Brúseni nereze AISI 304

Technologicke postupy a měřidla v dílně
jergus.balaz
Příspěvky: 1537
Registrován: 24. 6. 2020, 8:41
Kontaktovat uživatele:

30. 6. 2020, 10:20

HellGrip píše: 30. 6. 2020, 8:48 Ahoj,
z kade kupuješ tie Winterácke kotúče? Díki
Asi pred rokom som kúpil nejaké 400vky z PB, ale mám aj kontakt kto to vozí na SK, môžem Ti poslať v správe.
BalazKovo.sk
HellGrip
Příspěvky: 1282
Registrován: 21. 5. 2019, 10:26

30. 6. 2020, 10:33

jergus.balaz píše: 30. 6. 2020, 10:20
HellGrip píše: 30. 6. 2020, 8:48 Ahoj,
z kade kupuješ tie Winterácke kotúče? Díki
Asi pred rokom som kúpil nejaké 400vky z PB, ale mám aj kontakt kto to vozí na SK, môžem Ti poslať v správe.
Dík, pošli.
jergus.balaz
Příspěvky: 1537
Registrován: 24. 6. 2020, 8:41
Kontaktovat uživatele:

11. 7. 2020, 4:06

Tak prvý kus je na svete, ovalita pod 0,01mm, kuželovitosť na celkovej dĺžke (460mm) pod 0,01mm. Drsnosť budem merať v pondelok, už sa mi fakt nechce, idem domov.
Bolo to celkom nadlho, nakoľko sústružník mi nechal prídavok 1,3mm na priemere, do budúcna bude musieť byť opracovanie pred brúskou presnejšie. Nakoniec sa rúry budú ešte honovať, takže povrch nemusím až tak riešiť.
A z Tyrolitu mi prídu za 5 týždňov špeciály, tak dúfam že urýchlia brúsenie.
Přílohy
IMG_20200711_164100.jpg
IMG_20200708_081709.jpg
BalazKovo.sk
HellGrip
Příspěvky: 1282
Registrován: 21. 5. 2019, 10:26

11. 7. 2020, 5:02

1,3 prídavok na tento priemer nie je trošku dosť?
Len aby sa ten technológ neojebabral. Podľa mňa ten brúsený povrch piesty ožóbruje.
zverodoktor
Příspěvky: 2970
Registrován: 3. 6. 2007, 9:49
Bydliště: Bratislava

11. 7. 2020, 5:45

Nakoniec s toho bude plnička na klobásy :wink: .
Ináč s obdivom a záujmom sledujem toto vlákno, pre mňa ako amatéra sú tieto veci priam kozmická technológia. Obdivujem každého, kto niečo takéto dokáže vyrobiť.
Ak sa niečo môže pokaziť, tak sa to aj pokazí...
jergus.balaz
Příspěvky: 1537
Registrován: 24. 6. 2020, 8:41
Kontaktovat uživatele:

12. 7. 2020, 8:15

HellGrip píše: 11. 7. 2020, 5:02 1,3 prídavok na tento priemer nie je trošku dosť?
Len aby sa ten technológ neojebabral. Podľa mňa ten brúsený povrch piesty ožóbruje.
Ten prídavok bol na môj vkus veľa, ale musel to robiť na dva krát, polovicu z jednej strany, druhú polovicu z druhej strany a aj tak to bolo celé osústružené do kužeľa, cca 0,5mm bol rozdiel medzi stredom a krajom rúry.
Ja nemám za úlohu riešiť funkčnosť a konštrukciu hotovej súčiastky, zákazník má požiadavku - ja mu ju mám splniť. Rúry sa dajú vyhonovať a čo sa s nimi stane už nie je môj problém.
BalazKovo.sk
jergus.balaz
Příspěvky: 1537
Registrován: 24. 6. 2020, 8:41
Kontaktovat uživatele:

12. 7. 2020, 8:21

zverodoktor píše: 11. 7. 2020, 5:45 Nakoniec s toho bude plnička na klobásy :wink: .
Ináč s obdivom a záujmom sledujem toto vlákno, pre mňa ako amatéra sú tieto veci priam kozmická technológia. Obdivujem každého, kto niečo takéto dokáže vyrobiť.
Je to dvojpiestové čerpadlo na chlebové cesto. Nie je to kozmická technológia, pokiaľ máš technologické možnosti a meradlá, tak je to len na personálnych schopnostiach.
BalazKovo.sk
HellGrip
Příspěvky: 1282
Registrován: 21. 5. 2019, 10:26

12. 7. 2020, 8:23

v tom pripade sa s tym sa fakt series😄
zverodoktor
Příspěvky: 2970
Registrován: 3. 6. 2007, 9:49
Bydliště: Bratislava

12. 7. 2020, 9:41

jergus.balaz píše: 12. 7. 2020, 8:21 Nie je to kozmická technológia, pokiaľ máš technologické možnosti a meradlá, tak je to len na personálnych schopnostiach.
Práve tie personálne schopnosti sú to, čo si zaslúži obdiv. Stroj si môže kúpiť každý, ale čo dokáže z neho vykúzliť. Dnes už nieje samozrejmé, že niekto kto má zo školy nejaké vzdelanie aj vie niečo urobiť. Všeobecne.
Ak sa niečo môže pokaziť, tak sa to aj pokazí...
kiko01
Příspěvky: 1572
Registrován: 27. 10. 2008, 9:06
Bydliště: Martin,Slovakia
Kontaktovat uživatele:

12. 7. 2020, 9:47

zverodoktor píše: 12. 7. 2020, 9:41
jergus.balaz píše: 12. 7. 2020, 8:21 Nie je to kozmická technológia, pokiaľ máš technologické možnosti a meradlá, tak je to len na personálnych schopnostiach.
Práve tie personálne schopnosti sú to, čo si zaslúži obdiv. Stroj si môže kúpiť každý, ale čo dokáže z neho vykúzliť. Dnes už nieje samozrejmé, že niekto kto má zo školy nejaké vzdelanie aj vie niečo urobiť. Všeobecne.
Nastastie zatial to tak je :)
milan584
Příspěvky: 2130
Registrován: 12. 5. 2009, 2:17
Bydliště: na jihu

13. 7. 2020, 4:59

jergus.balaz píše: 12. 7. 2020, 8:21
zverodoktor píše: 11. 7. 2020, 5:45 Nakoniec s toho bude plnička na klobásy :wink: .
Ináč s obdivom a záujmom sledujem toto vlákno, pre mňa ako amatéra sú tieto veci priam kozmická technológia. Obdivujem každého, kto niečo takéto dokáže vyrobiť.
Je to dvojpiestové čerpadlo na chlebové cesto. Nie je to kozmická technológia, pokiaľ máš technologické možnosti a meradlá, tak je to len na personálnych schopnostiach.
Chtěl bych v životě alespoň jednou vidět zákazníka který je ochoten zaplatit pumpičku na těsto v tomto provedení (viz jak je to navržený a udělaný a CO :roll: to muselo stát).
milan584
Příspěvky: 2130
Registrován: 12. 5. 2009, 2:17
Bydliště: na jihu

13. 7. 2020, 5:01

Btw - ta deska uprostřed té roury - ty kokso - to je teda mazec!
Neuvěřitelné.
tiborius
Příspěvky: 353
Registrován: 9. 8. 2018, 1:58

13. 7. 2020, 7:42

Je to pekná práca, klobúk dole. Vždy keď sa robí niečo poprvé je to aj časovo náročnejšie. Po 50-ich kusov to už pôjde rýchlejšie.
kiko01
Příspěvky: 1572
Registrován: 27. 10. 2008, 9:06
Bydliště: Martin,Slovakia
Kontaktovat uživatele:

13. 7. 2020, 8:00

milan584 píše: 13. 7. 2020, 5:01 Btw - ta deska uprostřed té roury - ty kokso - to je teda mazec!
Neuvěřitelné.
Ta platnicka je tam asi TIG-om navarena...
jergus.balaz
Příspěvky: 1537
Registrován: 24. 6. 2020, 8:41
Kontaktovat uživatele:

13. 7. 2020, 8:32

kiko01 píše: 13. 7. 2020, 8:00
milan584 píše: 13. 7. 2020, 5:01 Btw - ta deska uprostřed té roury - ty kokso - to je teda mazec!
Neuvěřitelné.
Ta platnicka je tam asi TIG-om navarena...
Neviem čím je to navarené, to sme my nerobili. Z jednej strany je zvar presústružený, z druhej je priznaný.
Přílohy
IMG_20200713_092708.jpg
BalazKovo.sk
Odpovědět

Zpět na „Technologie a měření“