Sinumerik 810T - rs232

diskuze tykajici se ridicich systemu a software komercnich CNC stroju
Odpovědět
Lukashom
Příspěvky: 205
Registrován: 27. 8. 2012, 9:27
Bydliště: Klatovy

30. 7. 2015, 4:16

Zdravím, hledám kabel rs23 9pin/25pin. Potřebuju poslat do stroje plc , ale s kabelem co mám se to nadaří. Poradí někdo ?,

Děkuji
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 1916
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

30. 7. 2015, 5:05

si ho udelej, kup konektory a zapoj 3 draty

http://www.pccompci.com/rs232-cable-technology.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
vladosk
Příspěvky: 155
Registrován: 5. 6. 2008, 7:48
Bydliště: Prievidzsko SK

31. 7. 2015, 8:01

Taky záleží na tom, co tam chceš poslat. Soubor ASM tam pošleš jenom když máš systém přepnutý na uvedení do provozu. Soubor S5D tam pošleš programem STEP5 jenom když změníš parametr na komunikační linku. Takže ani v jednom případě to tam nenahraješ jako program. Ale kabel je ve všech případech stejný.
vlado
petrhu
Příspěvky: 12
Registrován: 4. 12. 2018, 11:24

9. 1. 2019, 8:26

Potřebuji kabel pro přenos a v manuálu ( staženo z netu) je zapojení 9pin/25pin 2-14 3-13 6-10 7-9 mělo by to takto fungovat?
Z odkazu: http://www.pccompci.com/rs232-cable-technology.html" mi to není jasné
Mex
Příspěvky: 4910
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

9. 1. 2019, 1:42

No tak to jsi měl dát spíš odkaz na ten konkrétní manuál než na nějakou univerzální stránku o konektorech, ne?
Případně sem dát jenom tu správnou stránku nebo stránky z toho manuálu, aby to ostatní nemuseli zbytečně hledat.
petrhu
Příspěvky: 12
Registrován: 4. 12. 2018, 11:24

10. 1. 2019, 6:51

Odkaz jsem použil z předchozího příspěvku kde napsáno zapoj 3 dráty ?
v příloze manuál originál a překlad 4dráty
Přílohy
099.pdf
(123.53 KiB) Staženo 12 x
09.pdf
(217.18 KiB) Staženo 15 x
Mex
Příspěvky: 4910
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

10. 1. 2019, 5:38

Zapojil bych to klasicky, viz třeba tady:
https://www.aggsoft.com/cnc-dnc/siemens ... k-810t.htm
Podle toho prvního obrázku, tj. "Null modem cable, without handshake".
petrhu
Příspěvky: 12
Registrován: 4. 12. 2018, 11:24

28. 1. 2019, 6:04

Kabel mám, sehnal jsem na Heidna má ty 3 kontakty zapojené stejně , při spuštění přenosu mi na pc načítá data ale vyskočí mi chyba V24Fehler... , přenesený soubor je nečitelný Zkoušel jsem i měnit nastavení v winpcin na ( Elevn, stop bit 1, 2 ) výsledek je stejný. Omlouvám se za špatnou kvalitu foto ale alespoň pro názornost.
Přílohy
IMG_20190126_114719.jpg
IMG_20190126_114742.jpg
IMG_20190126_114933.jpg
petrhu
Příspěvky: 12
Registrován: 4. 12. 2018, 11:24

29. 1. 2019, 8:45

Tak přenos běží. Změnil jsem v nastavení dat ve stroji parametr 50011 11000111 , 5013 11000111 , jinak je tam ještě parametr 5010 00000000 a 5016 00101000 . Winpcin = COM 1 ,9600 ,EVEN , Data bit 7, stop bit 1. Kdyby se to někomu hodilo.
Ve stroji jsem přes Daten asgabe stahnul : MPF, SPF, RPA ,TOA , ZOA , TEA1 , TEA2 a cykly(ty nevím zkratku)
Stahnul jsem vše stejným způsobem, je to tak správně?
Je takto staženo vše? Chtěl bych vyměnit baterku tak aby mě něco nezaskočilo.
Odpovědět

Zpět na „Ridici systemy“