hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
fmodel
Kontaktovat uživatele:

17. 1. 2017, 8:56

Pepa z depa píše:Kluci těma magnetama tahají z rybníků "poklady", jsem jim říkal, až si jednou vytáhneš pumu z 2. sv., tak budeš čumět :D
Nebo podnikatele naloženýho v sudu. :mrgreen:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Thomeeque

17. 1. 2017, 9:24

tumlik píše:hlavně na šnekách jsem nadělal krupici (7kč/kg)a na kozičkách (3kč/kg)
Pokouším se o překlad, nadělal krupici = vydělal peníze, to je celkem jasný, na šnekách byl fakt nějakej sběr šneků? U koziček se vůbec nechytám :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

17. 1. 2017, 9:41

ano šneci se sbírali . kozičky taky nevím :shock:
Pepa z depa

17. 1. 2017, 10:24

kozičky taky, akože květ Bezu
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
Thomeeque

17. 1. 2017, 10:32

Aha, díky! Jak dlouho tak tvrá natrhat toho kilo? Počítám, že teď už bude mít Tumlík vyšší sazby :D
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Pepa z depa

17. 1. 2017, 10:45

.. to je hned, visí to z těch keřů fakt masivně, obyčejné nůžky a za půl hoďky máš dvě bedny na celou zimu, ale taková Divizna je horší, to je jen malá hrstička každé ráno z jedné rostliny a když to neusušíš rychle - zplesniví. Ale tohle + lipový květ a neznám bolest, celou zimu zdravej .. samozřejmě + včelí med
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
Max
Kontaktovat uživatele:

17. 1. 2017, 11:08

.
Naposledy upravil(a) Max dne 3. 3. 2019, 6:18, celkem upraveno 1 x.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 1. 2017, 12:51

Thomeeque píše:
tumlik píše:hlavně na šnekách jsem nadělal krupici (7kč/kg)a na kozičkách (3kč/kg)
Pokouším se o překlad, nadělal krupici = vydělal peníze, to je celkem jasný, na šnekách byl fakt nějakej sběr šneků? U koziček se vůbec nechytám :)
jj u nás na dědině byla velká výkupna pro okruh nějakých 30km, středa sobota výkup, fronty jak prase :) jednou týdně dojel kamión naložil palety se šnekama a frčel do francie, v sezóně jsem stejně musel každej den dovalit pytel kopřiv pro prasata, tak jsem sebou bral i kýble na šneky, na ukrajině zleva zprava kýbl, pytel na záda na vyvážení a těch patnáct kilo šneků to hodilo, někdy i půlku ti vyhodila baba ve sběrně jako podmíráče, no ale i tak pajcku to dalo, tady v lužních lesech toho bylo mraky :D
z toho černého bezu se květy sbíraly do školy zadarmo, byla nějaká norma cos musel donést+ svačinový sáček květů hluchavek, ale to nevím na co se to používalo, no a dostals červenej puntík v pionýru jako že máš splněno :wink: , ve výkupně se vykupovaly už zralé kozičky (černé bobule) za ty prachy co jsem psal, blbě se to sbíralo páč jsi musel jet ze zelenou bednou na kole, jinak se to rozmačkalo :D
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Pepa z depa

17. 1. 2017, 1:11

.. bylinky jsou zázrak, bohužel s nimi dnešní prášková doba Zentivy a spol. moc nepočítá, za chvíli budou trestné. Už dneska, ti doktor nesmí říct: "Dejte si na průdušky Diviznový čaj, to je nejlepší.", protože to není certifikované léčivo a certifikace trvá několik let a stojí několik milionů, to si nikdo nemůže dovolit a on nesmí naordinovat nic jiného, než právě a jen ty schválené léčiva, je to bída a bude hůř.
elbarto

17. 1. 2017, 9:19

... presne tak. Clovek si nasbira par houbicek se spicatejma kloboukama k tomu zapali lecivou kytku a hnedka je zle :-(
Pavka

17. 1. 2017, 9:26

A to ještě k tomu psí sádlo, to by byl mazec.
Josef
Sponzor fora

17. 1. 2017, 9:29

Bylinky jsou zázrak, to jo, ale ne vždy. Třeba je už pozdě a musí přijít agresívnější, nebo efektivnější léčba. Mně jednou napsal zastupující obvoďák na papírek m.j. hlívu ústřičnou. No, skončil jsem na interně a při hospitalizaci jsem jim řekl, co mi naordinoval. Hurónský smích a dotaz, zda mne neučil taky meditovat. Byl to mladý doktor, ale už ve štipále asi "dobře zapsaný". Mát ten papír schovaný na památku.
Josef
Sponzor fora

17. 1. 2017, 9:31

Pavka píše:A to ještě k tomu psí sádlo, to by byl mazec.
A hlavu pošleš Kubišce....
Pepa z depa

18. 1. 2017, 6:04

.. no tak i takhle se dá, ale "Houby" jsou tvrdá droga, kdo neví co dělá, může si ublížit na celý život, bacha na to! Kdežto Divizna, tráva a pod. jsou měkké drogy, který ti ten život dělají lepší :D
P.S. Jsem si vzpomněl na Lepší a Nejlepší vodu, to Kosmo bylo fakt nejvíc (kdo neviděl doporučuji shlédnout myslím 5 dílů na http://www.ceskatelevize.cz/porady/11276561613-kosmo/" onclick="window.open(this.href);return false; )
Josef: Když je pozdě, znamená to, že je člověk mimo a nevšimnul si dřív, nezajímá se o svou strojovnu, bere to tak, že doktor je odpovědný za jeho zdraví a musí mu tím pádem něco rychle napsat a postarat se o něj, nebo na něho bude nasraný, že tě špatně léčí, on vlastně může za jejich nemoc .. to je právě ta dnešní největší chyba, každý je odpovědný za své zdraví sám! Znám hodně lidí co například chodí teď bez čepice a s rozhalenou hrudí, pak večer cítí, že "na ně něco leze" to je čas pro čaje a česnek, druhý den s metrovým soplem a průduškama v hajzlu, to je pozdě - tak doktor tě nafetuje antibiotika, pod heslem "další prosím", tzn. že jsi z toho hned venku, ALE příště jsi proti nemoci absolutně bezbranný a bez protilátek, protože jak by si je tělo vytvořilo, když s nemocí nebojovalo.
chb

18. 1. 2017, 7:44

bylinky jsou fajn pokud to někdo umí a dokáží mnoho problémů řešit. Ale tělo má víc možností jak být "zdravé" - doporučuji přečíst tuto knihu - pomocí biologie vysvětluje, jak víra ve vlastní tělo dokáže pomáhat. Je to psané i pro strojaře ( :-) ) kteří potřebují na vše mít důkaz či možnost odvození.

http://www.databazeknih.cz/knihy/biologie-viry-79165
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“