Znackove repasovane pocitace

kde sehnat dobré PC do nepohody
el_fuego333
Příspěvky: 333
Registrován: 10. 2. 2009, 6:21

7. 4. 2010, 10:47

gnat píše:
el_fuego333 píše:Desktopove masiny velmi neodporucam kupovat pouzite. Aj pri znackovych lowcost masinkach maju maticne dosky zivotnost max 3-4 roky v 24 hod prevadzke. Je to dane hlavne pouzitymi lacnymi kondenzatormi.

Pokial planujete kupit starsie PC za rozumnu cenu, odporucam znackove serverove riesenia SUN, IBM a pod. U mna sa casto najdu masiny, ktore nikdy neboli pouzite, boli len ako zaloha v pripade poruchy. Ine boli nasadene kratku dobu. Pokial niekto bude mat zaujem, dajte vediet a ja poslem, co je k dispozicii.

Andrej
V zájmu kšeftu každá lež dobrá ? Přijď se podívat k nám do serverovny, mám tam 5x Dell Optiplex PIII 866 MHz a běží to 24 hodin denně už skoro 10 let (rok výroby 2000). Jedinné co odešlo byl 1x HDD a ty mi ve značkových serverech odcházejí možná i častěji.
Ahoj, kedysi davno, ked som zacinal robit so servermi, postavil som svoj prvy server na desktopovej doske od MSI, s AMD duronom procesorom a tymi najlacnejsimi HDD, ake sa vtedy dali kupit. Ta masina je este stale u suseda ako WIFI router/firewall.
Niekedy sa proste najde dobry kus, vela zalezi od prevadzkovej teploty.
Za celu karieru som mal 2x taketo stastie. Na ostatnych pripadoch som sa poucil, ze je lacnejsie urobit vec poriadne a mat pokoj, ako stale lepit prasknuty pohar.

Ad "V zájmu kšeftu":
Fakt si nemyslim, ze v dnesnej dobe, ked sa da odcinanov kupovat NOVE PC suciastky za FACKU (!!!) a este ich predavat so 150% rabatom stale za smiesnu cenu oproti cenam z pred 5 rokov.... SA NEDA ZARABAT / ROBIT KSEFTY / PREDAJOM OJAZDENYCH POCITACOV...

Havaria pocitaca a nasledny sklz v robote, zniceny obrobok,.. je drahsi ako samotny ojazdeny pocitac.
http://www.youtube.com/watch?v=n0be3G2TVug
gnat
Příspěvky: 876
Registrován: 24. 2. 2009, 9:14
Bydliště: doma
Kontaktovat uživatele:

7. 4. 2010, 11:11

Za těch několik desítek let, co se motám okolo počítačů, jsem viděl jen 1x desku, která by odešla kvůli kondenzátorům a to ještě u týpka, co se onanoval tím, jak moc to přetaktuje a podle mě je upekl. 3-4 roky spolehlivě vydrží kondenzátory i na shitech typu MSI. I u zdrojů bývá nejčastější příčinou odchodu do křemíkového nebe průraz spínacího tranzistoru na straně usměrněného síťového napětí.
SABLE-2015
el_fuego333
Příspěvky: 333
Registrován: 10. 2. 2009, 6:21

7. 4. 2010, 9:44

Ja neviem. Kazdopadne dosku sa letovat neoplati. Desktopove veci su stavane na inu zataz ako serverove. To predsa musis uznat.
http://www.youtube.com/watch?v=n0be3G2TVug
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15660
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

8. 4. 2010, 6:04

delal jsem ve firme kde kdyz jsem nastoupil tak se mesicne kupovali cca 4 pc
prave kvuli lacinym deskam a bednam tudiz mizernemu chlazeni
vetsinou popraskane kondy a dielektrikum vylezle cepickou ven
jeden hardwarovy pad serveru za tyden
nekolik zakousnuti za den
temer trvala nutnost pritomnosti admina

po mnoha peripetiich s vedenim jsem prosadil nakup a postupnou vymenu za repasovane znackove pocitace dell a nove servery FSC
postupne se vymenilo asi 70 pocitacu a 45 serveru za zhruba stejny pocet pocitacu a min nez polovicni pocet serveru protoze bylo mozne mnoho serveru sloucit

momentalne je to 4. mesic co jsem tam nebyl a vsechno jede
za celou dobu z tech 70 ks repasovanych dellu odesly 2pc

vymena probihala cca dva roky podle toho co zrovna odeslo tak se nahradilo

tehdejsi cena bastlu ktere horeli byla od 30 do 40 000
repasovane delly jsme kupovali od 3000 do 5000
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 2479
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

25. 11. 2010, 3:57

Zkoušeli jste někdo HP Compaq D530 pro EMC ?

Já mám s tím strojem problémy už při instalaci. :( :(
V současné době hobbík - obráběč teoretik - strojní park je zatím zakonzervován
Uživatelský avatar
pleximen
Příspěvky: 265
Registrován: 17. 4. 2007, 7:04
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2010, 5:14

a nevi někdo kde sehnat starší lcd monitory?
9/2011 portálka funkční
http://www.khplexi.cz/
Zdeněk Daněk
Příspěvky: 48
Registrován: 31. 5. 2009, 5:15
Bydliště: Kojetín
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2010, 5:36

Třeba tady.http://www.i4next.cz/lcd-monitory-lcd-m ... c-3_4.html Také jsem tam kupoval a v pohodě.
RaS
Příspěvky: 7747
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

25. 11. 2010, 5:54

mel bych tady dve LCDcka jednu 15 a jednu 19ku.. kdyby byl zajem..
kdyztak bych vyhrabal blizsi info..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Uživatelský avatar
Kiki Lopez
Příspěvky: 68
Registrován: 2. 3. 2010, 9:21
Bydliště: Bohumín

25. 11. 2010, 6:39

Co se LCD týče tak já to řeším na AUKRU v sekci poškozené.Z 90% odchází podsvícení právě těma vyschlejma kondama.Veškteré filtrační kondy vyměnit a následně i to co jejich nefunkčností odešlo.
Dosavadní status:

19" 4:3 Fujitsu za 700,- + 80Kč součástky
3x 17" za 400-510,- součástky od 46-110,-Kč

Chystám se na něco většího aby se na to dalo lépe koukat.Přeci jen stárnu a slepnu (musím omezit sousedův alkohol asi)

Co do PC tak pokud to neskládá nějaké úplně blbé "individulum" tak s životností zas takové křeče nejsou i ve strašných podmínkách.Kondy na desce se pájet dají hravě jen je není radno vypajovat ven ale ucvaknout tělo kondu a připájet na původní nožičky.Moc to sice nevypadá ale vzhledem k počtu vrstev by šance že se to chytne ve všech nebyla moc velká.
Dělal jsem to na cca 20-30 PC ( né z kanclu ale z výherních automatů) a mám cca 95% úspěšnost a šroty na to v jakých jedou podmínkách jedou dodnes.

Dle mého jestli to je Dell nebo HP nebo cokoli je jedno.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15660
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2010, 6:55

s tim bych nesouhlasil
meli jsme ve firme bastly a odeslo vzdy nekolik kompu mesicne
a to zejmena novych desek, ty starsi drzeli na svuj vek dost dobre

pote co se tam dali kompy od DELL jsem behem tri roku zazil ze umreli za celou tu dobu asi dva kompy
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
Kiki Lopez
Příspěvky: 68
Registrován: 2. 3. 2010, 9:21
Bydliště: Bohumín

25. 11. 2010, 8:09

Tak nám DELL neumřel ani jeden z 10 a ostatní PC morální dobu ustály všechny až asi na 3 z 65.Pravdou je že to byly mnohdy mé noční můry neb předešlý "ajťák" si z toho udělal výnosný kšeft a pak si odešel, no a já abych to dával dokupy.Dovedete si asi představit jak super byl server z celeronu na němž běželo cca 8 aplikací plus se zněj tahaly data z účta na 15 PC online.To celé na jednom disku bez zálohy.Trvalo mi rok než jsem celou firmu dotáhl do stavu kdy jsem nemusel denně řešit výpadky.A jen co jsem to doladil i se vzdálenou správou tak se přeško na jiný soft.Ach jo.

Jinak hlavní server byl HP (blbě nainstalovaný) a ten přežil snad všechno.Kolikrát jsem se až divil že všechny zásahy ustál.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15660
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2010, 8:19

takhle vypada prace ajtaku skoro vsude
ja jsem to tam krisil ponekud dele pac tam bylo pres 30 serveru!
vsechno bastly a vsechno odumrelo do jednoho behem 5let
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 2479
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

26. 11. 2010, 12:43

Zdenek Valter píše:Zkoušeli jste někdo HP Compaq D530 pro EMC ?

Já mám s tím strojem problémy už při instalaci. :( :(
Koukám můj dotaz jaxi zapadl ....... :-(
V současné době hobbík - obráběč teoretik - strojní park je zatím zakonzervován
petr213
Příspěvky: 105
Registrován: 7. 3. 2008, 8:57
Bydliště: Uherský Brod

26. 11. 2010, 8:34

Kiki Lopez píše:Co se LCD týče tak já to řeším na AUKRU v sekci poškozené.Z 90% odchází podsvícení právě těma vyschlejma kondama.Veškteré filtrační kondy vyměnit a následně i to co jejich nefunkčností odešlo.
Dík za nápovědu. Měl jsem tu jedno LCD LG Flatron ze šrotu a už jsem ho chtěl vyhodit. Podíval jsem se mu na střeva a opravdu jeden nafouklý kondík. Po vyměně mám funkční monitor.

Petr.
Uživatelský avatar
Kiki Lopez
Příspěvky: 68
Registrován: 2. 3. 2010, 9:21
Bydliště: Bohumín

2. 12. 2010, 10:31

Doporučuji vyměnit všechny.Zajít do obchodu koupit nějaké LowESR kondy (jsou drahší ale to se vyplatí a je to u spínaného zdroje nutnost) neb by se zanedlouho mohl nafouknout další.
Odpovědět

Zpět na „levná PC“