Opravy monitorů poptávka:

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Uživatelský avatar
elbarto
Příspěvky: 2626
Registrován: 22. 5. 2014, 10:27
Bydliště: Prague

13. 4. 2018, 9:58

Na Delláckých LCDčkách se nám postupně objevují vertikální pruhy. Údajně to řeší výměny kondíku, zabýva se touto činností někdo, případně dáte doporučeni please ? Kousek stál 17 tis. byl bych rád, aby se na tom mehaaanik neučil. Aktuálně na opravu 3 kousky. Dál v google opravy monitorů dokážu :-) Bez faktury by to šlo, bez záruky ne.
Uživatelský avatar
Habešan
Příspěvky: 506
Registrován: 12. 12. 2013, 2:25
Bydliště: Plzeňsko
Kontaktovat uživatele:

15. 4. 2018, 7:30

Trochu bych se obával, že mohou potřebovat nažehlit lepené vodiče.
t=23998
Jaký přesně je to typ?
V jakém prostředí pracují, mohl se do nich dostat kovový prach ???
MF-70

Příznivce Low-Cost řešení, přesvědčený že největším omezením naší technologie je naše myšlení.
t256
Příspěvky: 600
Registrován: 19. 1. 2012, 4:49

15. 4. 2018, 8:14

Taky se obavam ze to vymenou kondiku nevyresis, je to takovy folklor lidi co elektronice prd rozumi pri jakychkoliv potizi s cimkoliv radit vymenit "capacitory"
Pokud je spoj spatny na desce, jeste to jde, ale pokud je problem na panelu, bez lepidla se nikdo nechyta (na sklo to pripajet nejde). To lepidlo s kovovymi kulickami se mi nepodarilo sehnat.
Uživatelský avatar
elbarto
Příspěvky: 2626
Registrován: 22. 5. 2014, 10:27
Bydliště: Prague

15. 4. 2018, 8:15

To habesan: nejsem ted v kanclu, myslím Dell 2209WA. provoz pouze kancelářský, vodivý prach vyloučený.
R - stick
Site Admin
Příspěvky: 524
Registrován: 9. 6. 2007, 3:45
Bydliště: Vysoké Studnice
Kontaktovat uživatele:

16. 4. 2018, 6:49

do 300,- se dá sehnat v pohodě monitor na Aukru. Já nějaké podobné opravy neřeším - pokud mi chcípne monitor u mašiny, tak prostě vezmu náhradní, připojím a chcíplý odnesu do sběrného dvora. V životě by mě nenapadlo drbat se s nějakou opravou.
t256
Příspěvky: 600
Registrován: 19. 1. 2012, 4:49

16. 4. 2018, 7:58

Pokud je to kondik nebo prorazeny mosfet ve zdroji vn je oprava otazkou par minut, ale opravovat ty svisle pasy je hrozny porod s nejistym vysledkem, jednou jsem to zkousel a uz bych se do toho nepoustel.
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 1735
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

16. 4. 2018, 8:07

pokud mas nejakou cubku, tak to nema smysl resit, pokud mi ovsem klekne eizo s rozlisenim 3840x2400 16:10, tak ho velice rad opravim, pac ty dnesni nudle s mizernym rozlisenim jsou na cad ciry masochyzmus
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Uživatelský avatar
elbarto
Příspěvky: 2626
Registrován: 22. 5. 2014, 10:27
Bydliště: Prague

16. 4. 2018, 1:52

To Stick: přesne tyhle rady ... monitorů mám plný kacl a jsem na ně prostě zvyklej, tohle vůbec není o penězích. Co nejede dám do kontáku, co jede a nepotřebuju do kategorie zdarma. Bohuzel poslední info ze servisu je špatný kontakt mizerně lepených kontaktních pasků, nikoliv kondíky. Diagnoza zmrti bez možnosti léčení. Vzhledem k faktu, že v době nakupu to byl nejdražší monitor od Dellu na trhu mě to z principu dost ser..
t256
Příspěvky: 600
Registrován: 19. 1. 2012, 4:49

16. 4. 2018, 3:23

Pokud by se ti to lepidlo podarilo sehnat, dej vedet. Ja se s tim trapil protoze to byl panel do stroje kde byla nahrada problematicka.
Co se tyka servisu dellu, mel jsem problem s monitorem za cca 35k. Vratil se jako neopravitelny, respektive pozarucni oprava by stala vic nez novy. Byl tam shorely odpor za halir. Hodnotu jsem musel tipnout, ale jede dodnes. U HP je to podobne, prerusena smd pojistka = neopravitelny 30palcovy monitor.
Uživatelský avatar
Habešan
Příspěvky: 506
Registrován: 12. 12. 2013, 2:25
Bydliště: Plzeňsko
Kontaktovat uživatele:

16. 4. 2018, 6:00

Tak zkus oslovit Zdeňka Valtra, jestli by se alespoň pokusil nažehlit ten pásek v některém z těch tvých monitorů.

Pokud bys zkoušel najít nějakého schopného elektronika na serveru eBastlírna.cz, uveď zároveň odkaz na svůj zdejší profil.
Zvýší to tvoji důvěryhodnost, mnozí členové používájí oba servery.
MF-70

Příznivce Low-Cost řešení, přesvědčený že největším omezením naší technologie je naše myšlení.
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 2391
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

17. 4. 2018, 10:58

Habešan píše:Tak zkus oslovit Zdeňka Valtra, jestli by se alespoň pokusil nažehlit ten pásek v některém z těch tvých monitorů.

Pokud bys zkoušel najít nějakého schopného elektronika na serveru eBastlírna.cz, uveď zároveň odkaz na svůj zdejší profil.
Zvýší to tvoji důvěryhodnost, mnozí členové používájí oba servery.
Já to bohužel nemám kde dělat. Jsem bez dílny .....
V současné době hobbík - obráběč teoretik - strojní park je zatím zakonzervován
Uživatelský avatar
elbarto
Příspěvky: 2626
Registrován: 22. 5. 2014, 10:27
Bydliště: Prague

18. 4. 2018, 9:17

Kuciii diky všem. Jen mi trošku vrtá hlavou proč pruhy výrazně mizi s časem nebo zahřátím monitoru ? Jejich počet se zredukuje cca na 10 procent v čase řádu desítek minut. Když je neco odlupuje či nemám spávný kontakt, tak to přeci bud drží nebo nedrží ??

Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
picom
Příspěvky: 1241
Registrován: 11. 8. 2006, 2:07
Bydliště: Praha

18. 4. 2018, 10:31

To je normální, folie se ohřeje a trochu se prohne. Opravit to moc nejde.
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 2391
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

18. 4. 2018, 1:22

picom píše:To je normální, folie se ohřeje a trochu se prohne. Opravit to moc nejde.
No jedině Tím zažehlením.
V současné době hobbík - obráběč teoretik - strojní park je zatím zakonzervován
misil
Příspěvky: 122
Registrován: 25. 2. 2014, 11:00

22. 4. 2018, 5:45

zajimava vada. Uz jsem to parkrat videl, ale zatim neopravoval. Doted jsem si vystacil s vymenama kondiku, CCFL trubic, opravama invertoru a pripadne prestavbou na LED podsviceni.

Kdyz na to tak koukam, mozna by stacilo na vhodnem miste podlozit tvrdou gumou (nebo necim podobnym), co by na misto spoje vyvyjelo trvalej tlak...
Urcite je nevyhazuj, minimalne zkusit by se to mohlo.
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“