lince. Zbytkové obrábění nepoužívám a když ho nastavím stejně to je o 1 mm nemší.

Děkuji za případné nasměrování.
strojar12
Příspěvky: 19
Registrován: 25. 5. 2016, 9:50

2. 5. 2017, 1:01

Zdravím.

Domnívám se, že to bude nastaveným přídavkem na stěnu, který je přednastaven na 0,5 mm. Což z obou stran kapsy dá dohromady 1 mm.
Balloo
Příspěvky: 378
Registrován: 21. 2. 2016, 6:51

2. 5. 2017, 1:31

Díky za odpověď,

Pozorně jsem prohlížel všechny parametry, ale asi jsem slepý, nikde jsem nenašel problém. Můžeš mě někam nasměrovat?
Největší anomálie je to, že se mi to začalo projevovat až po poslední aktualizaci.

Díky za odpověď
Nemoo
Příspěvky: 128
Registrován: 22. 2. 2014, 8:27

2. 5. 2017, 7:43

Tohle by to mělo být
Přílohy
offset.PNG
Frenky
Příspěvky: 61
Registrován: 2. 2. 2015, 5:43

21. 1. 2018, 2:20

Ahoj mám cnc frezku Vf25 od cau cau může mi prosím někdo poradit kde se ve fusion 360 nastavují parametry stroje a kde se generuje g code? Vložil jsem model nastavil nástroj a řezné podmínky a udělal simulaci
Uživatelský avatar
Pepa z depa
Příspěvky: 1748
Registrován: 2. 12. 2012, 9:31
Bydliště: Hostěradice (Znojemsko)

21. 1. 2018, 5:57

https://www.youtube.com/results?search_ ... easy+setup" onclick="window.open(this.href);return false; čas je drahý .. studuj a utrácej čas, nikdo jiný to za tebe neudělá
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
Frenky
Příspěvky: 61
Registrován: 2. 2. 2015, 5:43

21. 1. 2018, 6:37

Dík no nemysli si české návody jsem vyděl všechny ale protože neumím anglicky tak jsem potřeboval trochu více nasměřovat.
RaS
Příspěvky: 7906
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

21. 1. 2018, 6:39

Frenky píše:Dík no nemysli si české návody jsem vyděl všechny ale protože neumím anglicky tak jsem potřeboval trochu více nasměřovat.
hlavně, že umíš česky :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Frenky
Příspěvky: 61
Registrován: 2. 2. 2015, 5:43

21. 1. 2018, 6:49

Ano píšu jako prase ale potřebuji pouze poradit
Frenky
Příspěvky: 61
Registrován: 2. 2. 2015, 5:43

21. 1. 2018, 6:56

Ještě jsem zapomněl napsat že frézka pracuje pod mach3
Uživatelský avatar
Pepa z depa
Příspěvky: 1748
Registrován: 2. 12. 2012, 9:31
Bydliště: Hostěradice (Znojemsko)

21. 1. 2018, 8:40

já taky neumím moc dobře anglicky, ale koukat pod ruky a dát pauzu, klikat s ním a nastavíš to, ja ho tady nemám nainstalovaný nikde zrovna, tak nevím jak
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
Frenky
Příspěvky: 61
Registrován: 2. 2. 2015, 5:43

22. 1. 2018, 10:14

Zatím to chápu tak že v kolonce postprocesor zvolím Mach3 dám post tím se mi vigeneruje program s koncovkou tap a ten vložím do Machu a udělám g code je to tak správně.
Frenky
Příspěvky: 61
Registrován: 2. 2. 2015, 5:43

22. 1. 2018, 10:36

?
Uživatelský avatar
Pepa z depa
Příspěvky: 1748
Registrován: 2. 12. 2012, 9:31
Bydliště: Hostěradice (Znojemsko)

22. 1. 2018, 10:40

zkus ten tap nahrát do stroje, ruku na stopku a pusť .. uvidíš jestli jebneš do stolu, nebo ne :D .. zkoušej no, kolečko, pak písmenko, jednoduchý 3D ... klasika
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
Frenky
Příspěvky: 61
Registrován: 2. 2. 2015, 5:43

22. 1. 2018, 1:06

Myslíš to tak že než vytvořím ten tap tak musím někam zadat parametry stroje?
Odpovědět

Zpět na „CAM“