jednoduchý CAM pro 2.5D frézování

CAM software
Odpovědět
D.A.
Příspěvky: 12
Registrován: 7. 10. 2015, 9:06

22. 6. 2018, 11:52

Zdravím,

sháním jednoúčelový CAM pro řádkování 3D ploch. Stačí mi pouze tato funkce. Na frézování tvárníků, ohybníků apod. Nepotřebuji nic nabušeného, ručně si napíšu všelicos a docela rychle. Něco user-friendly, abych se v tom stihl naučit a ještě při tom vyrábět.

Představa: Otevřu model, např. STEP, otočím v prostoru, jak bude upnuto XYZ, nadefinuji polotovar, nastavím nulu, označím plochu(y), navolím nástroj(e) a vygeneruji. V případě potřeby dalšího upnutí vezmu polotovar po prvním programu, otočím a postup opakuji.

Něco cenově dostupného. Postprocesor pro Heidenhain 310. Žádné nájezdy na kontury, žádné offsety nic, jen kód pro frézování středem nástroje. Nemusí to podporovat nějaké upínky a vyhledávání kolizí s jinými tělesy, držáky nástrojů.
Nemusí být nutně česky, stačí angličtina.

Má-li někdo osobní zkušenost, nebo prodává nějaké očesané verze CAMů, nechť se prosím vyjádří :) Děkuji.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16934
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

22. 6. 2018, 11:58

Kdyz si to projdes tak ve finale budes rad kdyz to spolehlive a bez problemu zvladne kdejakej nabusenej software
Ona je nejaka teorie a sliby obchodniku
A nejaka praxe, a problem se vstupnimi daty a inteligentnost algoritmu co to maji resit
Ale uplne zabity to samozrejme neni
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 5918
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

22. 6. 2018, 12:10

Musíš víc specifikovat co děláš atd ,měl jsem v počátcích rád Deskproto ,je to jednoduchý ,má to i Hajdošácký postprocesory ,máš to na 30 dní zdarma aby ses rozhodl jestli jo nebo ne a cena pár korun .Koukni tady https://forum.strojirenstvi.cz/viewtopi ... 73&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
D.A.
Příspěvky: 12
Registrován: 7. 10. 2015, 9:06

22. 6. 2018, 4:21

"Kdyz si to projdes tak ve finale budes rad kdyz to spolehlive a bez problemu zvladne kdejakej nabusenej software" tohleto jsem nechtel slyset :D

pockam na dalsi tipy, jinak jsem googlil a nasel jsem jeste nejaky Estlcam, takze uvidime, ten Deskproto stahnu a odzkousim, cena je bajecna

Mimochodem strejda Google odpovedmi na dotaz "free cam" dokaze rozveselit :D
QNX
Příspěvky: 2883
Registrován: 20. 12. 2006, 9:59
Kontaktovat uživatele:

22. 6. 2018, 5:54

Jak chceš STEP model obrábět po drahách vedených středem nástroje bez ofsetu? To nechápu.
Uživatelský avatar
Grad
Příspěvky: 908
Registrován: 13. 7. 2014, 9:32

22. 6. 2018, 6:27

A co autodesk fusion 360, nevyhovoval by?
Odpovědět

Zpět na „CAM“