Stránka 1 z 2

enkoder

Napsal: 17. 5. 2018, 2:53
od Kvako1
Ahoj shánim enkoder
inkremental encoder TTL ,RS 422,5V, idealně 500 pulzu, nebo max do 1024pulzu.
Nemá někdo ? Nabídněte .

Dikes moc

Re: enkoder

Napsal: 17. 5. 2018, 9:01
od kutil_tim
toten má 500 dílků
http://forum.strojirenstvi.cz/viewtopic ... &start=525" onclick="window.open(this.href);return false;
mám jej i na dc motoru
vypadá takto nějak
http://katalog.tuny.cz/eshop/motory/Dc_motory-35" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: enkoder

Napsal: 17. 5. 2018, 9:13
od Kvako1
tohle ne, děkuju. potřebuju pořádný zavřený enkoder. hotový kus.

Re: enkoder

Napsal: 17. 5. 2018, 9:30
od testone
tady
http://www.larm.cz/optoelektronicke-ink ... imace/#bxc" onclick="window.open(this.href);return false;
rostou
náhradní do Masturna tam stál asi 5kKč

Re: enkoder

Napsal: 18. 5. 2018, 5:37
od robokop
tusim v TME maji nekolik typu v nabidce
vetsinou dobre ceny a je to doma do druheho dne

Re: enkoder

Napsal: 18. 5. 2018, 6:04
od Kvako1
testone píše:tady
http://www.larm.cz/optoelektronicke-ink ... imace/#bxc" onclick="window.open(this.href);return false;
rostou
náhradní do Masturna tam stál asi 5kKč
tohle je celkem dobrý, jako nouzovka by to zatim stačilo.
TME nic...
Ja tam mam problém s otáčkama. Original je tam optický Rod 426 na 16 000 otaček.
Snesl bych ještě 12k ot. ale miň už ne.
Je to na motoru vřetena.

Re: enkoder

Napsal: 18. 5. 2018, 6:05
od robokop
jo ty otacky budou problem
bezne jsou encodery cca 6000
na vic otacek musis pohledat
tuhle jsem mel v ruce nejakej svycarskej co snesl tusim 16k (nasel jsem ho v cinsky masine)

Re: enkoder

Napsal: 18. 5. 2018, 6:13
od Kvako1
jj a když seženeš , tak je to raketa. 1000 eur běžná cena..

Re: enkoder

Napsal: 18. 5. 2018, 6:31
od robokop
jo to bych ocekaval
je to trosku specialitka
vetsina motoru tolik netoci

Re: enkoder

Napsal: 18. 5. 2018, 2:43
od t256
Tech 12000ot by nemel byt problem, mrkni napr. zde http://www.auto-met.com/heidenhain/08PD ... coders.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
na vyssi otacky mi nabizeli encodery ve stylu kotoucek na hridel a blok s elektronikou a snimacem. Je to trochu komplikovanejsi na mech. montaz, ale obrovska vyhoda je v tom ze to nema zadne loziska. Ty co mi nabizeli jely tusim do 20.000 ot. pokud by ti to pomohlo, pohledam tu nabidku.

Re: enkoder

Napsal: 18. 5. 2018, 3:24
od kutil_tim
enkodery ,1 selsyn mám tady
http://katalog.tuny.cz/eshop/motory/mot ... _a_jine-30" onclick="window.open(this.href);return false;
pak ještě mám nějaké na motorech, a resolvery
2 čínské 5v ttl AB 600 cpr 650,- /kus

Re: enkoder

Napsal: 18. 5. 2018, 4:37
od Tomáš Svoboda
co něco takového _?

https://www.rls.si/en/products/miniatur ... re-encoder" onclick="window.open(this.href);return false;

Je docela malinký ale mají různé velikosti . Nevím jak je velký motor na který to půjde. Mě se líbí ta magnetická vazba , nemá to ložiska , žádná spojka .

Re: enkoder

Napsal: 18. 5. 2018, 5:15
od testone
na motoru vřetene v Hermle mám nějakého Heidenhaina
rotor snímače je průchozí, má kuželovou díru, je na kuželu přímo na hřídeli motoru, dále jsou na něm dvě kuličková rožiska a přes ně je stator
stator je volně v luftě, jen je zabržděný pružinou z drátu pr. tak 1mm aby ho neroztáčelo tření v ložiskách
to bych tak viděl jako konstrukci vhodnou pro vysoké otáčky

Re: enkoder

Napsal: 18. 5. 2018, 6:20
od robokop
To rls jsem mel asi v ruce

Re: enkoder

Napsal: 20. 5. 2018, 10:50
od ms.dar
ahoj mam dva siemens 6FX2001-2CB00

http://www.mege.ru/upload/SIEMENS/docs/ ... -2CB00.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;