Heidenhain vs Fanuc - frézování - kusovka

diskuze tykajici se ridicich systemu a software komercnich CNC stroju
Odpovědět
dada09
Příspěvky: 5
Registrován: 7. 4. 2011, 6:34

31. 10. 2017, 10:38

Ahoj, prosím o radu někoho, kdo má zkušenost s oběma systémy.
Naskytla se nám možnost výhodné koupě centra se systémem Fanuc 0i-MC. Náš stávající stroj
jede na Hedenhainu TMC 410 a děláme na něm z 90% kusovou výrobu, proto bych se rád zeptal, jak moc
je nebo není programování ve Fanuc potažmo v Manual Guide uživatelsky přívětivé třeba i proti Haidenhainu.

Díky za každý názor.
Nemoo
Příspěvky: 120
Registrován: 22. 2. 2014, 8:27

31. 10. 2017, 10:47

Mám na centru Fanuc a stačí. Záleží na tom co konkrétně děláš.

V manual Guide si nakreslíš součást (kružnice, přímky) a zvoláš strategii + ap,ae a jedeš. - plně dostačující pro nás - jednoduché díly.

Na haidenhainu jsem nedělal tak nevím, neumím porovnat.
Uživatelský avatar
LukasGunther
Příspěvky: 116
Registrován: 14. 3. 2017, 3:53
Bydliště: Vizovice

3. 11. 2017, 9:31

dada09 píše:Ahoj, prosím o radu někoho, kdo má zkušenost s oběma systémy.
Naskytla se nám možnost výhodné koupě centra se systémem Fanuc 0i-MC. Náš stávající stroj
jede na Hedenhainu TMC 410 a děláme na něm z 90% kusovou výrobu, proto bych se rád zeptal, jak moc
je nebo není programování ve Fanuc potažmo v Manual Guide uživatelsky přívětivé třeba i proti Haidenhainu.

Díky za každý názor.
Jednoznačně heidenhain protože teď dělám ve firmě a kolega má Fanuc. A to je děs co on tam musí klikat klikat a klikat a když mu jede program tak nemůže dal programovat další kus. Prostě šílený systém ten Fanuc. Děláme kusovku a heidenhain je mnohem lepší než Fanuc na kusovku myslím.
Cnc operator, 9 let praxe, vyucen obrabec kovu. Praxe na stroji Depomill, ZPS 1260, 2318, 1060, MAS 1000, 750, Hartford 1000 atd atd.. Vse iTnc 530 a 640
Nemoo
Příspěvky: 120
Registrován: 22. 2. 2014, 8:27

3. 11. 2017, 10:57

Samozřejmě, že může programovat další kus při spuštěném programu. ==> Editace na pozadí
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15656
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

4. 11. 2017, 7:09

Presne tak
Silena je obsluha
Muze v klidu delat na pozadi bg-edit
To jsou vsechno myty

Neda se rict ze neco je lepsi
Kazdej system je mirne vhodnejsi na neco
Zasadni omezeni nemaj a vetsinou je to o tom ze se kousne obsluha a zacne si vymejslet bachorky
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
LukasGunther
Příspěvky: 116
Registrován: 14. 3. 2017, 3:53
Bydliště: Vizovice

6. 11. 2017, 7:16

Tak jsem mu to řekl, ale jak zmackne Edit tak se mu zastaví mašina. Prý se ptal servisaku a nejde to. Spíš mě napište ten způsob a já mu to ukážu.

Edit: měli jste pravdu šílená je obsluha. Najednou už to jde....
Cnc operator, 9 let praxe, vyucen obrabec kovu. Praxe na stroji Depomill, ZPS 1260, 2318, 1060, MAS 1000, 750, Hartford 1000 atd atd.. Vse iTnc 530 a 640
Nemoo
Příspěvky: 120
Registrován: 22. 2. 2014, 8:27

6. 11. 2017, 7:36

Nesmí mačkat edit. Ta editace na pozadí běží normálně v rezimu MEM.
Uživatelský avatar
LukasGunther
Příspěvky: 116
Registrován: 14. 3. 2017, 3:53
Bydliště: Vizovice

7. 11. 2017, 6:23

Nemoo píše:Nesmí mačkat edit. Ta editace na pozadí běží normálně v rezimu MEM.
Už na to přišel. A chci se zeptat furt mě tvrdí že nejde nasondovat rotace je to blbost nebo ne? Říkal že to jde nasondovat ale pak stou rotaci nejde pracovat když tukne aby jsi změřil kus tak mu to píše blabol. Je to pravda nebo opět jen blábol že to nejde. Díky Luke
Cnc operator, 9 let praxe, vyucen obrabec kovu. Praxe na stroji Depomill, ZPS 1260, 2318, 1060, MAS 1000, 750, Hartford 1000 atd atd.. Vse iTnc 530 a 640
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15656
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

7. 11. 2017, 6:41

jako v pripade 1
(kdyz neco neumis, tvrd ze to nejde)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
piskoteek
Příspěvky: 788
Registrován: 3. 12. 2013, 7:54
Bydliště: Zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

7. 11. 2017, 4:59

.i když ta 410 už není nejnovější, nicméně na frezce jednoznačně Haidenhain,pokud máš cam, tak je to šumák
Technolog - Programátor CNC, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
Solid, Heidenhain a LinuxCNC
papouch
Příspěvky: 8
Registrován: 27. 10. 2017, 1:23

12. 11. 2017, 8:27

osobně po zkušenosti s fanucem i Heidenhaimem je pro obsluhu pohodlnější "Hajd" . Na mé gusto je uživatelsky přívětivejší , lépe se pracuje s cykly atd, ale určitě se dá zvládnout i Fanuc . Jak už nademnou výše někdo řekl v případě CAMu se tyhle rozdíly mažou... Pokud chceš používat CAM ,vyřeš si ve FANUCu uložiště , v základu to má proti Haidu malou kapacitu , ale dá se to řešit....
Odpovědět

Zpět na „Ridici systemy“