EAGLE PCB Rady začátečníkovi

ruzne programy,konverze dat, digitalizace, atd...
Smartyn34
Příspěvky: 73
Registrován: 2. 1. 2015, 11:45

22. 5. 2015, 10:39

Nahoře v prvním menu by mělo být Switch to board, to vždy po nakreslení schémata kliknu a objeví se. Pak už funguje co změním ve schématu se změní i na desce.
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 3113
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

22. 5. 2015, 4:22

Thomeeque píše:Možná jsi někdy v průběhu tvorby ten brd omylem vytvořil a zavřel.. ale to by ti pak mělo signalizovat, že kreslíš schema bez otevřeného boardu (žlutočerný pruh nahoře), je to divný. Zkus to s novym schematem. A jestli u tvojeho schematu teď nějaký board existuje, tak ho smaž a zkus taky znova, ale to jsi asi zkoušel.. Jestli chceš, postni to schema sem (nebo SZ), zkusim, co to udělá u mě.
No jo to pokud začnu s novým schematem tak to funguje.
Smazat board?
Musím se po té funkci podívat .. :-(
Teď jdu točit ;-)
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 3113
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

22. 5. 2015, 4:24

Smartyn34 píše:Nahoře v prvním menu by mělo být Switch to board, to vždy po nakreslení schémata kliknu a objeví se. Pak už funguje co změním ve schématu se změní i na desce.
Jo to je podle návodu - na novým schemtu mi to fugovalo - zřejmě jsem začal kreslit schema bez boradu.
Při přepnutí z toho chbně začatého tam není nic. Příkazem Erc mi vypíše ty hlášky a chyby.
MOžná bude lepší začít znova než se otravovat s chybným projektem.
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 3113
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

2. 5. 2019, 3:05

Nevíte někdo kde se dá najít knihovna s obecným schematem motoru a žárovky?
Já ji nějak nedokážu na netu najít. :-(
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
Mex
Příspěvky: 5647
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

2. 5. 2019, 3:26

Já mám nějaké knihovny od rozvaděčářů, co v tom malujou kompletní dokumentaci k rozvaděčům. Mají na to snad i nějaké nadstavby, které jim pak generují kusovníky a co já vím co (ty nemám).
V hlavičce knihovny s motory je "Motoren für Elektropläne". Zkus to pohledat na webu. Pokud nenajdeš, tak Ti to večer pošlu (budeš-li mít zájem).
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 3113
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

3. 5. 2019, 7:40

Tak motor jsem našel, ale žárovku nee. Napíšu SZ.
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
t256
Příspěvky: 891
Registrován: 19. 1. 2012, 4:49

3. 5. 2019, 8:31

Neni rychlejsi si ten symbol do nejake knihovny proste nakreslit? Vzdyt je to jen kolecko a dve cary :-)
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 3113
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

3. 5. 2019, 11:26

t256 píše:
3. 5. 2019, 8:31
Neni rychlejsi si ten symbol do nejake knihovny proste nakreslit? Vzdyt je to jen kolecko a dve cary :-)
Pro toho kdo s toho kdo s tím programem umí určitě ;-)
Já jsem rád, že jsem to málo co s tím dokážu - malovat jednoduchá schemata - jsem nezapomněl ;-)
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
t256
Příspěvky: 891
Registrován: 19. 1. 2012, 4:49

3. 5. 2019, 1:42

Na tom nic neni, kresli se to prakticky stejne jako do schematu, jen to ukladas do knihovny. Predpokladam, ze u zarovky pouzdro kreslit nebude, takze odpadne prace s propojovanim pinu apod.
http://www.eagle.cz/help/10.htm
rawen
Sponzor fora
Příspěvky: 1099
Registrován: 15. 3. 2008, 12:22
Bydliště: Prostějov

11. 6. 2019, 1:46

Zneužiju téma

Snažím se z Eagle vygenerovat gcode (pro čínský routřík 3018). Postupuji podle návodu
https://www.youtube.com/watch?v=q3TB6ad8zXU s pluginem od Autodesku.

Ve výsledných souborech nemám díry, resp. vrtání je prázdné. Můžete mi prosím poradit, kde hledat zradu?
A případně, pokud používáte stejný router anebo alespoň GRBL, jakou konfiguraci nastavit, aby vylezl gcode použitelný bez dalšího upravování.

Předem děkuji, Radek
2009 portálka Tron jezdí
2008 konverze Proxxon MF70
Dawe
Příspěvky: 252
Registrován: 8. 10. 2013, 6:18

11. 6. 2019, 1:50

Video mi nejede, ale ja roky pouzivam pro generovani g codu ULP jmenem pcb-gcode-3.6.2.4
Zkus, je to robustni reseni s dobrou konfigurovatelnosti, nikdy mi to ULP nezkazilo PCB. Umi i vice pruchove (multipass) frezovani, kde si jednoduse nastavis min. mezeru mezi signaly a g cod odebere prave tolik medi aby tomu vyhovel. Jestli ho take pouzivas a dela ti problemy vrtani, checkni jestli mas smysluplne nakonfigurovane Vias a zapnutou tu zelenou vrstvu pred generovanim kodu. Mne vzdy vrtani spolu s Eaglem 6.4.0 jelo bez problemu, jak pro Via tak pro ostatni diry nakreslene ve vrstve Holes. Vrstvu drill nepouzivam.
edit: predpokladam ze generate top drills mas zaskrtnute a drill posuv zadany jako nenulovy.Drill depth musi byt zaporny a v abs. hodnote vetsi nez tloustka desky .
TOS S28 Žebrák
Petiosa SkyfireCNC SVM-2VMC Mini Industrial
Triosa DIY frezka
rawen
Sponzor fora
Příspěvky: 1099
Registrován: 15. 3. 2008, 12:22
Bydliště: Prostějov

11. 6. 2019, 2:42

Díky, bavíme se o stejné UPL.
Zítra ověřím ta nastavení. Dosud jsem používal metodu přenosu toneru, takže mám možná ve vrstvách hokej.

Radek
2009 portálka Tron jezdí
2008 konverze Proxxon MF70
Dawe
Příspěvky: 252
Registrován: 8. 10. 2013, 6:18

11. 6. 2019, 3:06

Az vyresis diry, urcite se zamer na nejakou kalibraci roviny PCB. Zadne nema konstantni tloustku a ve vysledku pak nedokazes kopinatym nastrojem frezovat uzke cesty. Ja pouzivam po exportu z eaglu utilitu Autoleveller077.exe. Tim nechas projet vygenerovany G-cod a on prida na zacatek autoprobing a vsechny Z souradnice v kodu udela jako offset od identifikovaneho nuloveho povrchu. Aproximuje to povrch po castech linearne (nebo polygonalne?), ale staci to. Na vetsinu mych PCB(vetsinou do 200mm max. rozmeru) mi staci autoprobe v mrizce 4*4 az 6*6 bodu. Pak dokazu frezovat cesty 0.15mm s mezerou 0.2mm. Takze SMD pro TQFP a podobna pouzdra frezuju spolehlive s rezervou.
Existuje pak jeste vice konfigurovatelne reseni, utilita G-code ripper, kterym se da kompenzovat nerovnost i ve vetsim meritku (muzes na 3D frezce gravirovat treba sklenicku nebo kouli apod.)
TOS S28 Žebrák
Petiosa SkyfireCNC SVM-2VMC Mini Industrial
Triosa DIY frezka
Mex
Příspěvky: 5647
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

11. 6. 2019, 11:40

Dawe píše:
11. 6. 2019, 3:06
Existuje pak jeste vice konfigurovatelne reseni, utilita G-code ripper ...
Vyzkoušel jsem ten G-code ripper a je to moc pěkný SW. Nejen pro autoleveling.
Díky za tip. :)
rawen
Sponzor fora
Příspěvky: 1099
Registrován: 15. 3. 2008, 12:22
Bydliště: Prostějov

12. 6. 2019, 7:36

Ahoj,
zkoušel jsem to, a pořád nic. Proto prosím, kdybyste to někdo mohli zkusit. V příloze je deska, která se kdysi dokonce vyráběla v Číně, takže snad funkční. A je tam i konfigurák. Něco z toho bude špatně.

Pěkně prosím, smutně koukám... :oops: Radek
Přílohy
Eagle-gcode.zip
(7.95 KiB) Staženo 7 x
2009 portálka Tron jezdí
2008 konverze Proxxon MF70
Odpovědět

Zpět na „Ostatní software“