Njn, když dva dělají totéž, není to totéžLukasGunther píše: ↑6. 5. 2025, 4:39 Také jsem dělal nic to nehazelomožná jo ale i tak to bylo perfektní.
![]()
Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
- LukasGunther
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem dělal jen ale ten držák, závit, vnitřní úhel na jeden šup. Zbytek je kupovaný. Praskl nám držák tak proto taková rychlovka na soustruhu práce čekala. No spíš čekal ten bagr co přestal fungovat uprostřed močálůThomeeque píše: ↑6. 5. 2025, 4:41Njn, když dva dělají totéž, není to totéžLukasGunther píše: ↑6. 5. 2025, 4:39 Také jsem dělal nic to nehazelomožná jo ale i tak to bylo perfektní.
![]()
Gratuluju
Jestli máš více detailů, fotek, atp., klidně se pochlub.
https://www.gladiatools.cz
OPRAVY HYDRAULICKÝCH ČERPADEL A HYDROMOTORŮ
OPRAVY HYDRAULICKÝCH ČERPADEL A HYDROMOTORŮ
Drziak, co som kupil k tym kliestinám na ali, je presny, pod 0,01 mm. A stal par euro. Len tie kliestiny sa im moc nevydarili. Vseobecne mam s cinskymi kliestinami zlu skusenost. Uz kupujem len od schunka, tie su presne. Akurat jedna stoji jak 5 cinskych 
Druhý pokus: lepší materiál, postup, nožík a trochu i výsledek (sice jsem si jeden moment myslel, že by to mohlo být ještě lepší, ale i todle už by mohlo být použitelné):
Pár odlišností od minule:
T.
Pár odlišností od minule:
T.
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 23. 5. 2025, 2:50, celkem upraveno 1 x.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
-
mstreicher
- Kontaktovat uživatele:
Skoro hotovo. Ještě kameny, ale první zkouška dopadla dobře.
Sm16, Avia Fnb25, Jones&Shipman 540ap
-
mstreicher
- Kontaktovat uživatele:
Jsou to dělené řemeny.
A ten vehement je mechanismus na vtahovani kleštin. Nějaký dobrák to vyhodil. A dost často to na mašinách chybí. Ještě tam patří vtahovací trubka. Drážky jsou na nastavení síly upnutí přes kuličky na vtahovaci trubce. Vnější pouzdro s vidlici za otáčení vřetene stojí a vnitřní drazkovana část s trubkou se otáčí. Pákou od sebe trubku lehce vytáhneš a opačným pohybem uvolníš. Podobné je to i na mn80.
Trvalo mi to hrozně dlouho. Vůbec nebyl čas. Všechno je vlastní výroba. Drážkování mám díky místnímu členovi. Vidlice je výpalek, takže jsem se zase něco nového naučil.
A ten vehement je mechanismus na vtahovani kleštin. Nějaký dobrák to vyhodil. A dost často to na mašinách chybí. Ještě tam patří vtahovací trubka. Drážky jsou na nastavení síly upnutí přes kuličky na vtahovaci trubce. Vnější pouzdro s vidlici za otáčení vřetene stojí a vnitřní drazkovana část s trubkou se otáčí. Pákou od sebe trubku lehce vytáhneš a opačným pohybem uvolníš. Podobné je to i na mn80.
Trvalo mi to hrozně dlouho. Vůbec nebyl čas. Všechno je vlastní výroba. Drážkování mám díky místnímu členovi. Vidlice je výpalek, takže jsem se zase něco nového naučil.
-
mstreicher
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem nenapsal, že mám jenom jeden kus
Některé díly jsem si udělal do foroty.