obrovske stl modely - konverze do solidworks/inventor

ruzne programy,konverze dat, digitalizace, atd...
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15230
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

26. 3. 2018, 1:59

kterymu?
nemel bych to davat z ruky
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 4314
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

26. 3. 2018, 5:21

V Solidvision v tom zámečku .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15230
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

26. 3. 2018, 5:22

tam jsem posilal zakaznika
ale nevim jak dopadla komunikace
porad to chtel po programatorovi kterymu s tim pomaham
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
r4cv
Příspěvky: 1113
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

27. 3. 2018, 7:45

nedávno som dával znova skenovať, tak sme pokecali aj o inom. origo soft na konvert z 3-uholníkov na plochy funguje super, stojí od 20.000eur nahor. potom to ná výstup v plochách s ktorými sa dá pracovať.
Od toho istého výrobcu je aj nejaká nadstavba pre SW a tá je na 30 dní zadarmo (údajne). možno by to stačilo. Inak uvažujem, že im to dám preložiť. Chalan to spraví za pár chvíľ, rádovo 100-200eur, ja by som sa trápil a na to nemám čas.

Dúfam, že to pomohlo.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15230
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

27. 3. 2018, 8:02

jj to oni nabizeji jako sluzbu
prve jsme to nevzali
protoze jsem netusil ze ty softy maji takovyhle umely limit pri importu
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
r4cv
Příspěvky: 1113
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

28. 3. 2018, 8:22

a oni už tie data teraz nemajú?

koľko MB má ten skenovaný súbor? teraz mám najväčší cca 100MB a v Inventore to ide načítať.
blatník.png
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15230
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

28. 3. 2018, 8:33

nevim nejak se nedohodli

ma to asi 30 mega
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
r4cv
Příspěvky: 1113
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

28. 3. 2018, 8:42

ak si to pamätám dobre, tak import so toho špec softu sa robí z STL siete, ktorú by ste mali mať. V prípade potreby dám kontakt do TN, s kým som hovoril. Ja to mám predjednané do budúcna, tiež to nechcem prekreslovať.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15230
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

28. 3. 2018, 8:53

slo o tento jeden kus
pristi scany pry objednaji vcetne premodelovani do parametrickych ploch
uz je to tudiz kompletne vyresene
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
r4cv
Příspěvky: 1113
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

28. 3. 2018, 8:59

46MB mám načítané asi za 1min. tak tam bude problém s nastavením vstupných hodnôt toho importu - platí pre Inventor 2017 profesional
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15230
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

28. 3. 2018, 9:03

ja to v tom inventoru neresil
to ma jejich externi programator
pry se s tim den pral a neslo to

treba to bylo neznalosti
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
r4cv
Příspěvky: 1113
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

28. 3. 2018, 9:48

jj, u mňa to tiež nebolo na prvý krát.
rhinos
Příspěvky: 8
Registrován: 23. 2. 2007, 8:51

10. 7. 2018, 12:36

já se okrajově něčím podobným zabývám.
Z Catie padají hrozně objemné STL.
Optimalizuju vectory a duplicitní plochy.
Případně jde zkusit z too udělat i IGS ale výsledky nejsou úplně super.
Ale vždy záleží na konkrétním modelu.
Jinak na to jsou speciální SW ale zas za speciální cenu :D
Permonik
Příspěvky: 80
Registrován: 19. 2. 2015, 7:34
Bydliště: Mošnov
Kontaktovat uživatele:

10. 7. 2018, 5:05

Z Catie do stl. se trošku nezda za jakým učelem to putuje....

Dělát ze stl. IGS je prasarná. Nebo spíše se to převadí do dalšího formátu a narusta objem dát.

Já to dělám ve Fusionu (dřive v Inventoru) a zatím jsem jen omezen HW.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
rhinos
Příspěvky: 8
Registrován: 23. 2. 2007, 8:51

10. 7. 2018, 5:46

prevod catia-stl ma svuj duvod :wink:
Je to dane sw do ktereho to putuje a taky licencni politikou kdyz mas sw legalne.

Ten IGS jsem delal kolegovi co mel v Solidworks podobny problem co asi i ty.
Proste to STL uz bylo prilis velke.
Mrtvy cad model muze byt v mnoha pripadech lepsi nez shluk trojuhelniku v STL.

U nas se bezne prevadi skenovany STL model do igs a pak teprve se optimalizuje do ploch v Catii.
Nebo se to aspon tak delalo kdyz jsem se o to zajimal v ramci firmy.
Mozna bych nekde nasel prezentaci.
Kupoval se na to nejaky modul snad do Catie.

Jinak pro upravy STL jsem kdysi pouzival nejaky free editor. Ted uz si ale fakt nevzpomenu na nazev.
Musel bych se podivat do archivu.
Tam slo ty plochy i zjednodusovat a vysledky nebyly uplne spatne.
Taky jsem mel pujceny nejaky modul od Solidvisionu
Odpovědět

Zpět na „Ostatní software“