Co jste dneska bastlili?

Odpovědět
icewing

30. 3. 2016, 5:43

Tady je to vidět. Ale nejspíš domácí výroba .https://m.youtube.com/watch?v=i1eML5uDMrQ" onclick="window.open(this.href);return false;
Borin
Kontaktovat uživatele:

30. 3. 2016, 6:44

Pawelson píše:
Borin píše:Já tě nechtěl kritizovat, postup i výsledek luxusní, ale z mosazi bych futra nedělal... co se odlévání týká, tak máš můj obdiv, já na to nemám vybavení a ani koule, i když by se to často dost hodilo... jak AL, tak mosaz...
a z čeho by futra byli lepší?
Já bych udělal tam, kde se to plácá ve sračkách (čep u lžíce) z litiny a zbytek bronzové :wink:
Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

30. 3. 2016, 7:28

Borin píše:
Pawelson píše:
Borin píše:Já tě nechtěl kritizovat, postup i výsledek luxusní, ale z mosazi bych futra nedělal... co se odlévání týká, tak máš můj obdiv, já na to nemám vybavení a ani koule, i když by se to často dost hodilo... jak AL, tak mosaz...
a z čeho by futra byli lepší?
Já bych udělal tam, kde se to plácá ve sračkách (čep u lžíce) z litiny a zbytek bronzové :wink:
a důvod ten bronz?
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
fmodel
Kontaktovat uživatele:

30. 3. 2016, 7:52

PAKO.ll píše:
a důvod ten bronz?
Je zlatej, krásně se leskne ,a proč nepoužít drahej matroš na nulovou kluznou rychlost ,zvlášť když je z hospody za pivo :lol:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

30. 3. 2016, 7:57

jo není nad vytlačený uložení čepů ,asi tak :mrgreen:
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Mex

30. 3. 2016, 8:00

Thomeeque píše:Uka i ten přípravek, plz!
Chtělo by to hlínu 3mm nebo ještě lépe 4mm, ale našel jsem doma jenom 2mm a ještě s ukousnutým rohem.
V té hliníkové kostičce je dole udělaná drážka a v ní je natlačena Si dioda (1n4148 ve skleněném pouzdře). Vývody jsou vytažené na konektor pod krycím plechem.
Ten krycí plech (pozink ze střechy) funguje jako tepelná bariéra. Z boku jsem na to nalepil kousky korku, takže se to dá dobře vzít rukou. Kdyby tam bylo něco těžkého, tak si můžu pomoct ještě kleštěma za ten šoub na protější straně.
Ty 2 díry do boku hliníkové kostky tam jsou proto, že jsem tam měl zastrčené 2 K-termočlánky když jsem kalibroval tu Si diodu.
Je to bastl, ale funguje to překvapivě dobře. Asi se to stane mým velkým kamarádem.
Pretaveni_1.jpg
Pretaveni_2.jpg
Tomáš Svoboda píše:to Mex . Hezká miniatura , já bych se bál že to vdechnu :) . Takové drobotiny se dělají na můstky a nebo nadrážkovaný plošňák a pak se to upeče vcelku a naláme .
Naprosto souhlasím.
Vzniklo to tak, že Luboš to prezentoval, jako že to vůbec nespěchá, že to má jenom jako náhradní kus. Ale teď přišel s tím, že to najednou hoří.
Já celkem obecně netrpím přebytkem volného času, ale teď je to nadstandardně blbé. Tak jsem to chtěl mít co nejrychleji hotové. Proto je třeba ten tišťák dělaný termotransferem a ne fotocestou. A pro urychlení jsem to na jednotlivé "desky" nastříhal, nikoli rozfrézoval. Ale to jsem ještě netušil, jak blbě se s tím v těchto rozměrech bude dělat. A když už jsem to měl nastříhané, tak už se mi to nechtělo celé zahodit a dělat znovu.
Samozřejmě, jak už to bývá, kdybych to udělal znova, tak to bylo mnohem míň práce. Ale stejně nelituju, protože to kontaktní přetavení se mi fakt zalíbilo.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

30. 3. 2016, 8:19

fmodel píše:
Pawelson píše: a z čeho by futra byli lepší?
Většinou je u těchto strojů vhodnější šedá litina která se prodává i v trubkách za přijatelnou cenu ,třeba GG20-GG25 podle toho co se má jak opotřebovávat.

No kolega má minibagr takeuchi a u žlice se mu vymlátily čepy s pouzdrama, taky jsem chytračil, že tam bude litina, nebo bronz a ono hovno, pouzdro nějaká kalená ocel, čep bych řekl cementovaný, tak si vyber :)
Dost používá hydraulické kladivo, které koupil a je to normálně jako příslušenství, možná to je důvod těch kalených pouzder, to jsem tak podrobně nezkoumal, každopádně i tak se to vytluče, ta litina by myslím šla do kopru o dost dřív
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Pawelson
Kontaktovat uživatele:

1. 4. 2016, 11:24

koukam, že každej tam cpe co chce,hlavne at je to levny. kdyz sem jel pro muj,tak tam stal rok starej Cat, čepy mu už drzeli za lopatu,pouzdra už nebyli..takovyhle monter mel predemnou muj bagr.

máš tam asi cca 30 čepů, to někdy má i dvě/mazničky. myslíš že někdo aspon jednou za měsíc promaže 60 mazniček? já nepřeháním,čísla jsou spíš vyšší.
ono nejhorší čep u lopaty, je určitě ten u lopaty,ale zbytek taky moc neodpočívá a pracuje v brusný pastě. když vidim,jak ty nový mašiny maj všechno čím dal víc odkryté a na ráně. kozlík zasypaný sutí..
nikde sem nenašel ceník těch litinových pouzder. já ten had v pouzdru dělám čelní bruskou,taky to jde.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

1. 4. 2016, 11:48

No jo dneska se už nedělaj dvou generační stroje (táta koupil a syn ještě dojíždí) protože fabrika musí furt vyrábět, a mašina má na sebe vydělat za 4 roky,pak musí nastoupit drahej servis, nebo nová mašina tak se není čemu divit.Centrální mazání by vyšlo na 20 000 ,ale prodloužilo by životnost a servis i výroba by měla problémy s uživením.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

1. 4. 2016, 2:00

tak tak pánové ,mazat mazat mazat .Já se nakonec vzdal držet Bagr, dělal jsem jen pro sebe Ročně max kilometr kinety . Dnes si ho raději půjčím ,vždy na mne koukají jak z jara když chci i maznici . Prý jsem první . :mrgreen:
SO 545

1. 4. 2016, 3:57

tumlik píše: Dost používá hydraulické kladivo, které koupil a je to normálně jako příslušenství, možná to je důvod těch kalených pouzder, to jsem tak podrobně nezkoumal, každopádně i tak se to vytluče, ta litina by myslím šla do kopru o dost dřív
Kamarat ma Velky JCB od novoty ,ked som sa spytal ci ma aj buracie kladivo tak to rezolutne odmaval
Nici to ulozenie ramien a dost. V pohode vraj bez demolicii vyzije.
azamo

1. 4. 2016, 9:41

Po dlouhé době pokus o frézování plošňáku .
Žádný zázrak to není ,ale funkci splní . :mrgreen:
IMG_20160401_223615.jpg
mazi
Kontaktovat uživatele:

3. 4. 2016, 10:13

Po půl roce špóóóóóna :D :D :D
Prodloužení na Gopro
IMG_20160402_201011_1.jpg
Pepa z depa

4. 4. 2016, 5:11

mazi super, tak jsi to rozchodil :D :D ****** gratulace k první tvarové špóně!!!! ******
... že to je hračka jak jsem říkal, nebo jsi měl asistenta?
(mmj. na první frézování je to fakt moc pěkný)
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
Borin
Kontaktovat uživatele:

4. 4. 2016, 6:45

Cenovíkendový bastlení, nejhorší bylo srovnat podélné pravítko... http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=15&t=19744&start=15" onclick="window.open(this.href);return false;
Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“