ARMOTE- nacitani hodnoty "Z" ze souboru ..?

CAD/CAM software
Odpovědět
tomik.tk
Příspěvky: 232
Registrován: 15. 5. 2015, 9:37

1. 12. 2018, 10:07

ahoj.
cim je dana hodnota "Z" pri otevreni souboru "nacist 2D" ?
nekdy mi zustane "Z" nastavene na aktualni hodnotu pri praci, ale nekdy se nacte nova hodnota a pokud si nevsimnu, je pruser :) .
typicky delam nejake stejne panylky, ze stejneho materialu a tedy i sily jen trochu jiny tvar. takze byly i podklady vyrobeny v jednu dobu.
ted si uz davam pozor a "Z" si pisu vedle na stroj, ale i to, ze ho musim hlidat a nekdy prepisovat neni pohodlny.
kde je zakopanej pes, neverim, ze to bude nejaka loterie .
dik za info.
tomik.
RaS
Příspěvky: 7838
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

1. 12. 2018, 12:45

nemáš v G kódu různé nástroje a tedy různé korekce?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
tomik.tk
Příspěvky: 232
Registrován: 15. 5. 2015, 9:37

1. 12. 2018, 3:10

data jsou z gravostaru profi a je to pokazde to same s nejakou mensi korekci, jako pocet der atd.
vznikaly tedy v prubehu jedne akce. zmena - ulozit pod jinym jmenem a tak dokola.
spis jestli je nejaky duvod, ze pri nacitani mi x krat zustane aktualni odmerna nula na zetku a najednou se nacte ze souboru jina .
tomik.
RaS píše:
1. 12. 2018, 12:45
nemáš v G kódu různé nástroje a tedy různé korekce?
Honza - GRAVOS
Příspěvky: 64
Registrován: 8. 2. 2011, 6:29

1. 12. 2018, 11:00

Dobrý den,

při uložení GDF z Armote se do souboru uloží i souřadnice ref. bodu. Pak při načtení GDF se uložený ref. bod uložený v souboru zase načte.

Načtení uloženého ref. bodu v GDF souboru lze vypnout v menu Stroj/Nastavení/Ostatní záložka Uživatelské, část GDF soubory zaškrtnutím volby Nenačítat referenční bod.

s pozdravem
Jan Vostárek
Gravos CNC s.r.o.
tomik.tk
Příspěvky: 232
Registrován: 15. 5. 2015, 9:37

2. 12. 2018, 12:18

zdravim. (neni vecer ani rano :) )
dekuji za upresnenni nastaveni.
kubat (tomik)
Honza - GRAVOS píše:
1. 12. 2018, 11:00
Dobrý den,

při uložení GDF z Armote se do souboru uloží i souřadnice ref. bodu. Pak při načtení GDF se uložený ref. bod uložený v souboru zase načte.

Načtení uloženého ref. bodu v GDF souboru lze vypnout v menu Stroj/Nastavení/Ostatní záložka Uživatelské, část GDF soubory zaškrtnutím volby Nenačítat referenční bod.

s pozdravem
Jan Vostárek
Gravos CNC s.r.o.
lapa
medaile za lepsi forum
Příspěvky: 675
Registrován: 6. 5. 2009, 7:18
Bydliště: Praha

2. 12. 2018, 12:35

Honza - GRAVOS píše:
1. 12. 2018, 11:00
Dobrý den,

při uložení GDF z Armote se do souboru uloží i souřadnice ref. bodu. Pak při načtení GDF se uložený ref. bod uložený v souboru zase načte.

Načtení uloženého ref. bodu v GDF souboru lze vypnout v menu Stroj/Nastavení/Ostatní záložka Uživatelské, část GDF soubory zaškrtnutím volby Nenačítat referenční bod.

s pozdravem
Jan Vostárek
Gravos CNC s.r.o.
A je to takhle i ve verzi 1.73? Nedaří se mi to najít.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Odpovědět

Zpět na „Gravostar“