Sodovkovač:
Mam tam trysku pod hladinou, na foto je nerezova. S tema tryskama jsem dost experimentoval, nakonec se mi osvedcila hadicka, ktera je az na dno, na konci je ucpana a po cele delce ma nekolik malinkych direk, abych "zasahl" co nejvice vody, nebo jak to rict. Bal jsem se ze se roztrhne, ale drzi pekne Odfouknout to musim, kdyby tam zustal tlak tak uz tam dalsi CO nedostanu. Popravde to stejne sytim na 8x, cely proces trva cca 1,5minuty.
Soustruh Magdeburg D30, CNC frézka home-made, 3D tisk home-made,...
No to je trochu neštěstí té pevné instalace. Že CO2 přijde do styku s vodou jen při průchodu nahoru, a pak už jen na hladině.
Proto já s tím zatřepu a tím se CO2 prakticky kompletně pohltí.
Pokud bych používal něco jako máš Ty, tak bych tam dovnitř zavřel třeba malý motorek s vrtulkou jako míchadlo. Případně ještě lépe třeba vzduchovací motorek pro akvária, který by plyn nad hladinou hnal dolů a probublával to. To by bylo snadné a levné.
Nebo to celé dát na houpačku, ale to by se asi možná realizovalo špatně díky velkému počtu hadic.
Proto já s tím zatřepu a tím se CO2 prakticky kompletně pohltí.
Pokud bych používal něco jako máš Ty, tak bych tam dovnitř zavřel třeba malý motorek s vrtulkou jako míchadlo. Případně ještě lépe třeba vzduchovací motorek pro akvária, který by plyn nad hladinou hnal dolů a probublával to. To by bylo snadné a levné.
Nebo to celé dát na houpačku, ale to by se asi možná realizovalo špatně díky velkému počtu hadic.
Nevím jak je to v profilinkách, ale pamatuju si na sifonové stolky ve fabrice. Tam se napustila voda do zásobníku a při spuštěném míchadle se připustil plyn a nechalo se to nějakou dobu míchat a pak se čepovalo.
- robokop
- Site Admin
- Příspěvky: 22390
- Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Mame profi gastro sodovkovac
Je tam neustaly pretlak co2 v nadobe definovany redukcakem na lahvi.
Tlakova nadoba se prubezne dopousti a chladi. A prubezne se z ni odebira. Ma cca 1.5l objem.
Sodovka je vcelku fest nasycena. Da se delat jedna za druhou.
Doplnovani se dela automaticky cerpadlem, protoze v radu neni dost tlaku. Hladina se snima jako v kavovaru pomoci elektrod se stridavym napetim.
Je tam neustaly pretlak co2 v nadobe definovany redukcakem na lahvi.
Tlakova nadoba se prubezne dopousti a chladi. A prubezne se z ni odebira. Ma cca 1.5l objem.
Sodovka je vcelku fest nasycena. Da se delat jedna za druhou.
Doplnovani se dela automaticky cerpadlem, protoze v radu neni dost tlaku. Hladina se snima jako v kavovaru pomoci elektrod se stridavym napetim.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Nechal sem se unést tímto tématem a místo svařování cočkem se zkoušel limču.
příprava matroše byla jednoduchá do 0,5 hodiny:
šroubovací ventilek do víčka petflašky.
napouštím pistolí s manometrem na foukání kol
pistole napojená na redukční ventil na cočku nastavený na max. litráž (vytvoří tlak v petce cca max. 4 atmošky.)
V láhvi plnín 3/4 tekutina cca 1/4 vzduch před utáhnutím víčka vytlačím vzduch ven, petku držím ventilkem vzkůru trošku natlakuju cočkem pak otočím a nechávám probublávat zmačknutím pistole cočko až do plnýho tlaku co dá redukčák(max. ty 4 atmošky)
odpojím pořádně protřepu na pohmat cítím, že klesl tlak tak znovu dopustím cočko odpojím zatřepu. hotovsom.
No, ale čím to ochutit??
Máte nějaký osvědčený receptury? sem snima
Chutit před nebo po?
Tam je zakopaný problém.....
příprava matroše byla jednoduchá do 0,5 hodiny:
šroubovací ventilek do víčka petflašky.
napouštím pistolí s manometrem na foukání kol
pistole napojená na redukční ventil na cočku nastavený na max. litráž (vytvoří tlak v petce cca max. 4 atmošky.)
V láhvi plnín 3/4 tekutina cca 1/4 vzduch před utáhnutím víčka vytlačím vzduch ven, petku držím ventilkem vzkůru trošku natlakuju cočkem pak otočím a nechávám probublávat zmačknutím pistole cočko až do plnýho tlaku co dá redukčák(max. ty 4 atmošky)
odpojím pořádně protřepu na pohmat cítím, že klesl tlak tak znovu dopustím cočko odpojím zatřepu. hotovsom.
No, ale čím to ochutit??
Máte nějaký osvědčený receptury? sem snima
Chutit před nebo po?
Tam je zakopaný problém.....
Chutit urcite po, jako jednou jsem dal do sodastreamu stavu pred sycenim a to nechces
Ja si natocim vzdy tak 4decky do pulitru a doleju dzusem z kaufu a chutna mi to nejlip, myslim lepsi jak stavy a levnejsi jak ty sodastream chemie...
Ja si natocim vzdy tak 4decky do pulitru a doleju dzusem z kaufu a chutna mi to nejlip, myslim lepsi jak stavy a levnejsi jak ty sodastream chemie...
Soustruh Magdeburg D30, CNC frézka home-made, 3D tisk home-made,...
na kocovinu je nejlepsi nechlastat , nebo vincentka
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."