Sodovkovač:

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Uživatelský avatar
Tukanekb8
Protřelý bazarník
Příspěvky: 906
Registrován: 19. 4. 2015, 8:05

3. 7. 2020, 5:06

Mam tam trysku pod hladinou, na foto je nerezova. S tema tryskama jsem dost experimentoval, nakonec se mi osvedcila hadicka, ktera je az na dno, na konci je ucpana a po cele delce ma nekolik malinkych direk, abych "zasahl" co nejvice vody, nebo jak to rict. Bal jsem se ze se roztrhne, ale drzi pekne :) Odfouknout to musim, kdyby tam zustal tlak tak uz tam dalsi CO nedostanu. Popravde to stejne sytim na 8x, cely proces trva cca 1,5minuty.
Soustruh Magdeburg D30, CNC frézka home-made, 3D tisk home-made,...
Mex
Příspěvky: 10287
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

3. 7. 2020, 5:14

No to je trochu neštěstí té pevné instalace. Že CO2 přijde do styku s vodou jen při průchodu nahoru, a pak už jen na hladině.
Proto já s tím zatřepu a tím se CO2 prakticky kompletně pohltí.
Pokud bych používal něco jako máš Ty, tak bych tam dovnitř zavřel třeba malý motorek s vrtulkou jako míchadlo. Případně ještě lépe třeba vzduchovací motorek pro akvária, který by plyn nad hladinou hnal dolů a probublával to. To by bylo snadné a levné.
Nebo to celé dát na houpačku, ale to by se asi možná realizovalo špatně díky velkému počtu hadic.
Uživatelský avatar
elbarto
Příspěvky: 4887
Registrován: 22. 5. 2014, 10:27
Bydliště: Prague

3. 7. 2020, 9:31

Tohle téma je stále zajímavější. Máte tušeni jak to plní v profi linkách, tam s tím přeci nemůžou otáčet ?
Josef
Sponzor fora
Příspěvky: 5699
Registrován: 19. 11. 2006, 9:25
Bydliště: Valašsko

3. 7. 2020, 9:52

Nevím jak je to v profilinkách, ale pamatuju si na sifonové stolky ve fabrice. Tam se napustila voda do zásobníku a při spuštěném míchadle se připustil plyn a nechalo se to nějakou dobu míchat a pak se čepovalo.
Mex
Příspěvky: 10287
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

3. 7. 2020, 10:37

elbarto píše: 3. 7. 2020, 9:31 Tohle téma je stále zajímavější. Máte tušeni jak to plní v profi linkách, tam s tím přeci nemůžou otáčet ?
Vysoký tlak (s recyklací přebytečného CO2) a hodně podchlazená tekutina.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 22390
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

4. 7. 2020, 7:24

Mame profi gastro sodovkovac
Je tam neustaly pretlak co2 v nadobe definovany redukcakem na lahvi.
Tlakova nadoba se prubezne dopousti a chladi. A prubezne se z ni odebira. Ma cca 1.5l objem.
Sodovka je vcelku fest nasycena. Da se delat jedna za druhou.
Doplnovani se dela automaticky cerpadlem, protoze v radu neni dost tlaku. Hladina se snima jako v kavovaru pomoci elektrod se stridavym napetim.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
ovi-ivo
Příspěvky: 1116
Registrován: 12. 4. 2015, 9:41
Bydliště: kůsek od Hodonína

4. 7. 2020, 5:21

Nechal sem se unést tímto tématem a místo svařování cočkem se zkoušel limču. :D

příprava matroše byla jednoduchá do 0,5 hodiny:
šroubovací ventilek do víčka petflašky.
napouštím pistolí s manometrem na foukání kol
pistole napojená na redukční ventil na cočku nastavený na max. litráž (vytvoří tlak v petce cca max. 4 atmošky.)
V láhvi plnín 3/4 tekutina cca 1/4 vzduch před utáhnutím víčka vytlačím vzduch ven, petku držím ventilkem vzkůru trošku natlakuju cočkem pak otočím a nechávám probublávat zmačknutím pistole cočko až do plnýho tlaku co dá redukčák(max. ty 4 atmošky)
odpojím pořádně protřepu na pohmat cítím, že klesl tlak tak znovu dopustím cočko odpojím zatřepu. hotovsom.

No, ale čím to ochutit??
Máte nějaký osvědčený receptury? sem snima :D
Chutit před nebo po?
Tam je zakopaný problém.....
Uživatelský avatar
Tukanekb8
Protřelý bazarník
Příspěvky: 906
Registrován: 19. 4. 2015, 8:05

4. 7. 2020, 5:25

Chutit urcite po, jako jednou jsem dal do sodastreamu stavu pred sycenim a to nechces :)
Ja si natocim vzdy tak 4decky do pulitru a doleju dzusem z kaufu a chutna mi to nejlip, myslim lepsi jak stavy a levnejsi jak ty sodastream chemie...
Soustruh Magdeburg D30, CNC frézka home-made, 3D tisk home-made,...
oscar
Příspěvky: 1190
Registrován: 2. 5. 2010, 8:50
Bydliště: Perníkovice

4. 7. 2020, 5:32

Ja se kacirsky zeptam - proc to CO2 do te vody cpete? To mate tak hnusnou vodu ze se neda pit jentak? :)
A ted do mne :D
Uživatelský avatar
Tukanekb8
Protřelý bazarník
Příspěvky: 906
Registrován: 19. 4. 2015, 8:05

4. 7. 2020, 5:33

Kdyz mas kocovinu tak to rychlejc vykrkas se sifonem... A deti bubliny taky miluji :)
Soustruh Magdeburg D30, CNC frézka home-made, 3D tisk home-made,...
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 3536
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

4. 7. 2020, 6:06

na kocovinu je nejlepsi nechlastat :), nebo vincentka
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
xener
Příspěvky: 853
Registrován: 2. 3. 2019, 12:48

4. 7. 2020, 8:25

ovi-ivo píše: 4. 7. 2020, 5:21
No, ale čím to ochutit??
Máte nějaký osvědčený receptury? sem snima :D
Chutit před nebo po?
Tam je zakopaný problém.....
medovka + citron
Uživatelský avatar
elbarto
Příspěvky: 4887
Registrován: 22. 5. 2014, 10:27
Bydliště: Prague

4. 7. 2020, 11:28

... ochucuju Proseccem a Aperolem a taky dobrý :-)
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“