vlastne ani nevieš či ten blok je zlý, len tak trošku pre istotu chceš zavolať chlapíka aby to skontroloval poprípade zaškrabal.

vlastne ani nevieš či ten blok je zlý, len tak trošku pre istotu chceš zavolať chlapíka aby to skontroloval poprípade zaškrabal.
tiborius píše: ↑3. 8. 2020, 1:06vlastne ani nevieš či ten blok je zlý, len tak trošku pre istotu chceš zavolať chlapíka aby to skontroloval poprípade zaškrabal.a ak aj bude rovinnosť dobrá tým sa výkon nezvýši,. A tým že sa urobí hlava valcov po x km tak výkon akurát bude taký ako má byť. ale viac nebude. Nechcem tu nikoho buzerovať ale to že vyčistíš sanie od karbónu a hlavu opravíš s výkonom moc nepohneš. Skús turbo, streky, piesty , vačku, soft.... . potom bude možné riešiť výkon. Ale to všetko pôjde do peňaženky.
ale vsak ja silou mocou ten blok nechcem zaskrabavat.....iba ak bude treba a to priamo na aute.....ja nedisponujem ani tusirovacou doskou a ani vlasovym pravitkom aby som zistil nerovnost. a z praxou je zistene ze tie liatinove bloky vw pre tdi mavaju problem stym prepadnutim a povytiahnutim pri otvoroch skrutiek. ked som ho chcel kupit tak som zistil ze dlzka potrebna na zmeranie bloku je za taku paletu az sa mi otocili panenky...jergus.balaz píše: ↑3. 8. 2020, 6:05 Bežne u nás brúsime hlavy motorov a nikdy sme nebrali menej ako 0,15mm dokonca sme mali aj extrém 0,38mm. Blok motora sme brúsili raz, liatinový zo SAABu.
Rovinnosť bola vždy pod 0,005mm, takže niečo zaškrabávať v tolerancií nad 5 tisícin je z môjho pohľadu plytvanie eur.
Ak sa chceš teda s tým motorom vyhrať, motor rozobrať, všetko pobrúsiť, povymieňať všetko čo sa dá a poskladať.
Čiste teoreticky ak by bol ten blok prehnutý tak ako ku nám chodia hlavy, tak si neviem predstaviť ako Ti niekto bude zaškrabávať dve, tri desatiny.
musíš si vybrat vhodné auto.