Komunikace Heidenhain 407/415 po seriové lince

diskuze tykajici se ridicich systemu a software komercnich CNC stroju
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 2700
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

21. 7. 2010, 3:05

Podle toho co se píše výše (Diag.10) a i podle toho co píše dm80t bych měl přerušit propoj DB9 - 1 s DB25 - 8
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 2700
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

28. 7. 2010, 7:36

Zdenek Valter píše:Podle toho co se píše výše (Diag.10) a i podle toho co píše dm80t bych měl přerušit propoj DB9 - 1 s DB25 - 8
Takže jsem našel správný konektor kam ten serial kabel připojit a ejhle.
Najednou začal fungovat TNCserver. Kopírujeme soubůrky o sto šest ovšem TNCremoNT stále nefunguje - hlásí chybu komunikace. :-(
Nemáte někdo hint ?

Kablík na bedýnce kam jsem jej strkal původně je zapojen kabelem podle diagram 1 pravá strana.
Uživatelský avatar
H4N$
Příspěvky: 92
Registrován: 17. 11. 2007, 9:40
Bydliště: 49°24'9.07"N 17°12'40.95"E

29. 7. 2010, 6:59

Zkus v Nástroje - Konfigurace - Nastavení odfajfknout "po navázání spojení je obdrzena automaticky" a nastavit rychlost stejnou jako v nastavení stroje. U starších verzí nám to dělalo problémy.
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se najde iniciativní blbec, který neví, že to nejde a udělá to.
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 2700
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

29. 7. 2010, 8:22

H4N$ píše:Zkus v Nástroje - Konfigurace - Nastavení odfajfknout "po navázání spojení je obdrzena automaticky" a nastavit rychlost stejnou jako v nastavení stroje. U starších verzí nám to dělalo problémy.
Tohle jsem kontroloval jako první ;-) rychlost jsem nastavil stejně jako v mašině a na serveru tedy 38400 a také automaticky detekovat.
Je právě divné, že server funguje bez problémů při stejném nastavení. :-(
jazvec
Příspěvky: 7
Registrován: 2. 7. 2011, 8:00

2. 7. 2011, 8:14

Nastav si mensiu rychlost 19200 max.
Šéva
Příspěvky: 2
Registrován: 3. 12. 2012, 12:24

20. 12. 2012, 2:32

Zdravím,
potřebuju připojit 4 stroje přes sériovou linku. Je někde možnost zakoupit už hotové kabely?
Mě osobně funguje kabel zapojený takto:

Kód: Vybrat vše

9PIN - F ->  25PIN - M

1            10
2            11
3            12
4            20
5            7
6            8
7            10
8            9
             6-8 klema
Dá se kabel s takovýmto zapojením někde koupit už hotový? Nejsem nějaký extra páječ, takže 1 jsem si udělal,ale abych jich dělal 8 a aby měly fungovat bez problémů každý den, tak za to bych ruku do ohně nedal...

Díky
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 2700
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

20. 12. 2012, 2:54

Šéva píše:Zdravím,
potřebuju připojit 4 stroje přes sériovou linku. Je někde možnost zakoupit už hotové kabely?
Mě osobně funguje kabel zapojený takto:

Kód: Vybrat vše

9PIN - F ->  25PIN - M

1            10
2            11
3            12
4            20
5            7
6            8
7            10
8            9
             6-8 klema
Dá se kabel s takovýmto zapojením někde koupit už hotový? Nejsem nějaký extra páječ, takže 1 jsem si udělal,ale abych jich dělal 8 a aby měly fungovat bez problémů každý den, tak za to bych ruku do ohně nedal...

Díky
Zkus se pozeptat u http://www.krup.cz" onclick="window.open(this.href);return false; - ti snad umí i kabel na přání.
V současné době hobbík - obráběč teoretik - strojní park je zatím zakonzervován
cebe1
Příspěvky: 25
Registrován: 2. 11. 2011, 7:45

20. 3. 2018, 5:54

Zdravim pani
Vo firme mame staru frezu fng40 s heidenhainom 407
Jasne ze pamat je mala cca real 80kb takze frezovanie z CAMu z pamati je nereal takze sa mi podarilo rozbehat rozhranie rs232 tncremo kabel urobeny podla zapojenia tu v diskusii ale problem mam s tncserver spojenie funguje ale nahra program len do velkosti volnej pamati program bezi ale to co nahralo do pamati potom sa program vrati na zaciatok ...
cebe1
Příspěvky: 25
Registrován: 2. 11. 2011, 7:45

20. 3. 2018, 6:03

Takze otazka znie ako to funguje tcnserver s vacsim suborom ako je pamat zeriadenie popripade aj nejake nadstavenie ... dakujem
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16052
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

20. 3. 2018, 6:31

Kdyz tam je tato funkce tak se nepouziva pamet stroje ale pouze buffer ktery je tam z duvodu komunikace a z duvodu look ahead kterej i prez to funguje dost omezene
Stroj si prubezne rika o dalsi data prez funkci rizeni toku
Pri frezovani tvarovych ploch kratkymi vektory vetsi rychlosti posuvu. Pravdepodobne bude dochazet k nedostatecne rychlosti komunikace. Tim padem stroj bude pri pohybu zadrhavat.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
cebe1
Příspěvky: 25
Registrován: 2. 11. 2011, 7:45

20. 3. 2018, 6:48

Teraz to v podstate funguje ako tncremo akurat s tym ze otvaram priamo zo stroja subor v pc nahra co sa mu zmesti cakal som ze to bude priebezne vymazavat a doplnat dalsie data z pc v podstate ako buffer ale komunikacia sa zastavila. trhanie sice nastalo ale vyriesene zmensenim rozlisenia v programe na 0.01 potom parada 3d frezovanie akurat ze som musel rozdelit program na 3 casti to je naprd potrebujem rozbehat ten server
lopollopol
Příspěvky: 112
Registrován: 22. 10. 2008, 6:21

4. 12. 2018, 5:26

Zdravím, byl by někdo ochotný, kdo by s touto problematikou dokázal na místě poradit, proškolit..? Královehradecký kraj...případně i z dálky. Cestu, hodiny atd. uhradím!
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 2700
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

6. 12. 2018, 8:41

lopollopol píše:
4. 12. 2018, 5:26
Zdravím, byl by někdo ochotný, kdo by s touto problematikou dokázal na místě poradit, proškolit..? Královehradecký kraj...případně i z dálky. Cestu, hodiny atd. uhradím!
Co konkrétně bys potřeboval?
V současné době hobbík - obráběč teoretik - strojní park je zatím zakonzervován
lopollopol
Příspěvky: 112
Registrován: 22. 10. 2008, 6:21

6. 12. 2018, 6:35

Nevím, co dělám špatně ale nedaří se spojit viz. obr. Mám staré PC s WIN XP a 25 pin konektorem přímo v PC, port COM1 je jediný možný pro komunikaci tedy není ani jiná varianta, kabel mám neupravený odtud: http://www.cncshop.cz/propojovaci-kabely-pro-pp

Dále by mě zajímalo, jak probíhá přenos a průběžné čtení prg. z CAMu do stroje. Postup atd
IMG_20181206_170211_resized_20181206_072520682.jpg
IMG_20181206_170206_resized_20181206_072521131.jpg
d.
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 1862
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

6. 12. 2018, 6:44

Mas spatny kabel, ty potrebujes seriovy kabel
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Odpovědět

Zpět na „Ridici systemy“