Prusa Slicer

http://www.reprap.org/wiki/Main_Page" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět
RaS
Příspěvky: 7922
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

16. 5. 2019, 1:34

Zdravím, měl bych dotaz na nastavení Sliceru (rady použíj Curu atd nechme prosím na příště :D )

u multimateriálové tiskárny bych chtěl vytisknout jednoduchou věc např. OBDELNIK 50x20 výška 2mm barvou č.1 a ve výšce od 2-3mm třeba nějaký TEXT barvou č.2.

Jak mám naimportovat ty dva díly (OBDELNIK + TEXT) tak aby to slicovalo?

Když ty dva díly (samostatné STLka ) načtu, tak mi je to plácne na plochu a tedy přes sebe, pokud dám upravit ten díl TEXT (type: Modifier :posun o 2mm v ose ) tak pak už vše vypadá tak jak má jen to neslicuje :x
píše to "No layers were detected. You might want to repair your STL file(s) or check their size or thickness and retry."

jak správně načíst ty dvě STLka v různých Zkách tak aby to fungovalo, v čem dělám chybu? Děkuji
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
prcek
Příspěvky: 170
Registrován: 31. 10. 2016, 2:26

16. 5. 2019, 1:51

zkusenost nemam, tady je nejaky help https://blog.prusaprinters.org/slic3r-p ... e/#further rikaji tomu colorprint a nejakym zpusobem si muzes nastavit ktery layer jakou barvou.
Takze teoreticky je spravny postup jeden model a ten teprve dodatecne "obarvit".

Jinak bych napsal primo jim/pouzil jejich forum pro dotaz.
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
RaS
Příspěvky: 7922
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

16. 5. 2019, 2:01

tohle znám, jenže to funguje blbě..
resp. tohle je dělaný na první tiskárny s jednou hlavou kdy se zaváděl filament ručně, u i3MK3MMU tiskárny se ale mění filament automaticky a je tam napsaná nějaká výměna kdy ta struna vyjiždí relativně pomalu čímž opustí spolehlivě extrudér a udělá se špička a po dalším zajetí ji to zase na 99% vezme, pokud použiju tohle tak tam je ta výměna nějaká rychlá kdy to škubne strunou a v podstatě ji to vyrve z extrudéru a z hodně velkou pravděpodobností se tam druhá struna korektně nenasune..

ve videích, kdy to leží nastole (třeba 5 dílů různě vysokých přes sebe - třeba ta figurka Průšy) to funguje.. ale nejde mi to když je jeden ve vzduchu..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Avenger
Příspěvky: 388
Registrován: 19. 10. 2006, 8:41
Bydliště: Litoměřice

16. 5. 2019, 3:34

Nejsem si 100% jist, ale myslím, že když načteš více stl objektů najednou, tak se to ve sliceru bude chovat jako jeden zgrupovaný objekt a pak pro každou část lze nastavit jiný extruder. Večer na to mrknu.

Našel jsem ten tutorial na webu: https://manual.prusa3d.com/c/MMU2_Creat ... and_gcodes
Uživatelský avatar
Cjuz
Příspěvky: 1549
Registrován: 17. 2. 2013, 6:27
Bydliště: Předklášteří
Kontaktovat uživatele:

16. 5. 2019, 5:12

Co jsem dělal já, tak jsem musel vytvořit STL objekty ze stejným počátečním bodem.
Po načtení se umístili správně, rozhodně se mi nesplácli na sebe.
Používal jsem ale Slicer pro MMU a pak to projel SW MultiMaterial PostProcessor.

Jinak se jednotlivá STL nesmí nikde překrývat.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
RaS
Příspěvky: 7922
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

16. 5. 2019, 6:25

ano pokud načtu víc stl objektů, tak ke každému můžu nastavit libovolný extrudér.. ale to mě funguje jen pokud jsou ty stlka na ploše.. ale já to potřebuju rozvrstvit, to mi nejde..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS
Příspěvky: 7922
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

16. 5. 2019, 6:27

Cjuz píše:
16. 5. 2019, 5:12
Co jsem dělal já, tak jsem musel vytvořit STL objekty ze stejným počátečním bodem.
Po načtení se umístili správně, rozhodně se mi nesplácli na sebe.
Používal jsem ale Slicer pro MMU a pak to projel SW MultiMaterial PostProcessor.

Jinak se jednotlivá STL nesmí nikde překrývat.
vyzkouším to ještě se stejným nulovým bodem.. to jsem neměl
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS
Příspěvky: 7922
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

16. 5. 2019, 7:23

tak jsem v solidworks vyrobil dvě nová STLka se stejným souřadným počátkem - spodní deska je v Z=0 o výšce 2mm a druhí STLko je v Z=2 o výšce 1mm.. tak jak by to mělo být na sobě.. ale jakmile to nahraju do sliceru tak to stejně oboje skončí na stole nezávisle na tom počátku a pokud to ve sliceru zvednu tak to zase nejde..
k čemu je dobrá ta modifikace stlka? když to dám modifikovat tak to už pak nikdy neslicuje
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Uživatelský avatar
Cjuz
Příspěvky: 1549
Registrován: 17. 2. 2013, 6:27
Bydliště: Předklášteří
Kontaktovat uživatele:

16. 5. 2019, 7:37

Jestli ty je nedáváš každý zvlášť

Vložím první, základní.
Druhý a další přidávám přes tl - pak jsou umístěné správně
slicerk.PNG
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
RaS
Příspěvky: 7922
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

16. 5. 2019, 7:40

To je ono.. už to funguje, děkuji.. já jsem věděl, že to musí být nějaká blbost
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Odpovědět

Zpět na „Rapid prototyping - stereolitografie - 3D tisk - 3D skenery - RepRap a související projekty“