Problém s LAN adaptérem

stanik84
Příspěvky: 928
Registrován: 3. 8. 2016, 9:29

17. 10. 2019, 9:57

Trochu off topic. Jak to prosím dopadlo s těma stěhovacíma podvozkama? ;)

Co třeba benchmark a wattmetr do zásuvky?
Mex
Příspěvky: 6160
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

17. 10. 2019, 10:11

stanik84 píše:
17. 10. 2019, 9:57
Co třeba benchmark a wattmetr do zásuvky?
Hele, jednoduchý řešení se v tomto vlákně nenosí. ;-)
aleshonsa
Příspěvky: 1706
Registrován: 30. 8. 2011, 3:18
Bydliště: Praha

17. 10. 2019, 10:15

stanik84 píše:
17. 10. 2019, 9:57
Trochu off topic. Jak to prosím dopadlo s těma stěhovacíma podvozkama? ;)

Co třeba benchmark a wattmetr do zásuvky?
Podvozky jsem koupil 7ks tento typ https://www.ebay.com/itm/Industrial-Mac ... 2760150446 Ne přímo od toho prodejce, bylo to z Německa. Už přesně nevím cenu, ale mam dojem že to vyšlo nějak asi 1 300,- nebo 1 400,- ks. Už jsem 3ks při něčem použil.
Já mam dojem, že jsem to tam do toho vlákna i pak psal.

Já bych skutečně na nějaké měření při benchmarku v tomto případě nespoléhal. Prostě bral bych to, že ten zdroj je s nějakou rozumnou rezervou a 825W to tím pádem nikdy skutečný příkon počítače nepřekročí.
Stejně musí mít UPS nějakou rezervu, nevím, jak se pak zkracuje doba zálohování, když už jsou baterie několik let staré atd.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa
Příspěvky: 1706
Registrován: 30. 8. 2011, 3:18
Bydliště: Praha

17. 10. 2019, 10:16

Mex píše:
17. 10. 2019, 10:11
stanik84 píše:
17. 10. 2019, 9:57
Co třeba benchmark a wattmetr do zásuvky?
Hele, jednoduchý řešení se v tomto vlákně nenosí. ;-)
Jednoduché řešení je právě vycházet s příkonu zdroje a nevymýšlet jestli to třeba náhodou neudrží jen 700W místo 900W.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mex
Příspěvky: 6160
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

17. 10. 2019, 10:22

Jo jo.
Nakonec třeba spotřeba potravin by se taky dala měřit podle počtu a velikosti hrnců v kuchyni.
aleshonsa
Příspěvky: 1706
Registrován: 30. 8. 2011, 3:18
Bydliště: Praha

17. 10. 2019, 10:34

Mex píše:
17. 10. 2019, 10:22
Jo jo.
Nakonec třeba spotřeba potravin by se taky dala měřit podle počtu a velikosti hrnců v kuchyni.
Já myslím, že to je trochu blbé přirovnání.
Kolik jsi už těch HPC výpočtů udělal? Já to dělám každý den a dost často koukám, co to dělá s vytížením procesoru, teď jsem zkoušel dělat i něco přes GPU takže i u toho atd. A právě proto vidím, že je to často dost loterie jestli to vytíží třeba GPU naplno nebo jen na 50%.
Navíc já mam takový "zlozvyk" že když je třeba ještě volná RAM, tak tam naložím ještě další výpočty, hlavně když je to na noc nebo před víkendem. Takže to už pak jedou CPU na 100% v kuse a ještě s přetaktováním. To se týká Supermicro v práci.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
stanik84
Příspěvky: 928
Registrován: 3. 8. 2016, 9:29

17. 10. 2019, 10:45

A to je problém, když tomu jak říkáš na noc "naložíš", píchnout do zásuvky ten wattmetr? Máš přitom přeci procesor vytizenej na stopro...
aleshonsa
Příspěvky: 1706
Registrován: 30. 8. 2011, 3:18
Bydliště: Praha

17. 10. 2019, 11:28

stanik84 píše:
17. 10. 2019, 10:45
A to je problém, když tomu jak říkáš na noc "naložíš", píchnout do zásuvky ten wattmetr? Máš přitom přeci procesor vytizenej na stopro...
A kde vezmu jak je to s GPU až tam třeba bude koupená ta výkonná??? Udělat vytížení GPU na 100% je celkem problém. To jsem zkoušel, když jsem chtěl porovnat rychlost výpočtu na GPU kontra CPU, protože čím náročnější výpočet tím je GPU rychlejší oproti CPU. Problém je, že se musí úloha vejít celá do paměti karty. Patlal jsem se s tím snad 14 dní - buďto to GPU z nějakých důvodů nevytížilo tak jak jsem chtěl, nebo jsem se zase nevešel do VRAM. Pak jsem se na to už vykašlal. A vytížit GPU paralelním během více úloh je problém právě taky kvůli tomu aby se to všechno současně vešlo do VRAM.

Já jsem doteď nepochopil logiku téhle úvahy. Prostě 825W je pro mě strop přes který to 100% nepůjde a z toho bych vycházel. A pořád nevím, proč mam řešit jestli se vejdu třeba do 700W, nebo jestli se jednou z nějakých důvodů náhodou nestane, že se sejdou nějaké věci, a půjde to až na 750W.

Nemluvě, že jak jsem psal, vlastně žádnou UPS ani nechci. UPS co mě udrží třeba 5 minut sice zabrání, že se neřízeně vypne počítač, ale jinak to ničemu nepomůže. Řízeně zastavit výpočet obnáší taky třeba 1 hodinu dalšího běhu, nebo i víc. To by právě muselo stát na tom přepnutí na proud od generátoru, ale do toho já takové peníze prostě cpát nebudu. To nejsou věci, co běží třeba celý měsíc v kuse aby byla až taková tragédie, že se to bude muset pustit znova.

Jinak v případě Supermicro v práci to problém je, protože je zavřené v serverovně kam má přístup omezená skupina lidí. Na ty je třeba nejprve jít, komplikovaně se s nimi domlouvat atd. Takže pružnost prakticky 0.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa
Příspěvky: 1706
Registrován: 30. 8. 2011, 3:18
Bydliště: Praha

17. 10. 2019, 11:30

Mohl bych to samozřejmě změřit přímo u sebe. Ale to je pořád právě proč kolem toho takhle trapčit.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Uživatelský avatar
pafik
Příspěvky: 696
Registrován: 10. 2. 2013, 5:07
Bydliště: Praha 4

18. 10. 2019, 9:03

Já bych taky spotřebu neměřil, zvolil bych UPS s o 15-20% vyšším výkonem, než má zdroj PC plus swišť a nejbližší vyšší v řadě. Takže by to spíš vycházelo na 1500W.
Nicméně, "levněji" vyjde si řádně zdůvodnit, proč tu UPS vlastně nepotřebuju. :)
Ale odbočili jssme od tématu; už jsi otestoval ten starej driver ke kartě? Nejjednodušší řešení.......
aleshonsa
Příspěvky: 1706
Registrován: 30. 8. 2011, 3:18
Bydliště: Praha

18. 10. 2019, 12:56

pafik píše:
18. 10. 2019, 9:03
Já bych taky spotřebu neměřil, zvolil bych UPS s o 15-20% vyšším výkonem, než má zdroj PC plus swišť a nejbližší vyšší v řadě. Takže by to spíš vycházelo na 1500W.
Nicméně, "levněji" vyjde si řádně zdůvodnit, proč tu UPS vlastně nepotřebuju. :)
Ale odbočili jssme od tématu; už jsi otestoval ten starej driver ke kartě? Nejjednodušší řešení.......
Netestoval, ten co má Charon už nejde od Intel stáhnout a potřebuju jestli by mi ho poslal.
Teď tam mam 24.10 (minulá verze, aktuální je 24.20) a nějak to zatím dršží.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa
Příspěvky: 1706
Registrován: 30. 8. 2011, 3:18
Bydliště: Praha

22. 10. 2019, 5:15

Už jsem provedl upgrade BIOS. Při té příležitosti se nainstaloval nějaký ovladač adaptéru dokonce až ze srpna 2015. Ten je, jak se zdá, taky použitelný, takže to s ním nějakou dobu nechám běžet.
Nicméně pořád i tak nechodí downstream tak jak bych si představoval, respektive jak jsem pozoroval na notebook. I když je to stabilní, tak to jednou chodí přes 600Mb/s, jindy jen kolem 350Mb/s a ani při kopírování na SSD se nedostanu k 1Gb/s.
Tj. budu chtít zkusit, jak se to chová s jiným adaptérem na kartě. Zatím jsem včera zkoušel jen jednu z vypůjčených karet a asi je opravdu KO. Jednou počítač nabootoval, ale se sítí se nespojila. Ovladač tam byl nějaký generický od Microsoft (s něčím takovým ale NIC chodil), bohužel jsem zjistil, že pro tyhle karty neexistuje ovladač přímo do Win 10. Pak jsem počítač restartoval, ale už s ní znovu nenabootoval. Já to ještě budu chtít pořádně vyzkoušet, až budu mít víc času. Bohužel se vzdáleným přístupem přes PCoIP tohle zkoušet není úplně ideální. Vypadával mi obraz, prostě to chce postavit počítač na stůl a připojit na přímo abych viděl co se tam přesně děje. Ještě mam na zkoušení jednu kartu, nebo pak jedině za pár stovek koupit jinou spolehlivě funkční.
Samozřejmě NIC jsem na to testování karty v BIOS vypnul.

Já teď naistaloval 2. CPU a do 7.11. mam u eBay lhůtu na případné řešení nefunkčnosti. Takže ho teď chci trochu trápit pod zátěží, aby se odhalil případný problém. Tj. momentálně má přednost to, jelikož síť tak nějak chodí.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Odpovědět

Zpět na „Ostatní (pc)“