Dotykové LCD monitory a komponenty

kde sehnat dobré PC do nepohody
tombene
Příspěvky: 10
Registrován: 17. 1. 2013, 8:06

18. 1. 2013, 12:24

Levné LCD monitory i dotykové se dají sehnat na http://www.htechshop.cz" onclick="window.open(this.href);return false; Funguje to jako druhá myš. Drivery neumí multidotyk. Čil nesnímá to více dotyků najednou. Jako periferie to funguje samostatně, zvlášť od monitoru.Je to metoda SAW čili povrchová akustická vlna a stínítko je z odolného skla. Interface buď RS232, tedy sériový port a nebo USB. Kontrolér je v dodávce potřebuje +5V. Dotyk funguje na prst, gumu, tedy na předměty pohlcující akustickou vlnu. Nefunguje na tvrdé předměty např. roh kreditky, tvrdý stylus a pod. Drivery v eshopu a na CD. Podrobněji .. ELO InteliTouch ... do Google. Typ SAW bez předpony plus.
Naposledy upravil(a) tombene dne 30. 1. 2013, 6:49, celkem upraveno 3 x.
Uživatelský avatar
Gulliver64
Příspěvky: 464
Registrován: 1. 8. 2010, 7:52
Bydliště: Kuřim

18. 1. 2013, 5:00

oprav odkaz, máš tam hhtp namísto http
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
Patres.I
Příspěvky: 304
Registrován: 20. 1. 2012, 6:00
Kontaktovat uživatele:

30. 1. 2013, 5:10

Ten monitor LCD
http://www.htechshop.cz/cs/lcd-monitory ... panel.html" onclick="window.open(this.href);return false;

By sa mi hodil ,neviete prosím ako to funguje ,s akým windowsom atd ? Dakujem za info
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 4976
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

30. 1. 2013, 6:00

chodí to na snad všech win a bez problémů i na linuxu
pohledej ovladače ELO je toho mraky
Patres.I
Příspěvky: 304
Registrován: 20. 1. 2012, 6:00
Kontaktovat uživatele:

31. 1. 2013, 5:25

dík ,ale ta cena sa mi zdá velmi malá ,ked pozrem iné produkty ..
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 4976
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

31. 1. 2013, 6:31

jsou to demontované lcd z hracích automatů tak proto , nevím jestly ti daj nějakou záruku ????
RaS
Příspěvky: 7747
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

31. 1. 2013, 9:59

1, jsou demontované, nicméně jsou v podstatě nepoužité, alespoň ten který jsem tam koupil já je naprosto netknutej, pokud by ho někdo zabalil do originál krabice tak to nikdo nepozná..
2, jsou panelové tzn, že je musíš někam zamontovat, má to jen dvě účka a třeba na položení na stůl to opravdu není, takže se to prodává za cenu v podstatě použitého LCDčka.. nicméně pokud bys to chtěl koupit nové tak to stojí v panelové verzi 10x tolik..
co se týká záruky, tak pán mě říkal, že jich má hodně a v případě problému to není problém vyměnit..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Patres.I
Příspěvky: 304
Registrován: 20. 1. 2012, 6:00
Kontaktovat uživatele:

31. 1. 2013, 12:54

Dik za odpovede ,skusal si to uz ci to fachá?
Ak spravne pozeram tak to ma byť dotykový nie??? :O
RaS
Příspěvky: 7747
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

31. 1. 2013, 1:04

jo dotykovej je, přivezl jsem ho začátkem týdne, ještě nebyl čas to vyzkoušet, tak snad to funguje :D
nicméně já mám za 1700 s USBčkovým dotykem ten za 1500 je s RS232..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Uživatelský avatar
Gulliver64
Příspěvky: 464
Registrován: 1. 8. 2010, 7:52
Bydliště: Kuřim

31. 1. 2013, 3:08

já před časem kupoval tyto monitory dva, jeden se bohužel při přepravě poškodil - praskla dotyková vrstva. volal jsem prodejci v naději, že by mohl mít náhradní. prodejce ji měl a byl natolik vstřícný, že mi poslal novou zdarma. jen to trvalo asi tři týdny, no ale nepočkejte si, že :-)
monitory jedou bez nejmenších problémů, jen je bylo třeba při prvním spuštění resetovat takovým docela zvláštním způsobem - vzadu zastrčit do PS2 konenektoru přiložený káblílk a škrtnout s ním o kostru - trochu jse váhal, ale opravdu to monitor resetovalo a provedla se autokalibrace podle rozlišení grafické karty. předtím na monitoru "chyběl" jeden okraj. tož tak
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
RaS
Příspěvky: 7747
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

31. 1. 2013, 3:51

tak já k tomu žádnej "kalibrační" kablík nedostal :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
tombene
Příspěvky: 10
Registrován: 17. 1. 2013, 8:06

31. 1. 2013, 7:35

Kdo má problém, tak se ozve. Ne ? Kablík je prozatímní řešení, mini-DIN konektory se totiž nedají dobře pájet, připravuji konečné řešení, ale většinou se monitor chytne po zapnutí sám, je tam tlač. on/off a pak už to není třeba. Povolená rozlišení jsou v manuálu který je na http://htechshop.cz" onclick="window.open(this.href);return false; u LCD 17'.
RaS
Příspěvky: 7747
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

1. 2. 2013, 10:27

tak jsem to teda vyzkoušel, v linuxu monitor naběhl bez problémů v rozlišení 1280 dotyk funguje po vložení do USB bez jakékoliv instalace čehokoliv taky sám, nicméně tady je problém, že je nějakej rozkalibrovanej a je jakoby zrcadlově otočenej, tzn jedu doprava on doleva ve středu se potkáme..
a teď linuxáci znalý mě poraďte prosím kde je nějaká kalibrace a nastavení vlastního touche? našel jsem vše možné od myši po monitor ale touch nikde..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 4976
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

1. 2. 2013, 10:33

obávám se že do linuxu budeš muset stáhnout od elo nějaký ovladač kde pak pujde kalibrace

http://elotouch.com/Support/Downloads/L ... _linux.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
fupe
Příspěvky: 566
Registrován: 27. 5. 2008, 9:10
Bydliště: Praha

1. 2. 2013, 10:53

RaS píše:tak jsem to teda vyzkoušel, v linuxu monitor naběhl bez problémů v rozlišení 1280 dotyk funguje po vložení do USB bez jakékoliv instalace čehokoliv taky sám, nicméně tady je problém, že je nějakej rozkalibrovanej a je jakoby zrcadlově otočenej, tzn jedu doprava on doleva ve středu se potkáme..
a teď linuxáci znalý mě poraďte prosím kde je nějaká kalibrace a nastavení vlastního touche? našel jsem vše možné od myši po monitor ale touch nikde..
Zkus xinput_calibrator utility

ke stazeni zde.

http://www.freedesktop.org/wiki/Softwar ... calibrator
Odpovědět

Zpět na „levná PC“