Spojenie Tnc407 a PC

diskuze tykajici se ridicich systemu a software komercnich CNC stroju
Odpovědět
talianec
Příspěvky: 43
Registrován: 29. 7. 2017, 7:26

3. 9. 2018, 12:10

Ahojte.
Uz som trochu pokrosil a pisanie pgm n apanely mi pride ako 100rokov za opicami tak by som chcel prepojit pc a tnc ale neviem ako........ :?
Kupil som z ebay taky prevodnik s rs232 na usb
Nainstaloval som si tnc remo. Tam som nastavil rovnaku rychlost prenosu a LSV2 ale stale sa to nechce spojit.
Neviem ci je to kablom
Alebo je problem windows7
Alebo to potrebuje starsiu verziu tnc remo
Alebo uz neviem :(
Miki2t
Příspěvky: 230
Registrován: 22. 9. 2010, 9:02
Bydliště: Levice SR

3. 9. 2018, 5:00

Pres USBprevodnik ti to asi nepojede, {aspon mne to neslo nikdy s prevodnikem}
Musi byt RS232 hardwarovej teda primo na desce ( aspon mne tak behaji vsechny stroje pres winXP )
talianec
Příspěvky: 43
Registrován: 29. 7. 2017, 7:26

4. 9. 2018, 8:02

Ok uz som kupil dokovaciu stanicu kde je vstup rs 232
Ale musim mat windows xp?
Lebo mam windows 7....
Ci na tom nezalezi.
Miki2t
Příspěvky: 230
Registrován: 22. 9. 2010, 9:02
Bydliště: Levice SR

4. 9. 2018, 8:14

Mě teda dokovaci stanice nepomohla, WinXp neni podminka
Jan Danda
Sponzor fora
Příspěvky: 1012
Registrován: 8. 7. 2009, 9:55
Bydliště: jarpice

4. 9. 2018, 12:15

Nemá to stejný řešení?
Přílohy
křížený kabel.jpg
talianec
Příspěvky: 43
Registrován: 29. 7. 2017, 7:26

4. 9. 2018, 7:43

Ja uz neviem.
Mam aj prevodnik rs232 na usb a aj tak to nejde.
Zajtra to popozeram riadne este.
:roll:
testone
Sponzor fora
Příspěvky: 4812
Registrován: 3. 12. 2010, 5:56
Bydliště: Slaný

4. 9. 2018, 10:07

zapomeň na noťas + převodník USB/RS232 ve spojení Heidenhainem
nefunguje to
lze dosáhnout stavu, kdy se ty stroje vidí a to je vše
data to nepřenese
mnoho lidí to mnohokrát zkoušelo
i tady se to několikrát řešilo
Heidni prodávají svůj
dej k tomu jakýkoli desktop s HW RS232, kvůli USB pro flešku s WIN XP a výš a bude klid
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mex
Příspěvky: 5198
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

4. 9. 2018, 10:45

testone píše:
4. 9. 2018, 10:07
zapomeň na noťas + převodník USB/RS232 ve spojení Heidenhainem
nefunguje to
lze dosáhnout stavu, kdy se ty stroje vidí a to je vše
data to nepřenese
Teď mě to začalo zajímat. Mám hrozně rád neřešitelné problémy.
Pokud s HW sériovým portem funguje, tak bych to skoro viděl na nějakou nekompatibilitu a ne na záměrné nepovolení komunikace s jiným HW, jinak by zřejmě zařízli i tu možnost jet přes HW serial port.

Takže by to chtělo napřed to rozjet na nějakém PC s HW portem, aby se ověřilo, že je program, kabel i konfigurace OK. A pak vyměnit ten HW port na desce za port na PCI kartě (tím se vyloučí, že by si to testovalo I/O adresy) a podle toho pak pokračovat dál. A pověsit na to nějaký logger komunikace.

Ale jak to sakra zkusit, když nemám to TNC407? Ach jo, asi se to zařadí do složky nevyřešených neřešitelných problémů. Škoda.
testone
Sponzor fora
Příspěvky: 4812
Registrován: 3. 12. 2010, 5:56
Bydliště: Slaný

5. 9. 2018, 6:53

netvrdím, že problém noťas-USB-seriák-TNC nelze vyřešit
já na to nemám, BUF určitě taky ne
řešení asi je, ale mimo mé znalosti
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Miki2t
Příspěvky: 230
Registrován: 22. 9. 2010, 9:02
Bydliště: Levice SR

6. 9. 2018, 3:46

Problem s USBRS232 prevodnikem je stara znama.
Hardwarovej RS232 dela taky HW preruseni tz komunikace funguje v realnem case. Kdez to ten prevodnik nevyvola preruseni jenom obcas koukne na linku jestli tam neco neni a pak se to nestrefuje , nefunguje synchronizace. tot vše, je to už ale hodne let tak snad si to pamatuji dobre.

Jinak ja pouzivam bezne notebooky s hw rs232 k mašinám.
Mex
Příspěvky: 5198
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

6. 9. 2018, 8:16

Miki2t píše:
6. 9. 2018, 3:46
Hardwarovej RS232 dela taky HW preruseni tz komunikace funguje v realnem case. Kdez to ten prevodnik nevyvola preruseni jenom obcas koukne na linku jestli tam neco neni a pak se to nestrefuje , nefunguje synchronizace.
No, v ruce jsem to neměl, takže jenom teoretizuju. Ale že by tohle byl skutečný důvod teda dost silně pochybuju.

Pro původního tazatele: jestli ho máš po roce, tak zkus mezi ten noťas a USB/serial adaptér vložit nějaký USB hub. U USB existuje taková anomálie, kdy kupodivu komunikace Full Speed zařízení přes HUB USB 2.0 může být rychlejší než napřímo (resp. bude s menší latencí).
Vasek
Příspěvky: 146
Registrován: 22. 3. 2008, 9:19
Bydliště: Nymburk

21. 10. 2018, 8:54

https://www.asix.cz/usb_ucab232.htm
Mě funguje tento převodník, běží na xp, win7 i na win10.
Po připojení k noťasu se musí nastavit číslo portu- usb (např. COM 3) ke kterému je převodník připojen- číslo portu se nastavuje podle požadavku komunikačního programu. Každé další připojení převodníku musí být do stejné zdířky usb, aby se nemuselo pokaždé nastavovat číslo portu.
Komunikační program se nastavuje podle nastavení ve stroji
https://www.aggsoft.com/cnc-dnc/heidenhain-tnc-407.htm
Radislav
Příspěvky: 30
Registrován: 16. 7. 2018, 8:26

14. 4. 2019, 6:18

Pánové ještě jsem se k tomu nedostal ale je možné ,že na stránkách Haidnů https://www.heidenhain.cz/cs_CZ/software/ je v záložce TNCRemo nějaký PL-2303 USB to RS232 Converter Software/Driver - je možné ,že tato hračička řeší problémy se staršími stroji co mají převodníky z rs 232 na USB ?

Já jen ,že bych kvůli tomu nemusel mít to extra starý PC jako most mezi novým PC a CNC. :mrgreen:
slobodajan
Příspěvky: 22
Registrován: 21. 11. 2017, 8:15

15. 4. 2019, 2:22

Ten ovladac co je na strankach heidnu je potreba me to s prevodnikem rs 232 to usb beha na notasu s windows 10 bez problému posílám i programy s 300 000 radky bez vypadku
pridavam printscreeny z nastaveni
Přílohy
Bez názvu.png
Bez názvu1.png
Bez názvu2.png
Bez názvu3.png
Radislav
Příspěvky: 30
Registrován: 16. 7. 2018, 8:26

15. 4. 2019, 6:38

Takže jsem si ten old chuj PC pořizoval zbytečně asi co ? :D :D :D Co mě tady ostatní poradili. Takže teď můžu koupit převodník a zbavit se jednoho žrouta elektřiny.

Ale na druhou stranu jsem zase o něco chytřejší díky tomuhle fóru :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Ridici systemy“