Paltest JT251

SO 545
Příspěvky: 457
Registrován: 6. 1. 2013, 6:30

25. 12. 2017, 9:19

Nie MP 80 je to MP120. Ale skusal som to presne opacne. Skusim s tym sirokym.
Poreferujem.
t256
Příspěvky: 630
Registrován: 19. 1. 2012, 4:49

25. 12. 2017, 11:47

Zkus hlavne ten stroj napred zapnout a neco s nim zmerit. Pokud je to klasicky merak s nulou uprostred, tak by se mela rucicka vracet do prostredni polohy. Ale vzhledem k tomu ze se na tom stroji soudruzi nestitili pouzit veci jako merak s nulou v 1/4 stupnice apod., muze tam byt uplne cokoliv a bez vyzkouseni funkce nezjistis jestli je to OK nebo ne.
SO 545
Příspěvky: 457
Registrován: 6. 1. 2013, 6:30

25. 12. 2017, 12:13

Zapnute som to mal /aj dnes/ vsetko je funkcne az na budik analyzatoru plynov.
Tento model ma este potenciometre na ciachovanie 0 pred meranim.

To funguje na vsetkych okrem lambdy. Ten nereaguje vobec.
Dnes som ho kuchol ako odporucil Josef /vdaka pane/
a zistil som ze som nebol prvy :roll:
DSCN1467.jpg
DSCN1466.jpg
DSCN1469.jpg
rucicka pekne drzi ale cievka ma neskutocne vole v ulozeniach , ci to tak ma byt neviem ale pochybujem.

Kuchnut to viem cize zohnat budik rozmerovo a parametrami rovnaky a prehodit stupnicu bude brnkacka.

Metra Blansko vyraba budik ale uz len v prevedeni MP 80 ... zistim ci budu /vnutornosti/ pasovat do MP120
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 4974
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

25. 12. 2017, 12:44

vnitřnosti by měly bez problému pasovat má to zástavbu do stejné díry .
ok1in
Příspěvky: 120
Registrován: 13. 6. 2017, 6:31
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

25. 12. 2017, 3:12

Jestli si dobře pamatuju, tak ta vůle v uložení cívky by se měla dát nastavit na ložiscích os - minimálně jedno uložení bylo posuvné (na závitu). Koukni se, nejsem si už po těch letech tak jistý... :idea: Jestli je v pořádku cívka se dá zjistit ohmetrem - jen pozor, aby jsi ho tím ale neodrovnal, měř to pro jistotu přes známý odpor v řádu 10k zapojený v sérii.
http://www.ok1in.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mex
Příspěvky: 4270
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

25. 12. 2017, 3:23

A zkusil jsi místo toho budíku připojit obyčejný stolní multimetr, jak jsem ti už dost dávno psal?
Hned zjistíš, jestli všechno ostatní funguje.
A navíc zjistíš, jestli by se pro práci ten digitální ukazatel dal použít. Digitální panelové měřidlo dneska seženeš asi snadněji a levněji než nějaký analog, zvlášť ještě s nulou uprostřed.
SO 545
Příspěvky: 457
Registrován: 6. 1. 2013, 6:30

25. 12. 2017, 6:11

Nieje to take jednoduche. Musel by som spojazdnit vodou chladeny chladic spalin ... spustu hadic k tomu
a pripojit auto /to uz je lahke/ ale uz ked som to kupoval tak som dostal info ze toto je /najskor/mrtve...
chcel som verit ze je to len malickost ale nato mam malo stastia :D
DSCN1462.jpg
diagnostikovat sa ucit budem na tomto aute /a to je este tak rok daleko/
V praci pouzivam diagnostiku ODIS od VWgroup a celkom uspesne na toto si tiez zvyknem.

Mam rad veci ako su. Menit to za digital bude posledna moznost.
Novy analog MP80 stoji 60e to niesu az take strasne peniaze... sice za celu tuto hracku som dal 30e
Kamarat sa specializuje na meranie emisii a stavbe zariadeni nato urcenych.
Na jeho pleciach bude aj komplet servis vsetkych el.dosiek v tomto zariadeni.
K nam chodi na chalupu. Po sviatkoch ho ocakavam.
Momentalne mu do toho trosku fusujem.

Elektrika nieje vobec moj obor ale trosku si to ovonat mozem.
Vdaka za kazdy prispevok chlapi.
SO 545
Příspěvky: 457
Registrován: 6. 1. 2013, 6:30

27. 12. 2017, 5:36

Hladanie ukoncene.
Vyriesene 100km od domu som kupil za cenu jedneho analog.ukazovatela /bazos a spol/ 3dalsie krabicky s prislusenstvom.
Mam do plusu teplomer oleja.
DSCN1477.jpg
butan
Příspěvky: 3
Registrován: 27. 7. 2018, 12:29

27. 7. 2018, 1:00

SO, nedělej si iluze o měření spalin tím přístrojem, myslím že za katalyzátorem už nic nezměří, Pochází z doby kdy kat auta běžně neměly, a měří asi jen množství CO, a z toho odhaduje ten směšovací poměr.
Údaj lambda je jenom nepřesný odhad.
Lubor
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 4418
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

27. 7. 2018, 1:49

Má pravdu předsedo :wink: když si hrajem tak před katem širokopásmovou lamdou a převodníkem ,nebo zapíchnutá přímo do brzdy Lsu 4,9 pak se dá něco řešit
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
SO 545
Příspěvky: 457
Registrován: 6. 1. 2013, 6:30

28. 7. 2018, 9:57

len taka malickost...kde sa tu spomina katalyzator ? a iluzie si nerobim.
je to naradie poplatne svojej dobe a radsej bude u mna v dielni /hoci ako dekoracia/ ako niekde na skladke.
a za cenu jednej dobrej vecere ma to ani financne nezruinuje :wink:
sisi
Příspěvky: 330
Registrován: 11. 10. 2013, 7:49

28. 7. 2018, 11:09

Ano, tomu rozumím a fandím ti.
Krása pomíjí, blbost je věčná
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 4418
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

28. 7. 2018, 11:15

Katalizátor se tu vzpoměl jen proto aby bylo jasno že stechiometrický poměr a jeho korekce podle zatížení a dalších drobností se měří před ním ,a pokud ho vozidlo nemá tak u moderních systémů v určité vzdálenosti od hlavy motoru v závislosti na doporučených teplotách měřících systémů a pár dalších detailů.
Jinak jasně, stejně jako někdo mumifikuje žebřiňák a dělá mu to radost ,tak ty máš na to samé paltest.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
SO 545
Příspěvky: 457
Registrován: 6. 1. 2013, 6:30

28. 7. 2018, 3:03

Mam v garazi nejake to komunisticke ceske somohybne zelezo a k tomu to patri... :wink:

Mam ladene zvody na FZ1 a od kazdeho valca zaslepenie ... :D a na toto to urcite pripajat nebudem neboj sa.
celkom matne tusim naco to tam je :wink:

Ale k Skode 100 a 110LS to bude stacit .. oprava ono to staci.
Jeden motor ma zakladne nastavenie za sebou...za mna spokojnost :D
DSCN1599.jpg
Odpovědět

Zpět na „Ruzne jine fotecky videa a dokumenty“