Potravinársky nerez

obrabeni na klasice
romanf
Příspěvky: 691
Registrován: 27. 6. 2019, 10:11
Bydliště: Bratislava - okolie

8. 2. 2020, 6:55

máte niekto tip, aký nerez sa používa v potravinárstve? ide o takú blbosť , rodinka si rozkázala že im mám vyrobiť ohrievač na hotdogy , tak idem vysústružiť tých robertkov na napichovanie rožkov....
Uživatelský avatar
bobik
Příspěvky: 4564
Registrován: 11. 12. 2007, 7:48
Bydliště: Okres Klatovy

8. 2. 2020, 6:57

17 240
Uživatelský avatar
Andy V
Příspěvky: 186
Registrován: 17. 8. 2016, 11:46
Bydliště: Rakovnicko

8. 2. 2020, 7:06

Ono je stejně jinou než potravinářskou nerez těžší sehnat :)

Edit: Pokud by dělali, že neví, co je 17 240, tak to budou třeba znát jako 1.4301 nebo AISI 304.
romanf
Příspěvky: 691
Registrován: 27. 6. 2019, 10:11
Bydliště: Bratislava - okolie

8. 2. 2020, 7:10

jj , to pôjde
304 a 316 poznajú v každom lepšom kšefte
nebol som si istý, či 304 stačí, ale mala by
Uživatelský avatar
bobik
Příspěvky: 4564
Registrován: 11. 12. 2007, 7:48
Bydliště: Okres Klatovy

8. 2. 2020, 7:11

To víš, já už jsem stará struktura, dávám přednost označení dle ČSN. :D
Uživatelský avatar
salus
Příspěvky: 1546
Registrován: 1. 9. 2013, 1:30
Bydliště: Chrudimsko

9. 2. 2020, 5:56

romanf píše: 8. 2. 2020, 6:55 máte niekto tip, aký nerez sa používa v potravinárstve? ide o takú blbosť , rodinka si rozkázala že im mám vyrobiť ohrievač na hotdogy , tak idem vysústružiť tých robertkov na napichovanie rožkov....
https://www.inerez.cz/jakosti-nerezovych-materialu/
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
josef109
Příspěvky: 597
Registrován: 21. 5. 2017, 5:15
Bydliště: Praha

9. 2. 2020, 10:09

Asi bych sáhl po EN 1.4305. Je to automatovka (není svařitelná), která by dle výrobce měla být "ještě" použitelná v potravinářství. Radost soustružit :P

Klasická EN 1.4301 je sice nejpoužívanější nerez, svařitelná, ale závity už bych do ní dělat nechtěl.
kiko01
Příspěvky: 1572
Registrován: 27. 10. 2008, 9:06
Bydliště: Martin,Slovakia
Kontaktovat uživatele:

10. 2. 2020, 7:01

josef109 píše: 9. 2. 2020, 10:09 Asi bych sáhl po EN 1.4305. Je to automatovka (není svařitelná), která by dle výrobce měla být "ještě" použitelná v potravinářství. Radost soustružit :P

Klasická EN 1.4301 je sice nejpoužívanější nerez, svařitelná, ale závity už bych do ní dělat nechtěl.
1.4305 ma myslim mensiu chemicku odolnost a je taka "tmavsia" voci 304ke, a este je aj relativne dost magneticka...
romanf
Příspěvky: 691
Registrován: 27. 6. 2019, 10:11
Bydliště: Bratislava - okolie

10. 2. 2020, 8:11

dakujem za tipy
vzhľadom na účel , bohate postačí 1.4301 privarená na kus plechu ako základňu , závity tam fakt rezať nebudem
xener
Příspěvky: 853
Registrován: 2. 3. 2019, 12:48

11. 2. 2020, 11:02

ako to budes ohrievat ?
Uživatelský avatar
Juro
Příspěvky: 1612
Registrován: 19. 3. 2007, 12:14
Bydliště: Kamanová (Topoľčany)

11. 2. 2020, 1:34

xener píše: 11. 2. 2020, 11:02 ako to budes ohrievat ?
Neviem ako je to vymyslene origos, ale napada ma indukcna cievka az po obvode celeho rohlika.
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
Uživatelský avatar
salus
Příspěvky: 1546
Registrován: 1. 9. 2013, 1:30
Bydliště: Chrudimsko

11. 2. 2020, 1:43

xener píše: 11. 2. 2020, 11:02 ako to budes ohrievat ?
Něco podobného ještě mám z dob cca před 35 lety. 3 nerezové kolíky přivařené na kruhové základně z nerez plechu cca tl. 5mm. Postavilo se to na plynový vařič a nechalo se to ohřát, pak už se jen nastrkovaly rohlíky. Je pravda, že jsme to použili maximálně pětkrát, dostali jsme to od tchána, který to stvořil - k nerezu měl přístup protože tenkrát dělal ve fabrice kde se dělalo chladírenské zařízení (Frigera)
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
prochaska
Sponzor fora
Příspěvky: 8159
Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
Kontaktovat uživatele:

11. 2. 2020, 2:13

Juro píše: 11. 2. 2020, 1:34
xener píše: 11. 2. 2020, 11:02 ako to budes ohrievat ?
Neviem ako je to vymyslene origos, ale napada ma indukcna cievka az po obvode celeho rohlika.
Profi rozpékač na rohlíky má v těch kolíkách topnou spirálu namotanou na keramickém jádru. Viděl jsem sice jen jeden, ale ostatní výrobci to nejspíš budou mít dělané podobně.
Aleš Procháska
xener
Příspěvky: 853
Registrován: 2. 3. 2019, 12:48

11. 2. 2020, 2:35

normalne som dostal chut na hotdog ked som to tu cital,
ale za takuto cenu by ma nikto neprinutil vyrabat to v garazi :)
https://www.hej.sk/varenie-a-vyprazanie/hotdogovace/
hop_1
Příspěvky: 462
Registrován: 29. 4. 2016, 9:52
Bydliště: Beroun

11. 2. 2020, 4:53

Mě se to tu někde válí, jestli chceš tak to najdu a dám ti to.
Jarda
Odpovědět

Zpět na „konvencni obrabeni“