Co jste dneska bastlili?
Mohl by jsi sem prosímtě dát více informací o tom vodním paprsku, popřípadě jestli by bylo možné se u tebe někdy zastavit na menší špionáž. U nás totiž kolega dělá s vysokoteplotní keramikou a občas na ní potřebuje udělat nějaké závity, něco poupravit apod. no a zatím je to taková piplačka na koleně. Takže jestli by bylo možné takovéto věci dělat strojně, tak by to bylo super, protože to co jsi vytvořil vypadá setsakra dobře.Prskač píše:Dneska jsem se pokoušel vytvořit závit M20x2,5 do keramické trubičky (92% Al2O3). Délka závitu asi 25mm.
Frézováno pomocí abrazivního vodního paprsku s přídavnou rotační osou.
Kontrolní matice je z plastu vytisknutá na 3D tiskárně.
Elektrochemik holdující strojařině 
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1

Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
Nevím na co je používá Prskač, ale my je používáme na SOWE
https://en.wikipedia.org/wiki/Solid_oxi ... lyser_cell" onclick="window.open(this.href);return false;
https://en.wikipedia.org/wiki/Solid_oxi ... lyser_cell" onclick="window.open(this.href);return false;
Elektrochemik holdující strojařině 

Pomalu dávám dohromady stend na měření tahu, kroutícího momentu, otáček, příkonu..... na motory určené pro vrtule.
Je neuvěřitelný jak dural prokoukne když se na něj dá bílý elox. Osa ze železa má na sobě bílý zinek.
Je neuvěřitelný jak dural prokoukne když se na něj dá bílý elox. Osa ze železa má na sobě bílý zinek.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
pracuju na něčem podobným ,jenom do 110kW 

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Já to mám jen na max 200Nm/3000 otáček. Ale asi by to dalo víc. Stejně nejvíc budu měřit do 50Kw a 5000RPM. Mám tenzometry jen na 100 a 200Nm.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
IQ156
Jako zátěž mám retardér Telma z autobusu .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak zkusím postupně odpovídat.
robokop: základní parametry paprsku: velikost stolu 2x2m, max. tlak 400MPa, max. průtok 7,8 l/min, máme možnost řezat pod úhlem ±45°a přídavnou šestou osu pro soustružení těžkoobrobitelných materiálů a řezání otvorů do trubek (viz obr.)
4rest: s exkurzí není problém, jestli budeš mít cestu do Ostravy, tak se můžeme domluvit. Máme ještě pár zajímavých mašinek a zařízení, nejnověji jsme si pořídili vysokorychlostní kameru Phantom v2012
. Další zařízení zde: http://ict.hgf.vsb.cz/export/sites/ict/ ... sek_cz.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
karelsklo: ty keramické trubky mám od jednoho zákazníka, který je používá v nějakých mlýnech, ale přesně nevím. Drahé to asi moc nebude. Frézované je to kolmo v ose obrobku, šlo by to i mimo osu, ale zrovna u keramiky by to trvalo mnohem déle.
robokop: základní parametry paprsku: velikost stolu 2x2m, max. tlak 400MPa, max. průtok 7,8 l/min, máme možnost řezat pod úhlem ±45°a přídavnou šestou osu pro soustružení těžkoobrobitelných materiálů a řezání otvorů do trubek (viz obr.)
4rest: s exkurzí není problém, jestli budeš mít cestu do Ostravy, tak se můžeme domluvit. Máme ještě pár zajímavých mašinek a zařízení, nejnověji jsme si pořídili vysokorychlostní kameru Phantom v2012

karelsklo: ty keramické trubky mám od jednoho zákazníka, který je používá v nějakých mlýnech, ale přesně nevím. Drahé to asi moc nebude. Frézované je to kolmo v ose obrobku, šlo by to i mimo osu, ale zrovna u keramiky by to trvalo mnohem déle.
To teda, už se těšim na víc info, ať koukám, jak koukám, nechápuchb píše:obrobková sonda - konstrukce trochu naruby

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jsem ji stavel taky
je tam drobny problem se serizenim
ta mechanika a to dosednuti je preurcene
je tam o jeden dosedaci bod navic nez je nutne z hlediska mechaniky ale potrebne z hlediska elektriky
tedy se to musi dohanet pruzinou a pruznou deformaci pohyblive casti sondy, kdyz to neni vyrobene uplne precizne tak to zlobi
sice jsem to delal na delicce atd.. ale nebylo to ono, jednou z x doteku se to nevratilo do sepnuteho stavu, mozna jsem ten stred udelal prilis fest nebo jsem nechtel moc sponovat pritlak
je tam drobny problem se serizenim
ta mechanika a to dosednuti je preurcene
je tam o jeden dosedaci bod navic nez je nutne z hlediska mechaniky ale potrebne z hlediska elektriky
tedy se to musi dohanet pruzinou a pruznou deformaci pohyblive casti sondy, kdyz to neni vyrobene uplne precizne tak to zlobi
sice jsem to delal na delicce atd.. ale nebylo to ono, jednou z x doteku se to nevratilo do sepnuteho stavu, mozna jsem ten stred udelal prilis fest nebo jsem nechtel moc sponovat pritlak
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)