celkom slušná DIY CNC fréza aj s dokumentáciou

odkazy a obchody
Odpovědět
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16903
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2017, 10:38

no to ja jsem pri designu hmotnost neresil
Obrázek

kazdy vretenik vazi o dost vic jak limit tyhle masiny
pritom zatizeni 0.0.nic
ale proste sichr je sichr
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 5916
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2017, 10:44

To ti závidím ,není snadné dělat pro Tomíka :D
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 5078
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Praha

20. 1. 2017, 10:48

fmodel píše:Tak upravena XY ,ale budeš muset něco dělat s tělesnou schránkou :wink:
Materiál jeklů zeslaben na 4mm a váha takhle jak to vidíš 44kg :( víc z toho nesundám pokud to má nějak fungovat .Nebo sundávat portál ,což by neměl bejt problém když se tam hoděj kůželové kolíky.
A takto by to splnilo ten požadavek na plnohodnotné frézování 3mm dvoubřitkou?

Myslel jsem, že to půjde odlehčit nějakými výřezy na vhodně zvolených místech atp., nic takovýho?

Tvůj soft neumí vyexportovat interaktivní 3D náhled (SW by měl umět 3D PDF), rád bych si to prohlédl zevrubněji.

Dík, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16903
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2017, 10:49

to verim
ale rysuje se to pekne
osobne si myslim ze 40kg masinu stejne bude muset transportovat s omoci techniky
ne kvuli hmotnosti ale kvuli neforemnosti

on je docela problem uz s cinskou cnc 3020 treba z auta do kanclu
a ta 40 urcite nema
proste neni za co vzit a kdyz tak to reze nebo klouze

takze za me bych ten limit podstatne uvolnil a pocital s nejakym transportnim vozikem
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
4rest
Příspěvky: 599
Registrován: 7. 10. 2014, 5:13
Bydliště: Praha

20. 1. 2017, 10:52

Thomeeque píše:
fmodel píše:Tak upravena XY ,ale budeš muset něco dělat s tělesnou schránkou :wink:
Materiál jeklů zeslaben na 4mm a váha takhle jak to vidíš 44kg :( víc z toho nesundám pokud to má nějak fungovat .Nebo sundávat portál ,což by neměl bejt problém když se tam hoděj kůželové kolíky.
A takto by to splnilo ten požadavek na plnohodnotné frézování 3mm dvoubřitkou?

Myslel jsem, že to půjde odlehčit nějakými výřezy na vhodně zvolených místech atp., nic takovýho?

Tvůj soft neumí vyexportovat interaktivní 3D náhled (SW by měl umět 3D PDF), rád bych si to prohlédl zevrubněji.

Dík, T.
Výřezy použít nemůžeš, to by ti přeci uteklo to helium, které bude stroj nadlehčovat :wink:
Elektrochemik holdující strojařině :-)
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 5916
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2017, 10:55

4rest píše:
Výřezy použít nemůžeš, to by ti přeci uteklo to helium, které bude stroj nadlehčovat :wink:
Má pravdu ,předsedo :mrgreen:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 5916
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2017, 11:03

Thomeeque píše: A takto by to splnilo ten požadavek na plnohodnotné frézování 3mm dvoubřitkou?

Myslel jsem, že to půjde odlehčit nějakými výřezy na vhodně zvolených místech atp., nic takovýho?

Tvůj soft neumí vyexportovat interaktivní 3D náhled (SW by měl umět 3D PDF), rád bych si to prohlédl zevrubněji.

Dík, T.
Jo to by tu 3 frezu mělo bez problémů zvládat. 3d náhled jedině přez volně stažitelnej prohlížeč eDrawings.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 5916
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2017, 11:09

Jo zady je zezadu :lol:
Přílohy
Sestava1 Y3.JPG
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
lh-cnc
Příspěvky: 56
Registrován: 1. 6. 2015, 8:50

21. 1. 2017, 1:47

robokop píše:to verim
ale rysuje se to pekne
osobne si myslim ze 40kg masinu stejne bude muset transportovat s omoci techniky
ne kvuli hmotnosti ale kvuli neforemnosti

on je docela problem uz s cinskou cnc 3020 treba z auta do kanclu
a ta 40 urcite nema
proste neni za co vzit a kdyz tak to reze nebo klouze

takze za me bych ten limit podstatne uvolnil a pocital s nejakym transportnim vozikem
frezaKrakonos.JPG
Krakonosh lightweight Mill
A môže to vyniesť aj na Sněžku :D
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 5916
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

21. 1. 2017, 2:17

lh-cnc píše:
frezaKrakonos.JPG
A môže to vyniesť aj na Sněžku :D
:lol: :lol: :lol: Dřív po vesnici chodil dráteník nebo brusič nožu ,teď Tomík s CNC :mrgreen:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 5916
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

21. 1. 2017, 3:28

předběžný stůl
Přílohy
Sestava1 Y4.JPG
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
4rest
Příspěvky: 599
Registrován: 7. 10. 2014, 5:13
Bydliště: Praha

21. 1. 2017, 3:32

fmodel píše:
lh-cnc píše:
frezaKrakonos.JPG
A môže to vyniesť aj na Sněžku :D
:lol: :lol: :lol: Dřív po vesnici chodil dráteník nebo brusič nožu ,teď Tomík s CNC :mrgreen:
A nešel by projekt změnit na CNC soustruh, já jen že to by potom bylo po republice krásně soustružených holek spousta.

Jenom i s tím upínacím stolem to má ještě 44kg?
Elektrochemik holdující strojařině :-)
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 5916
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

21. 1. 2017, 3:48

4rest píše: Jenom i s tím upínacím stolem to má ještě 44kg?
Už ne ,na těch 40kg se dokáže dostat jen číňan s hliníkovou hračkou ,teď s ocelovým odlehčeným stolem 61kg s hliníkovým nic moc stolem 58 kg
Tak že protáhnout madla a házet na stůl ve dvou .
Pokud bych nešetřil a chtěl to udělat podle mejch představ bylo by to tak 150-200Kg
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
Kilovolt
Sponzor fora
Příspěvky: 755
Registrován: 21. 10. 2009, 9:59
Bydliště: Podřipák jak vyšitej!

21. 1. 2017, 5:25

... ještě tam dokresli nějaký úchyty na vzducholoď (když už jste začali s héliem)- tu si může Tomík postavit podle nějakýho zepelína :lol:

PS:pěknej strojek-takhle nějak bych si ho predstavoval u mě na stole - masívním stole :wink:
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16903
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

21. 1. 2017, 5:42

presne tak
myslim ze ten vahovy limit by byl adekvatni na polovicni rozjezdy
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „www stranky o stavbe CNC“