Zoradenie úloh podľa abecedy

ruzne programy,konverze dat, digitalizace, atd...
Odpovědět
ZekonMi
Příspěvky: 3
Registrován: 8. 11. 2018, 8:55

8. 11. 2018, 9:10

Dobrý deň,
máme CNC 300 Pro Com s obslužným programom Next generation R.5.0.1 13.3.2006 bežiaci na platforme Win XP. Potrebujeme pri pridávaní úloh do fronty, aby pri výbere boli zoradené podľa abecedy. Problém je v tom, že keď je v priečinku veľa úloh a nie sú zoradené, vyhľadávanie ručne trvá dlho. Všade, kde bolo možné je nastavené zobrazovanie podľa abecedy, ale priamo v podmenu nie je nič na nastavenie. Vedel by nám niekto poradiť??

PS:(Zoradenie podľa abecedy je možné, pretože predtým to bolo nastavené, len po migrácii dát z HDD PC na NAS a zálohe sa to rozhádzalo. Načítavanie cez Win ukazuje všetko zoradené, ale obslužný program ich zobrazuje ledabolo.)
Mex
Příspěvky: 4503
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

8. 11. 2018, 2:41

A nestačí to na těch Windows jenom nakopírovat do jiného prázdného adresáře?
Třeba TotalCommander to kopíruje podle abecedy, takže v tom cílovém adresáři je to pak seřazené.
ZekonMi
Příspěvky: 3
Registrován: 8. 11. 2018, 8:55

13. 11. 2018, 7:53

Úlohy (predlohy) na server ukladajú denne viaceré oddelenia z rôznych systémov. NAS server (Synologie) beží na unixovom systéme a systém na CNC beží XP, ktoré má problém s indexovaním a čítaním hlavičiek súborov. Na druhej strane keď sa cez XP pripojím na NAS tak vidím súbory zoradené podľa abecedy alebo viem si ich tak zobraziť. Obslužný program má v jednom menu klasické usporiadanie podľa abecedy (iba priečinkov), keď vstúpim do podmenu tak sa mi zobrazia konkrétne súbory(úlohy) a tam nie je možnosť usporiadania podľa abecedy.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15925
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

13. 11. 2018, 8:23

Podle abecedy radi az software toho ppsledniho okna ktere to vykresluje jako vypis
Paklize tam ta funkce neni tak bych rekl ze mas smulu
Jedine co pro to muzes udelat je prehazet to do slozek tak aby to bylo kosatejsi takze mene dlouhych seznamu souboru v kterych musis hledat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
ZekonMi
Příspěvky: 3
Registrován: 8. 11. 2018, 8:55

13. 11. 2018, 10:44

Ani by som to neriešil, keby to už môj predchodca už raz tak nenastavil aby im to zobrazovalo podľa abecedy. Už tu však dlhšie nerobí ... Až po migrácii na NAS sa to znova rozhádzalo...
Mex
Příspěvky: 4503
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

13. 11. 2018, 12:07

Ještě jednou.
Připoj se z těch WXP k NASu. Na WXP si udělej pomocný adresář, do něho nakopíruj obsah toho, co chceš mít seřazené. Pak buď to CNC zpracování pusť přímo z této kopie, nebo vymaž původní obsah na NASu a nakopíruj to zase zpět.
Ten kopírovací program to tam pravděpodobně nahrne v pořadí podle abecedy, takže pak i z toho NASu zpět by to zase mělo jít podle abecedy.
Pokud by to tam ten kopírovací program nedal podle abecedy, tak to zkus zkopírovat něčím jiným (TotalCommander atd.).
prcek
Příspěvky: 87
Registrován: 31. 10. 2016, 2:26

13. 11. 2018, 12:47

Mex píše:
13. 11. 2018, 12:07
... nebo vymaž původní obsah na NASu a nakopíruj to zase zpět.
Ten kopírovací program to tam pravděpodobně nahrne v pořadí podle abecedy, takže pak i z toho NASu zpět by to zase mělo jít podle abecedy.
Pokud by to tam ten kopírovací program nedal podle abecedy, tak to zkus zkopírovat něčím jiným (TotalCommander atd.).
Tohle na Linuxu (na tom ten NAS nejspis bezi) pravdepodobne fungovat nebude na 100 % (nerikam, ze to nestoji za pokus). Filesystemy si to neukladaji pekne sekvencne. Zkus si v prazdnem adresari pustit for i in `seq 1 50`; do touch $i; done a pak se na to podivat ls -f (zvlastni je, ze mi to 2x po sobe na prvni misto dalo 42 - to je znameni)
Mex
Příspěvky: 4503
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

13. 11. 2018, 11:10

prcek píše:
13. 11. 2018, 12:47
Tohle na Linuxu (na tom ten NAS nejspis bezi) pravdepodobne fungovat nebude na 100 % (nerikam, ze to nestoji za pokus).
Nojo, máš pravdu. Na filesystémech extX to zřejmě fakt nebude fungovat.
Tak je třeba to vyřešit pořádně a ne jen podobnou ochcávkou.
Takže tím správným řešením asi bude použití Sambového modulu "dirsort":
vfs objects = dirsort
Odpovědět

Zpět na „Ostatní software“