HSMWORKS a G-kod do GRAFOSTAR ARMOTE

CAD/CAM software
Odpovědět
Niamal
Příspěvky: 2
Registrován: 30. 11. 2013, 1:52

30. 11. 2013, 2:01

Dobry den
Nedavno som kupil cez BOW cnc frezu KX3 ma riadiaci system od spolocnosti GRAFOSTAR Armote - jediny problem je ze neviem a nedari sa mi dostat G-kod do riadiaceho systemu. Pouzivam Free verziku HSMWORKS . Ked dam nacitak G-kod do MACH3 bez problemov mi natiahne vsetky drahy. Tym ze ja mam pozity k frezke aj MPG ovladac bola tato frezka vybavena inym riadenim. Můzete mi prosim poradit ako na to? ked ma boli skolit na obsluhu ukazali mi nejaky spůsob ako sa to da ale hladam nieco kde netreba stale prepisovat nieco v G-kode.
Dakujem
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17172
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

30. 11. 2013, 2:06

spolecnost GRAFOSTAR neexistuje
existuje firma GRAVOS http://www.gravos.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
tam je kompletni dokumentace k zminenemu

k tomu aby ti software spolupracoval s ridicim systemem bez prepisovani g-kodu slouzi postprocesor ktery je treba dodat se softwarem CAM ktery je u tebe HSMworks
ten byl budto dodan a nebo je treba si ho poridit (naprogramovat)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Kvako1
Sponzor fora
Příspěvky: 1694
Registrován: 5. 4. 2011, 7:29
Bydliště: Praha, Čadca

30. 11. 2013, 2:44

tak teď nevim co tam maš, maš tam softvér armote nebo je tam mach ?
pokud je tam armote musiš upravit postprocesor aby ti hsm generovalo dráhy pro armote .
pokud mach sežeň si postprocesor pro mach.
co tam tedy vlastně máš ?
Niamal
Příspěvky: 2
Registrován: 30. 11. 2013, 1:52

30. 11. 2013, 5:36

Dobry den
Můj riadaci system je Armote 1.17. Neviem ako by som mal upravit postprocesor tak aby mi to generovalo spravny vystup. Viem si vygenerovat iba iso kod ale to mi nechce ARMOTE zobrat bez uprav. zatial som s frezou pracoval cez 2,5D CAM co som si zakupil spolu s frezou jedna sa Gravostar ale niekedy je tam problem spravit niektore operacie - napr. zahlbovanie frezy do zaberu po spirale a to je problem ked nemůzem ist do mat priamo kvůli platkovej freze co pouzivam.
Som ochotny zaplatit tomu co mi pomůze můj problem vyriesit. Dakujem
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17172
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

30. 11. 2013, 5:43

jazyk iso-g nebo taky g-kod ma mnoho "nareci"
proto existuji ty postprocesory

upravis postprocesor co ti to generuje ted tak aby za tebe delal ty upravy co ted delas rucne

bezne se uctuje za vytvoreni postprocesoru cca 40 000,- Kc
vic nebo min podle slozitosti

v tvem pripade pujde o smazani/pridani 5ti radku
nerekl bych ze se vyplati na to nekoho zvat

koukej si to nastudovat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Kvako1
Sponzor fora
Příspěvky: 1694
Registrován: 5. 4. 2011, 7:29
Bydliště: Praha, Čadca

30. 11. 2013, 6:01

přesně jak piše Robokop. upravit postprocesor.
druha možnost zavolat prodejci jestli nema postprocesor.
nebo skusit napsat do gravosu. je to jejich softvare tak by možná pomohli ikdyž jsi to kupoval jinde.
vím že nějaké postprocesory maji hotove na některe CAMy
pro svoje zákazniky mají skvělou podporu. ty jsi to sice koupil jinde ale za zeptáni nic nedáš.
prochaska
Sponzor fora
Příspěvky: 5812
Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
Kontaktovat uživatele:

30. 11. 2013, 10:37

Tohle možná půjde vyřešit i bez složitého přepisování. Napřed je potřeba zjistit, jestli ten řídicí systém (vůbec ho neznám) umí interpolaci po spirále a pokud ano, tak jestli obecnou, ve třech rovinách, v jedné, neomezenou, jeden závit, jeden kvadrant. Z toho se pak dá vyjít, možná by to šlo i jen konfigurací.
Aleš Procháska
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17172
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2013, 7:47

presne tak
a to vsecko je v te dokumentaci jak jsem psal v prvnim prispevku
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
misolin
Příspěvky: 9
Registrován: 31. 10. 2011, 12:59

16. 1. 2014, 10:40

Postprocesor pro kombinaci Armote a HSM Express sem nahraju až přijdu z práce. Vytvořil jsem ho editací jednoho z postprocesorů v HSMku. Armote má velice omezený seznam příkazů a nezvládá K parametr při kruhových interpolacích. Toto omezení se mi podařilo odstranit při spirálovém obrábění děr (rozdělení na mnoho přímek), ale přetrvává při najíždění do obrobku. U všech operací si tedy budeš muset zkontrolovat parametry lead-in a lead-out. Tyhle funkce se musejí buď vypnout nebo nastavit na lineární. Jinak ale postprocesor funguje dobře.
misolin
Příspěvky: 9
Registrován: 31. 10. 2011, 12:59

16. 1. 2014, 6:20

Tady to je.
Přílohy
gravos5.zip
Postprocesor pro Armote 1.173
(6.66 KiB) Staženo 264 x
Odpovědět

Zpět na „Gravostar“