když se nedaří :-(
Moderátor: sysel
Maně si vzpomínám na výměnu kulových čepů u embéčka. Když člověk neměl stahovák, tak se do toho bušilo, ale ne v ose čepu, ale kolmo na tu kuželovou část. Ono to odskočilo. Tady to vypadá na hodně tlustou stěnu, ale kdyby se vzala hodně velká palice .... ?
Jasně - když to nejde - vezmi si větší kladivo. Pokud se to polámalo - jedná se o zmetek.

Vážně - na tohle je dobrý hřebenový lis. Našponovat to co se dá a teprve pak do toho klepnout.
Na tyto případy mám udělaný klín co je na obrázku červenou barvou. taky sem to tak jednou zarazil a zapoměl sem tam našroubovat do závitu šroub, abych to pak mohl vyrazit.
Mám na tom červeným klínku navařenou tyčku, abych to tam mohl klidně vsunout a opřít o frézu a pak tam nacpu normální vyrážecí klín a bum a je to. Ten červenej vehement doporučuju z něčeho lepšího něž oceli konzervové:-) tloušťka je tak, abych to mohl nasunout dírou pro klín.
Mám na tom červeným klínku navařenou tyčku, abych to tam mohl klidně vsunout a opřít o frézu a pak tam nacpu normální vyrážecí klín a bum a je to. Ten červenej vehement doporučuju z něčeho lepšího něž oceli konzervové:-) tloušťka je tak, abych to mohl nasunout dírou pro klín.
Já vím, že se to nedělá. Když já jsem byl ale hrozně netrpělivý a správnou redukci ještě nemám. A kdybych nebyl debil a nespletl směry, tak to bylo v pohodě. No teď to v pohodě není. Zkusím všechny postupy, které navrhujete a uvidím.Zbýňa píše: ↑16. 2. 2025, 8:23 Když už jsi rval frézu do vrtací redukce, což se obecně nedělá, časem poznáš proč, tak do prostředka frézy strč ten kolík krátkej, je tak aby trochu čuměl do oválu pro klín a pak to vyrazíš tím klínem přes ovál. Možná pomršíš trochu závit ve fréze, tak ho pak projedeš závitníkem a nebo se s ní rozloučíš. Třískání v ose nástroje nebývá účinné.
Přesně, chce to líznout švajcem, ručním pb to nedá

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
No kdybys zvedal telefon, už jsi mohl být u mě na návštěvěmiv píše: ↑16. 2. 2025, 5:38Já vím, že se to nedělá. Když já jsem byl ale hrozně netrpělivý a správnou redukci ještě nemám. A kdybych nebyl debil a nespletl směry, tak to bylo v pohodě. No teď to v pohodě není. Zkusím všechny postupy, které navrhujete a uvidím.Zbýňa píše: ↑16. 2. 2025, 8:23 Když už jsi rval frézu do vrtací redukce, což se obecně nedělá, časem poznáš proč, tak do prostředka frézy strč ten kolík krátkej, je tak aby trochu čuměl do oválu pro klín a pak to vyrazíš tím klínem přes ovál. Možná pomršíš trochu závit ve fréze, tak ho pak projedeš závitníkem a nebo se s ní rozloučíš. Třískání v ose nástroje nebývá účinné.

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Kouzlo spočívá v rychlým předání obrovskýho množství. To PB neumí. Dobrá znalost, a rychlý rozhodování (Vratný láhve) (kdy je ta srávná chvíle)
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
No jo no, zasloužil jsem si to.stanik84 píše: ↑16. 2. 2025, 9:35 Nechá se to kombinovat jak je libo, jen co je nejdůležitější, musí se u toho zapojit to v hlavě. Jinak kdybych to takhle zarval, tak vezmu kus zlepšený osmičky kulatinky, aby třeba cenťák koukala do závitu M16 /na vtahovací tyč/ a vytlačil tu frézu přes ten M16 závit. Došponovat a klepnout o něco /ne o frézku/.

Zítra jdu pro osmičku hlazenku
Ta hlazenka- (gulatina) neni moc vhodná-malá plochá sa zatlačí do tej stopky. Radšej by som to vyrezal flexou z pásoviny podobne ako písal OVI-IVO.
Keď sme pri tom- ak budeš používať vložky s upínacou panenkou- ako je na obr. v strede, nikdy nesmieš zaskrutkovať frézu dovnútra (do tej panenky-to je taký cuplík s vonkajším a vnútorným závitom) na doraz! Vždy tam musí ostať pár mm medzera- ako na fote v tom výreze vložky, inak frézu von nevyrazíš. Časom sa naučíš
Keď sme pri tom- ak budeš používať vložky s upínacou panenkou- ako je na obr. v strede, nikdy nesmieš zaskrutkovať frézu dovnútra (do tej panenky-to je taký cuplík s vonkajším a vnútorným závitom) na doraz! Vždy tam musí ostať pár mm medzera- ako na fote v tom výreze vložky, inak frézu von nevyrazíš. Časom sa naučíš

Vítězství je tvoje. Šlo to jako po másle. Uříznutý pevnostní šroub M8, do závitu M16 další, předepnul jsem a klepl do hlavy M16 šroubu - ani ne moc - a je venku. Díky za radu.
Někde mi v dílně mizel stlačený vzduch a tak jsem se dal do pátrání. Odpojoval jsem jednotlivé úseky a sledoval kde to "padá". Nakonec jsem vytipoval stroj a začal kontrolovat fitinky a ventily pomocí "jarové" vody. Viník byla spirálová hadice od ofukové pistole. Nejprve jsem myslel, že je namožená bezprostředně za pistolí, kde jsem našel trhlinky :
Tak jsem to zastřihl, ale úniky se nezastavily. Hadici jsem natlakovanou potopil do kýblu s vodou a unikala asi na tisíci místech. Když už jsem byl v tom testování, zkusil jsem i další. Ze šesti hadic takto fučí čtyři !!!
Stlačený vzduch je drahý, tak doporučuji kontrolu.
Stlačený vzduch je drahý, tak doporučuji kontrolu.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Videl jsem podobnou degradaci hadic mockrat. Prijde mi ze je skoro jedno zda je to PA nebo PU. Nebo je v tom vyznamny rozdil? Je nekde shrnuti vlastnosti hadic tohoto materialu s porovnanim?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)