Zatím nejmenší tišťáky, co jsem kdy dělal. Je to na cuprextitu 0.8mm.
Lubošovi odešel kodér nástrojů ve výměníku jeho Brothera, umřely tam výstupní tranzistory. Jsou to naprosto nesehnatelné speciály, kde v pouzdře jsou i integrované odpory. Tak jsem místo nich udělal malé tišťáky o zhruba stejné velikosti a osadil je SMD.
Osadil jsem to do pasty, ale nedalo se to klasicky přefouknout horkovzduchem, protože i při nejnižším průtoku je to okamžitě odfouklo ze stolu. Teda šlo by to, ale musel bych to dělat po jednom a držet to třeba v pinzetě.
Tak jsem narychlo spíchnul přípravek pro kontaktní přetavení - hliníkový plech, na něho namontované teplotní čidlo (Si dioda), k tomu nejlevnější Arduino a relátko, tím pak regulovaný elektrický vařič.
Funguje to nad očekávání dobře, dokonce se mi povedlo už na 1. pokus dodržet celkem slušně teplotní profil.
Tak to asi budu používat i dál, jenom to musím uvést do koukatelného stavu a místo relé tam vrazím triak, který sice bude trochu hřát, ale zase bude možné PWM slušně regulovat výkon.
Fotka je mizerná, navíc to bylo focené ještě před umytím od tavidla, tak jsou upatlané. Jeden tišťák už má i výstupní nohy, je tam i ten původní vadný speciál.
Slovy klasika: taková blbost, a co to dalo práce.