Problém s dxf v systému ultimax.

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
mlike
Příspěvky: 26
Registrován: 8. 7. 2012, 9:57

31. 7. 2018, 8:50

Kluci, kdo používáte systém ultimax??? Potřebuji něco riznout z pertinaxu zadal jsem to frezari do výroby, ale ten říká, že v dxf, které jsem dodal nemůže nic dělat, nemůže nic označit, s ničím hnout. Byl by někdo znalý ochotný juknout mi na to dxf a říct kde je chyba?? Docela to chvata.. Dekuju mockrat marek
p.mus
Příspěvky: 152
Registrován: 15. 1. 2007, 6:54
Bydliště: vysočina

31. 7. 2018, 3:13

Ultimax neznám, ale zkus to uložit do starší verze DXF (rok 1995-2000) a ne objemově.
mlike
Příspěvky: 26
Registrován: 8. 7. 2012, 9:57

31. 7. 2018, 6:49

Klucí pořebuju vyfrézovat tohle viz obrázek. ty dvě smyčky po obvodu, to je jen zahloubení 1,3mm od vrcní strany obrobku, jinak vnější hrany celého obrobku jdou do hloubky 15mm, což je tloušťka materiálu.Mohl byste někdo prosím juknout, jestli je to dxf korektní, případně co se s tím dá dělat nebo co je špatně? a je asi jedno, pro jaký systém to je, začnem nějak od začátku zjištěním, jestli to dxf je vůbec funkční. Děkuju Marek
Přílohy
pertinax ručně hotovountitled.dxf
(94.8 KiB) Staženo 26 x
Mex
Příspěvky: 5913
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

31. 7. 2018, 6:53

Začal bych tím, že bych tomu dal trochu normální jméno. Tedy žádná diakritika, mezery atd. A raději kratší jméno než na půl řádku.
Jinak já to otevřu bez problému ve všem co mám.
Je to dost velké, cca 280x360mm. Je to správně?
mlike
Příspěvky: 26
Registrován: 8. 7. 2012, 9:57

31. 7. 2018, 7:02

cca 670x580... zkoušel jsem to načíst v Corelu a tam to zobrazuje velikost správně. a můžeš zadat jednotlivý cesty nástrojů?? myslím obrys pro ofrézování a cestu to zahloubení. to zahloubení bude jakoby kapsa vymezená tou vniřní a vnějsí hranou.
mlike
Příspěvky: 26
Registrován: 8. 7. 2012, 9:57

31. 7. 2018, 7:04

tady je to popsaný, teď jsem v rychlosti nezkontroloval, jestli je to přesně stejná součástka, ale jsou dvě podobný a stejně zahloubený
Přílohy
pertinax 2díl.pdf
(32.91 KiB) Staženo 136 x
Mex
Příspěvky: 5913
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

31. 7. 2018, 7:15

Pardon, platí ta tvoje velikost. Překouknul jsem se o řádek.
Když to natáhnu do CAMu, tak to mám rozpadlé na malé úsečky. Ale můj CAM (Aspire)to umí spojit, a pak je to podle mě OK.
Já bych to podle toho vyfrézoval asi bez problémů.
p.mus
Příspěvky: 152
Registrován: 15. 1. 2007, 6:54
Bydliště: vysočina

31. 7. 2018, 7:44

taky to je čitelné ale jestli to nedělá v cadu tam může mít problém s překrývajími se čarami
105.JPG
Mex
Příspěvky: 5913
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

31. 7. 2018, 7:52

Když jsem to pospojoval a zase vyexportoval do DXF, tak to dopadlo takhle.
Pokus.zip
(14.94 KiB) Staženo 27 x
mlike
Příspěvky: 26
Registrován: 8. 7. 2012, 9:57

31. 7. 2018, 7:54

no já to kreslil ve sketchupu a tam je ten výstup takový všelijaký (myslím dxf). já mám jen malou frézku na modely a tam mi bohatě stačí program estlcam. jenže ten frézař jede na profi mašině a ta má svůj komplet program. myslíš, že bys byl schopen nějak jednoduše to dát dohromady??
mlike
Příspěvky: 26
Registrován: 8. 7. 2012, 9:57

31. 7. 2018, 7:55

koukám pozdě :D
mlike
Příspěvky: 26
Registrován: 8. 7. 2012, 9:57

31. 7. 2018, 7:58

zkusím mu to poslat, co na to řekne, díky moc Marek
p.mus
Příspěvky: 152
Registrován: 15. 1. 2007, 6:54
Bydliště: vysočina

31. 7. 2018, 8:03

projel jsem předchozí dxf a umazl překrývající čáru tak pošli itento
pokus2.dxf
(76.79 KiB) Staženo 36 x
mlike
Příspěvky: 26
Registrován: 8. 7. 2012, 9:57

31. 7. 2018, 8:20

jo tak ten pokus2 jsem zkusil natahnout do lazycamu a tam už mi to v pohodě ukazovalo jednotlivý dráhy, předtím mi to stále nabízelo jen ty kapsy jako jeden celek. děkuju zkusíme. Marek
mlike
Příspěvky: 26
Registrován: 8. 7. 2012, 9:57

31. 7. 2018, 8:22

tak uvidíme zítra co mi řekne, zatím dík
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“