ARMOTE

CAD/CAM software
havelaircraft
Příspěvky: 290
Registrován: 7. 5. 2014, 9:04

12. 3. 2017, 1:42

Díky. vyřešeno.
Uživatelský avatar
Pepa z depa
Příspěvky: 1715
Registrován: 2. 12. 2012, 9:31
Bydliště: Hostěradice (Znojemsko)
Kontaktovat uživatele:

26. 7. 2017, 9:51

Zdravím ve spolek,
ten postprocesor pro Fusion 360 stále nikdo nemá nějak zbastlený?
Dělá se v tom výborně a jednoduše, kdo ho ještě nezkusil, vřele doporučuji, dají se zdarma z oficiálního storu
stáhnout různé pluginy, např. export do OBJ, desítky výrobců tam má své výrobky - součásti ve 3D a pod.,
prostě výhody oficiální registrace hobíka na rok zdarma! a pak si ho asi koupím, za ty peníze to stojí, to až
se dozví drahá, bude ráda :mrgreen: :mrgreen:
Jestli čte někdo z Gravosu, prosím o radu, případně kdyby bylo kousek času napsat originál soubor přímo od vás,
určitě by to ocenili i další členové, Fusion 360 je moc super :D .. stejně jako Gravos, byla by to výborná kombinace
velké díky předem PePa
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
j-k
Příspěvky: 154
Registrován: 9. 4. 2014, 3:50

28. 7. 2017, 8:51

Post pro Fusion 360 je již vytvořený v gravosu. Měl by mě dorazit i s řízením příští týden. Už se těším, až s tím rozchodím 6040.
PS:
Fusion 360 pokud je pro hobíka se po roce jen znovu potvrdí a jede dál na čestné prohlášení. Pokud to není používáno pro firmu s výdělkem nad xx dolaru. Nemusí se kupovat.
Uživatelský avatar
Pepa z depa
Příspěvky: 1715
Registrován: 2. 12. 2012, 9:31
Bydliště: Hostěradice (Znojemsko)
Kontaktovat uživatele:

28. 7. 2017, 10:53

.. jj, podpora Gravosu funguje na jedničku, jen se mi namotalo hodně věcí + dovolená, tak nevím, kdy se dostanu k mašince na vyzkoušení :D
Free politika Autodesku s Fusionem 360 je supr a jinak kdybych začal vydělávat CNCéčkem stojí asi 7000Kč na rok, ale i v mé hobby verzi fungují simulace namáhání, proudění, frekvenčního zatížení, automatické úpravy dílů dle zadaných parametrů namáhání a kotvících bodů - roste to jako živý, vše ždíme grafickou kartu, tak rychlé výpočty, no paráda modelování .. jo Cloudové renderování "filmových" sekvencí jede taky :D :D .. daň za to je vše cloudem, takže někdo vidí co všichni modelujeme ...
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
tomik.tk
Příspěvky: 211
Registrován: 15. 5. 2015, 9:37

12. 8. 2017, 8:36

zrovna u me padlo rozhodnuti, delat vsechno, frezovani/gravirovani/3Dtisk v jednom sw. no a fusion360 i za pripadnou cenu licence 7000kc/rok .
chtel jsem pozadat, az bude nejaka zkusennost s fusion360/gravos rizeni o nejake verejne informace.
pokud by to pomohlo, rad prispeju i financne na tento projekt, kdyby ho to posunulo dale, pripadne kdyby vzniknul nejaky posstup "jak na to" :)
cnc zdar !
tomik.
j-k píše:Post pro Fusion 360 je již vytvořený v gravosu. Měl by mě dorazit i s řízením příští týden. Už se těším, až s tím rozchodím 6040.
PS:
Fusion 360 pokud je pro hobíka se po roce jen znovu potvrdí a jede dál na čestné prohlášení. Pokud to není používáno pro firmu s výdělkem nad xx dolaru. Nemusí se kupovat.
xcenda
Příspěvky: 2
Registrován: 13. 1. 2012, 7:49

1. 10. 2017, 10:26

Zdravím,

jak to dopadlo s tím Postem pro Fusion 360? Nemá někdo ? :roll:
lapa
medaile za lepsi forum
Příspěvky: 633
Registrován: 6. 5. 2009, 7:18
Bydliště: Praha

12. 10. 2017, 12:11

Ahojte vespolek,
jak se daji zadat parametry pri spusteni Armote a hlavne, jake lze vubec zadat (nemůžu to nikde najít, ale možná jsem už slepý ...).
Vypisuje je v tom okne s dotazem na pocatecni zaparkovani jako posledni radek v radku (Params: ...).

Napr. pokud pouze spustim Armote, pak je tam "(Params:)".
Pokud mu zadam datovy soubor, pak to vypada takto "(Params: uplna_cesta_souboru)". Navíc je název souboru vidět nahoře v záhlaví okna programu.

Ovsem je to ponekud zvlastni:
  • Pokud mu zadam pri spusteni datový soubor plt, pak ten soubor sice vypise (v Params i v záhlaví), ale nezachova se k nemu tak, jako bych ho otevrel pres menu Soubor/Nacist2D nebo Nacist3D. Nezobrazi se nic z obsahu souboru, jenom prazdna cerna pracovni plocha.
  • Pokud mu zadam pri spusteni datový soubor fc nebo gdf, pak ten soubor sice vypise (ale pouze v Params a ne v záhlaví), ale zase se nezachova k nemu tak, jako bych ho otevrel pres menu Soubor/Nacist2D nebo Nacist3D. Nezobrazi se zase nic z obsahu souboru, jenom prazdna cerna pracovni plocha.
Ovsem pokud tyto soubory otevru pres menu Soubor/Nacist..., pak je zobrazí správně.
A např. u souboru *.plt se ještě zeptá na měřítko a kde je počátek souřadnic.

Přijde mi to, jako by při otevírání přes menu dělal ještě nějaké úvodní operace nad vybraným souborem, které při přímém zadání souboru parametrem neudělá.

Dá se tedy zadat soubor jako parametr při spuštění Armote?
Pokud ano, jak je správná syntaxe?
A jaké jiné parametry se dají zadat?
Resp. kde to napsáno, pokud popis existuje?

Díky.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15476
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

12. 10. 2017, 6:46

No vidis zrovna jsem minuly tyden nad tim taky uvazoval
Mam jedno reseni kde by to vyresilo 6 zastupcu na plose pro 6 ruznych obrabecich operaci ktere tam delaji.
Zkusim se poptat v gravosu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lapa
medaile za lepsi forum
Příspěvky: 633
Registrován: 6. 5. 2009, 7:18
Bydliště: Praha

12. 10. 2017, 9:17

robokop píše:No vidis zrovna jsem minuly tyden nad tim taky uvazoval
Mam jedno reseni kde by to vyresilo 6 zastupcu na plose pro 6 ruznych obrabecich operaci ktere tam delaji.
Zkusim se poptat v gravosu
Znamena to, ze v tech zastupcich uz nejake parametry pouzivas? Jine pochopeni tvych slov mne nenapada.
Pokud ano, kdes ty parametry/ten parametr nasel?
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15476
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

12. 10. 2017, 9:43

prave ze ne ale napadla me stejna myslenka
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Honza - GRAVOS
Příspěvky: 63
Registrován: 8. 2. 2011, 6:29

13. 10. 2017, 8:11

Dobrý den,

ano lze to.
Soubor musí být v adresáři Armote (tam kde je soubor armote.exe) a bez cesty k souboru, jen název souboru (alespoň tak jsem to teď vyzkoušel)

Tedy
Armote.exe dynamika.gdf stroj1.cfg

po spuštění Armote načte rovnou soubor dynamika.gdf s nastavením stroj1.cfg

Armote lze takto spustit s parametry GDF, PLT nebo NCsouboru a s CFGsouborem nastavení stroje. Na pořadí parametrů nezáleží.

s pozdravem
Jan Vostárek
Gravos CNC s.r.o.
lapa
medaile za lepsi forum
Příspěvky: 633
Registrován: 6. 5. 2009, 7:18
Bydliště: Praha

13. 10. 2017, 9:02

To Honza_Gravos:
Jo jo, s pouze jménem souboru (napr. xxxx.plt to funguje), ale u PLT se nezepta na meritko a pocatek souradnic. Ale to zas tak uplne nevadi :-).

Ale prece jenom - neslo by dopsat, aby umel u datovych souboru i cestu - at jiz relativni nebo i absolutni?
Ono prece jenom si cpat do adresare s programem i data se mi moc nelibi :-). Mohl bych mit trebas x subadresaru pro jednotlive projekty :-).
Zatim jsem si udelal ...\GRAVOS\Armote\Data a tam jsem syslil datove soubory.

A kdyby tu cestu umel i u CFG, pak by to bylo uplne boziii :) .

Ale je fakt, ze bych mohl do Armote docasne presunout ty potrebne soubory (datovy i cfg) a po jeho zpracovani je zase smazat - nejakou tou davkou ...

Diky za info.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15476
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

13. 10. 2017, 9:59

Bombasticky
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
babajaga
Příspěvky: 30
Registrován: 22. 11. 2017, 2:29

11. 6. 2018, 4:48

Zdar pani,
Chcem sa spýtať, poradiť. Mam GVE64-125. Na mašine sú nahodene indukcaky ako refer home spínače. Zapnem Armote a dám referovať. Polaritu osi Y mam zápornú. Všetky osi referuje dobre ale Y mi ide opačným smerom od spínača. Idem do konfig utility a zmením polaritu na kladnú zase referuje opačným smerom. Zase zmením polaritu osi na zápornú a Y už referuje pekne. Takto prebehnú všetky osi pekne po poradí, Z, Y, X...
Všetko funguje dobre pokial nevypnem GVE dosku. Keď ju vypnem a zapnem tak zase to referuje opačne pokial nezopakujem postup jak som opisoval. Armote môžem zavrieť a otvoriť a vtedy sa nestane nič, všetko ide Ok. Proste keď sa vypne doske tak to spraví...
Skúšal som default aj reset dosky a nepomohlo. Ešte ma napadlo že skúsiť zmeniť zmysel otáčania v servodriveroch, to som ešte neskúšal.
Asi to bude nejaka hlúposť čo prehliadam.
Ďakujem za pomoc
Honza - GRAVOS
Příspěvky: 63
Registrován: 8. 2. 2011, 6:29

13. 6. 2018, 10:35

Dobrý den,

v GVE64 config je potřeba napřed kliknout na Načíst z GVE64, tím se načte nastavení z GVE do programu a podle nastavení se nastaví i ovládací prvky. Po změně nastavení je potřeba kliknout na Uložit do GVE64, tím se nastavení z gve64 config uloží zpět do GVE.
Nakonec aby se změny nastavení projevily, je potřeba ještě kliknout na Reset GVE64, tím se jednotka restartuje s novým nastavením (nebo jednotku vypnout a zapnout).

Problém bude pravděpodobně v tom resetu, tedy po změně nastavení nekliknete na reset a změny nastavení se projeví až po vypnutí a zapnutí GVE.

Honza - GRAVOS
Gravos CNC s.r.o.
Odpovědět

Zpět na „Gravostar“