Edgecam-drsnost povrchu

CAM software
Odpovědět
lopežník
Příspěvky: 19
Registrován: 25. 6. 2013, 11:17

20. 5. 2019, 1:20

Zdravím,obrábím díru( přesně je to kužel) kruhovou interpolací po spirále po 0.05mm a při obrábění mi to dělá takový tisícihran(povrch nic moc),stroj vyloženě cuká a hodnota posuvu F lítá nahoru a dolů,nevíte co mám udělat aby to šlo plynule stejnou rychlostí?
Je to pro heidenhain530. děkuji
RaS
Příspěvky: 7899
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

21. 5. 2019, 11:00

zkus jinej postprocesor kterej dělá spirálu ne pomocí milionu G1 úseček, ale pomocí G2 G3 kruhové interpolace.. případně sniž chybu odchylky, pak to neudělá milion úseček ale miliardu :D , ale už to nebude zubaté,
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
lopežník
Příspěvky: 19
Registrován: 25. 6. 2013, 11:17

24. 5. 2019, 1:04

Přesnost mám nastavenou na 0,01mm.Zkoušel jsem i tu s kruhovou interpolací ale při najetí do další spirály to opět skočí.
ando533
Příspěvky: 7
Registrován: 20. 4. 2018, 7:40

5. 6. 2019, 7:49

Môže to byť aj postprocesorom ale najprv si skontroluj asi tieto veci:
1.Vystup NC kódu-vyhladený
2.Prizmatická geometria-zaškrtnutá
3.Tolerancie nastav (ak ti to zvládne pc) na 0.001.Aj toleranciu pre zobrazenie, v nastaveniach.
4.Neviem akú verziu používaš ale všimol som si, že od verzie 2015 kde sa dajú označovať aj plochy priamo na modely v niektorých prípadoch sú krajšie dráhy keď označíš model(po starom)
5.S heidenhain nemám ešte žiadne skúsenosti ale vo fanucu použivame pre takéto dráhy niečo ako Smooth Interpolation Function G05.1 kde si ešte vieš nastaviť či má uprednostňovať rýchlosť alebo presnosť.Pretože podľa mňa keď to ide po špirále kónus stále ti to rozkúskuje cam na úsečky.
Odpovědět

Zpět na „CAM“