armote, seka se rucni krokovani ?

CAD/CAM software
Odpovědět
tomik.tk
Příspěvky: 211
Registrován: 15. 5. 2015, 9:37

1. 6. 2018, 1:29

ahoj.
zacalo me po delsi dobe zlobit armote, nebo mozna neco jineho :)
pri rucnim krokovani/posuvu, najednou prestane reagovat na klavesnici i mys(ty sipky na posun).
staci ale dat pres F10 "na polohu", nekde ve stroji tise "lupne" a zase par kroku udelam.
nevypozoroval jsem zatim zadnou souvislost.
armote jede na Xp, pres USB prevodnik skoro 2 roky a tohle zatim neznam.
protoze se neztraceji zadne kroky a rucni posun neni tak casta zalezitost, uplne me to netrapi.
jen aby to nenapachalo neco pri obrabeni.
ty xp uz brzo opustim, ale rad bych to vyresil.
dik za pripadne info.
tomik.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15476
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2018, 1:56

Me to delala blba klavesnice
Mozna se ti upgradoval driver ve win
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
tomik.tk
Příspěvky: 211
Registrován: 15. 5. 2015, 9:37

1. 6. 2018, 2:14

sel jsem to zkusit a pokud se to kousne a prepnu se treba do notepadu. tak sipky na te externi/bezdratovy klavesnici chodej, tak chodej i primo sipky na notasu.
nejde v armote ani kliknout mysi, najet jo, ale pri kliku se nic nedeje. dam F10 a 2-5 kroku zase udelam .
je pravda, ze ty xp obcas videj do netu a ackoliv jsem vsechno zakazal, tak se tam nekdy dejou veci ..
treba ty instalace ..
co nejdriv se jich zbavim .
usb do techniky nepatri, ale co nadelam :)
tomik.

je to starsi notas, puvodne ditete a tak jsem ho recykloval, jenze se mi to nechtelo preinstalovavat a je tam
robokop píše:Me to delala blba klavesnice
Mozna se ti upgradoval driver ve win
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15476
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2018, 3:13

aha
bezdratovka
tak to je 1000% tim
uz jsem nekolikrat zazil
oni maji divny odezvy a celkove vubec na tohle nejsou vhodne a dokazi shodit zbytek usb komunikace
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
R - stick
Site Admin
Příspěvky: 528
Registrován: 9. 6. 2007, 3:45
Bydliště: Vysoké Studnice
Kontaktovat uživatele:

2. 6. 2018, 8:58

Základem je pc odstřižené od netu, se zakázanými aktualizacemi a všemi nepotřebnými sračkami vyhrazené jen pro pro běh Armote. Prostě vyházet z win všechno, co není potřeba. Nastavit a NEAKTUALIZOVAT !!! Já na to používám Optiplexy od Dellu - plně se osvědčily - na Aukru je kupuji zhruba za 400 Kč/ks a beru to jako spotřební materiál. Když se comp pos****** tak jen přehodím disk, nebo vše přehraji ze zálohy a jedu dál .....

Provozuji Gravos už přes čtyři roky bez jakéhokoliv problému (s vyjimkou toho, co jsem si zk ******* sám vlastní rukou)
tomik.tk
Příspěvky: 211
Registrován: 15. 5. 2015, 9:37

2. 6. 2018, 9:27

me taky vsechno chodilo ok, problem nepamatuju a bezdratovku(set) jsem vybiral prave pro hw jistotu, kde mi spolehlive chodi i na vstupy do biosu atd. mam ten set uz na 3 mistech a zadnej problem.(logitech MK520)
a protoze se bezdratovka hodi, kdyz ladim mechaniku(to hobici delaj casto :) ) a muzu s ni behat okolo a navic si poustim u prace internetovy radio :)
no pc s xp je uz pryc a do hodiny tam bude zotac s win7, tak uvidim.
tomik.
R - stick píše:Základem je pc odstřižené od netu, se zakázanými aktualizacemi a všemi nepotřebnými sračkami vyhrazené jen pro pro běh Armote. Prostě vyházet z win všechno, co není potřeba. Nastavit a NEAKTUALIZOVAT !!! Já na to používám Optiplexy od Dellu - plně se osvědčily - na Aukru je kupuji zhruba za 400 Kč/ks a beru to jako spotřební materiál. Když se comp pos****** tak jen přehodím disk, nebo vše přehraji ze zálohy a jedu dál .....

Provozuji Gravos už přes čtyři roky bez jakéhokoliv problému (s vyjimkou toho, co jsem si zk ******* sám vlastní rukou)
tomik.tk
Příspěvky: 211
Registrován: 15. 5. 2015, 9:37

2. 6. 2018, 10:19

tak je neco rozbityho ..
prehodil jsem PC, a zavada stejna.
pripojil jsem jen usb dratovou klavesnici a porad problem.
ledky na galvanicky oddelenem prevodniku tx/rx normalne blikaj pri pokusu o krokovani, kurzor(tecka na plose) taky blika pri stisku sipky, ale nic se nehejba.
pak f10, to lupnuti a zase max 5kroku a pak se to zase kousne.
nejsem mimo limity, protoze po te F10 jedu kam potrebuju. cislo zadat muzu a dojet na polohu taky ..
to uz nebude v pc a win ..
:(
mam jeste jednu jednotku GVE64 v zaloze, tak ji vybalim a zacnu konfiguravat, ale ted se mi to vubec nehodi ..
kdyby nekoho neco napadlo, diky.
tomik.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15476
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

2. 6. 2018, 10:39

Tak to pores s gravosakama nebo pripadne posli k nim na test
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
tomik.tk
Příspěvky: 211
Registrován: 15. 5. 2015, 9:37

2. 6. 2018, 10:43

to je jasny(jezdim okolo), jen jsem chtel vyloucit zavadu mezi podlahou a strojem, cas je drahej :)
t.
robokop píše:Tak to pores s gravosakama nebo pripadne posli k nim na test
Honza - GRAVOS
Příspěvky: 63
Registrován: 8. 2. 2011, 6:29

13. 6. 2018, 10:46

Dobrý den,

zkuste použít jiný USB převodník, tohle chování má často na svědomí právě on.
Případně zkuste provést takto pár pohybů, Armote ukončete a pak mi pošlete log soubory (najdete na c:\ armote.log, last.log, pojezdy.log atd.) na helpdesk@gravos.cz

Honza - Gravos
Gravos CNC s.r.o.
tomik.tk
Příspěvky: 211
Registrován: 15. 5. 2015, 9:37

13. 6. 2018, 11:08

logy dodam co nejdrive.
a jeste zeptam, pokud se mi po nejake dobe necinnosti stroje objevi "chyba komunikace", je to take nekde zalogovane, aby to slo pripadne rozkryt ?
prevodnik pouzivam galvanicky oddeleny sb332 od papouch.com a za nej bych rucil: https://www.papouch.com/en/shop/product ... converter/" onclick="window.open(this.href);return false;
uvnitre klasike ftdi + adum oddelovace, zadna zahada. nasazeny vsude mozne xx krat.
muzu pripadne i nalogovat kompletni komunikaci externe, kdyby to bylo uzitecne.
dekuji.
tomik.
Honza - GRAVOS píše:Dobrý den,

zkuste použít jiný USB převodník, tohle chování má často na svědomí právě on.
Případně zkuste provést takto pár pohybů, Armote ukončete a pak mi pošlete log soubory (najdete na c:\ armote.log, last.log, pojezdy.log atd.) na helpdesk@gravos.cz

Honza - Gravos
Gravos CNC s.r.o.
Odpovědět

Zpět na „Gravostar“