Notebook - pomoc s výberom

kde sehnat dobré PC do nepohody
lukin1156
Příspěvky: 351
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

12. 12. 2018, 8:16

Taky jsem se nějak nachytal :(
SN320,SUI 32 CNC,Maho 700 CNC, Mikron UME 600, Boley BKN 100C CNC
Uživatelský avatar
DwPetr
Příspěvky: 2927
Registrován: 23. 9. 2016, 8:25

12. 12. 2018, 8:33

To nevadí.
Co mám 17" HP ProBook, tak bych do menšího nešel, a příště už se SSD.
TOS H 63, Strigon GH 560, KFD 250, Berco HON 200, Stanko 16K20, TOS 4C, ZMM NK 203, FUS SMC-8B
r4cv
Příspěvky: 1406
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

12. 12. 2018, 9:01

Ani ProBook nie je záruka. Záleží na využití, ja robím denne a často v teréne. Po roku začal Probook blbnúť - náhodne sa zapínala "modrá obrazovka", čo pri práci dobre nas...

vymenil som za iný model a ide OK. a záleží tiež na OS, ja som chcel niečo s win7.
Uživatelský avatar
DwPetr
Příspěvky: 2927
Registrován: 23. 9. 2016, 8:25

12. 12. 2018, 9:24

U mě zatím musím zaklepat, dobrý (470, i5, 2.20GHzx4, 64bit, 8GiB) na Ubuntu. Na jednu stranu na tom něco rozchodit je utrpení, ale na druhou bych se už na Win nevrátil. Nějak jsem si to oblíbil i přes ty pekla.
TOS H 63, Strigon GH 560, KFD 250, Berco HON 200, Stanko 16K20, TOS 4C, ZMM NK 203, FUS SMC-8B
r4cv
Příspěvky: 1406
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

13. 12. 2018, 7:29

Na ubuntu si rozchodil Inventor alebo Solidworks? To by potom bolo zaujímavé aj pre mňa.
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 2024
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

13. 12. 2018, 8:08

Catia by jit mela nativne, ja pouzivam virtual
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
aleshonsa
Příspěvky: 1607
Registrován: 30. 8. 2011, 3:18
Bydliště: Praha

13. 12. 2018, 8:32

10majko píše:
12. 3. 2018, 9:56
To máš pravdu. V práci mám veľký monitor na takže by som notebook prepojil s monitorom to by bolo v pohode a už doma zase toľko nepracujem ale stane sa že niečo potrebujem.
Jestli ti jde jen o přístup z domova tak by bylo nejlepší řešení VPN a přes to vzdálený přístup na stanici v práci. Buďto používat klasický RDP anebo pak nejlepší by bylo PCoIP.
Třeba řešení od Teradici. To umožňuje vzdálený přístup, kdy můžeš přenášet až 4 monitory, USB2 porty a zvuk. Obnáší to strčit do počítače speciální kartu od Teradici a pak zero klient Dell. Existují varianty pro 2 a pro 4 monitory. Navíc je to mnohem bezpečnější než RDP kvůli vyšší úrovni šifrování atd., jde nastavit pevná vazba karty na MAC adresu klienta (takže se tam nikdo z jiného klienta nedostane). Akorát to samozřejmě chce větší rychlost internetu. Navíc je dobré to koupit na eBay, protože když to budeš kupovat přímo od dealera tak je to celkem drahé.

Já jsem byl cca 14 let notebookář. Pak mě došlo, že jsem vlastně idiot platit ceny desítek tisíc za křáp co má nejvýše 4 jádra a hodně limitovanou paměť, nepřidám tam žádnou další kartu, žádnou pořádnou grafiku atd. Tak jsem dovezl z USA Dell T7810 z druhé ruky ještě v záruce za 30 000,- včetně přepravy, DPH a proclení. Zatím je tam jen jeden Xeon s 8 jader 16 vláken, 16GB registrovaná RAM s ECC (registrované paměti jsou sice dražší, ale zase je menší riziko nějaké crashe když se to nejméně hodí) a Nvidia Quadro M2000. Dokupoval jsem WD Black NVMe SSD 500GB a z eBey kartu co umožňuje napojení až 4x 1TB NVMe SSD. Když mi nebude stačit výkon, můžu dokoupit druhý procesor a další RAM - můžu jít až na 2x 22 jader a 256GB RAM. Stejně tak kdybych potřeboval další LAN porty kvůli navýšení síťové kapacity (tenhle Dell má jen jeden port). Začínám se porozhlížet po Quadro K6000 nebo M6000.
Do notebooku bych tohle prostě nikdy nenacpal. Samozřejmě další CPU nebo RAM stojí peníze, ale pořád méně než kdybych kupoval notebook, co by tohle uměl a to jen tu RAM. A když mi ani tohle nebude stačit tak můžu pořád celkem slušně sehnat T7910 co snese až 1TB RAM. Nemluvě pak o nových strojích T7820 a T7920 s novou paticí 3647.
Nebo když víš, že ti stačí jeden CPU a třeba 256GB RAM tak se dá celkem levně sehnat T5810 s jendoprocesorovou deskou.
Na to, abych se tam dostal vzdáleně, mi pak stačí notebook nějaká plečka za pár korun.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 2024
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2018, 5:36

tady http://www.eurocom.com/ec/main()ec si muzes laptop poskladat dle potreb,treba i s xeonem
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
t256
Příspěvky: 823
Registrován: 19. 1. 2012, 4:49

14. 12. 2018, 6:35

aleshonsa píše:
13. 12. 2018, 8:32
...Pak mě došlo, že jsem vlastně idiot platit ceny desítek tisíc za křáp co má nejvýše...
To se snazim vtlouct do hlavy vetsine lidi co notasy kupuji. Ale to je porad: kamoska ma notasek, ja ho chci taky a ne tu starou velkou bednu. Pak ho foukne na stul, smidli neco na malem displeji s mizernou klavesnici a touchpadem a pohne s nim jedine kdyz utira prach.
aleshonsa
Příspěvky: 1607
Registrován: 30. 8. 2011, 3:18
Bydliště: Praha

14. 12. 2018, 7:22

filla píše:
14. 12. 2018, 5:36
tady http://www.eurocom.com/ec/main()ec si muzes laptop poskladat dle potreb,treba i s xeonem
To je sice hezké, ale kdo to bude chladit až to pojede na 100% a ještě s přetaktováním třeba 2 dny v kuse????
Stejně tam víc jak jeden CPU s maxi 4 jádry nedostaneš, nemluvě o RAM, GPU, ostatních kartách co se hodí ...
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Odpovědět

Zpět na „levná PC“