CNC Shield V4, Arduino NANO ATMega328, A4988, GRBL 1.1

ruzne programy,konverze dat, digitalizace, atd...
Odpovědět
neilz
Příspěvky: 29
Registrován: 20. 4. 2017, 9:20

28. 11. 2017, 3:27

Zdravim, testuju sestavu z komponentu CNC Shieldu V4, Arduino NANO ATMega328 , A4988, GRBL 1.1
GRBL nahraju prez xloader rychlosti 57600 ktere si vybere program pro danej cip a desku, vse se tvari OK, spustim candle, vyberu port a rychlost 115200, vse se zda se propoji jak ma ale po nahrani .nc souboru se motory vubec nechovaj jak maj, vpodstate jsou neustale seple a jednou za par sekund udelaj 1 krok, zkousel jsem vsechno mozne ale nedari se mi motory rozchodit, netusi nekdo v cem muze byt problem ?
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 5106
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Praha

28. 11. 2017, 4:38

http://osoyoo.com/2017/04/07/arduino-na ... v4-0a4988/" onclick="window.open(this.href);return false; - tady píšou, že máš v Grbl Controlleru nastavit baud rate na 9600. Tak to možná zkus.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
neilz
Příspěvky: 29
Registrován: 20. 4. 2017, 9:20

28. 11. 2017, 4:52

bohuzel, s tim se vubec k desce neda pripojit
atlan
Příspěvky: 1722
Registrován: 7. 2. 2011, 9:12

28. 11. 2017, 5:01

A cez g code sender to vies ovladat?
neilz
Příspěvky: 29
Registrován: 20. 4. 2017, 9:20

28. 11. 2017, 5:03

zkousel jsem nekolik programu a prez sipky v nich ovladat posuv os ale chova se to stejne, jen to obcas cukne, neni v tom ani pravidelnost
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 5106
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Praha

28. 11. 2017, 5:38

Tak možná ještě toto: https://www.youtube.com/watch?v=ZX3t-2s3XUo" onclick="window.open(this.href);return false;
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 2170
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

28. 11. 2017, 5:45

jestli je to cerna deska, tak ta ma chybu v zapojeni jumperu pro mikrokroky
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
neilz
Příspěvky: 29
Registrován: 20. 4. 2017, 9:20

28. 11. 2017, 6:19

diiik :-D opravdu jsou prohozene 2 piny :-D uz to jede
atilka
Příspěvky: 6
Registrován: 5. 10. 2019, 5:18

5. 10. 2019, 7:02

Ked nahráváš do Arduina GRBL tak aj tam musíš prehodit na 115200aby to bolo spárované inak to nepoide. Ja mám tiež malí CNC a to isté mi robilo problém.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní software“