Co jste dneska bastlili?

Odpovědět
lubos
Sponzor fora

11. 5. 2016, 9:09

Thomeeque píše:+1
lubos píše:Konečně jsem pokročil v bastlení portálky pro známého. Snad už tak do měsíce zmizí a budu mít čas na svoje hračky.
Než zmizí, ještě foť a postuj (možná bys moh i založit vlákno) :) Ty bočnice jsi takto vymyslel ty? I's je frézoval?

T.
Je to spíš bast tak není se moc čím chlubit navíc to neni pro mě ale možná jí vlákno udělám. Bočnice frézoval místní borec. Tvar jsem v zakladu navrhl já odlehčení domyslel frézař, třeba se k nim přihlásí :-)
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Thomeeque

11. 5. 2016, 1:34

lubos píše:Je to spíš bast tak není se moc čím chlubit navíc to neni pro mě ale možná jí vlákno udělám.
je to samozřejmě každýho věc, ale IMHO dokud je podtitul toho fóra hobby cnc mašinky a jiné domácí cnc projekty, takovýdle pěkný bastly sem patřej :)
lubos píše:Bočnice frézoval místní borec. Tvar jsem v zakladu navrhl já odlehčení domyslel frézař, třeba se k nim přihlásí :-)
Nehlásí se, asi chce zůstat v anonymitě - OK, nebudu to z tebe tahat, stačí, když mi napíšeš, jestli tu má víc jak 5000 a méně jak 10000 příspěvků :)

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
RaS

11. 5. 2016, 3:11

já se k těm bočnicím klidně přihlásím, ale nevím kolik mám příspěvků. nicméně to není bočnice pro hobíky.. jen ten materiál polotovaru vážil víc jak většina portálek tady (cca 50kga cca 30kg šlo do špon) a stál podobně jako je rozpočet na většinu frézek, myslím si že k tomu profilu by nějaká slepená noha z 20tek desek asi moc neslušela tak se vymyslelo tohle, to už je druhej páreček nohou..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Thomeeque

11. 5. 2016, 3:19

RaS píše:já se k těm bočnicím klidně přihlásím, ale nevím kolik mám příspěvků.
6072 atm
RaS píše:nicméně to není bočnice pro hobíky.. jen ten materiál polotovaru vážil víc jak většina portálek tady (cca 50kga cca 30kg šlo do špon) a stál podobně jako je rozpočet na většinu frézek, myslím si že k tomu profilu by nějaká slepená noha z 20tek desek asi moc neslušela tak se vymyslelo tohle, to už je druhej páreček nohou..
No tak bastl s takovou bočnicí (dokonce dvěma :shock:) si rozhodně zaslouží svoje vlákno!

:) T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
filla
Kontaktovat uživatele:

11. 5. 2016, 3:45

jo jo, mame super profi bocnice z ranecek a placneme je na svareny ucko
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Thomeeque

11. 5. 2016, 4:10

Tak zřejmě je to věc nějakýho kompromisu.. portál jako celek se udělá pořádně a spodek třeba časem (prachy, čas, důvody můžou bejt různý)
lubos
Sponzor fora

11. 5. 2016, 5:37

filla píše:jo jo, mame super profi bocnice z ranecek a placneme je na svareny ucko
No to počkej.
toto není jedno účko ale Učko s plocháčem a na něm je další účko. Je to použito z rámu digigrafu a cca 20 let leželo v kopřivách tedy uleželé dobře. Drážky na lineáry a pro hřebeny obráběné na jedno upnutí v Letovu. Jen za ohoblování a vyfrézování drážek plus díry jsem platil 24 tis. Vzhledem k tomu že mašina je určená ma mdfku a umělé dřevo je přesnost uložení a obrobení až až.
Edit: navíc požadavek zákazníka je aby se mašina dala rozebrat a vynést na půdu po schodišti a tak bohužel musí být rozebíratelná. Hmotnost toho jenoho "Učka" je 65 kg
Naposledy upravil(a) lubos dne 11. 5. 2016, 5:40, celkem upraveno 1 x.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
RaS

11. 5. 2016, 5:37

jaký svařený Učko máš namysli? ty dvě orezlé základní? to je základna z nějakého ploteru, jsou na tom lineáry a přesný broušený hřebeny na broušenejch plochách.. to zas tak obyčejné Učko není.. je to portálka co dům dal a spojit ten masivní hliníkovej portál s tou základnou nějakou plackou prostě nelze.. to jesti je to levný nebo drahý je věc názoru.. pro někoho je pivo za 25 drahé a pije doma z petky..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
fmodel
Kontaktovat uživatele:

11. 5. 2016, 6:26

lubos píše:
No to počkej.
Je to použito z rámu digigrafu a cca 20 let leželo v kopřivách tedy uleželé dobře.
No opatrně ať na tebe nevlítne ten co tvrdíl že je jenom dobrej a špatnej odlitek ,a stárnutí je naprostá blbost :lol: :lol:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
pitíčko

11. 5. 2016, 7:41

RaS píše:pro někoho je pivo za 25 drahé a pije doma z petky..
...nebo u souseda zadara! :mrgreen:
Čína okopíruje vše...i rychlost dodání České pošty...
obráběč

11. 5. 2016, 8:16

Tak jsem konečně sehnal nový svěrák 160 mm
Přílohy
1.JPG
pitíčko

11. 5. 2016, 8:22

obráběč, to jsi sám...kupoval? :-D

P.S. Tady se to jmenuje: "Co jste dneska bastlili?" ;)
Čína okopíruje vše...i rychlost dodání České pošty...
obráběč

12. 5. 2016, 7:36

Tak dlouho jsem bastlil na starým rozvrtaným svěráku a konečně po dlouhé době zhánění je doma. Sice to sem nepatří ale není snadné ten svěrák sehnat nový, všude se prodává jen samý dovezený šmejd a nebo kvalitní svěráky ale drahé.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

12. 5. 2016, 8:14

obráběč píše:Tak dlouho jsem bastlil na starým rozvrtaným svěráku a konečně po dlouhé době zhánění je doma. Sice to sem nepatří ale není snadné ten svěrák sehnat nový, všude se prodává jen samý dovezený šmejd a nebo kvalitní svěráky ale drahé.
Tyhle nejsou špatný, jen s tím nesmíš dělat na klasice jen tak s emulzí, to pak teče všude jinde jen ne do stolu :wink:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Zbýňa

12. 5. 2016, 8:23

tumlik píše:
obráběč píše:Tak dlouho jsem bastlil na starým rozvrtaným svěráku a konečně po dlouhé době zhánění je doma. Sice to sem nepatří ale není snadné ten svěrák sehnat nový, všude se prodává jen samý dovezený šmejd a nebo kvalitní svěráky ale drahé.
Tyhle nejsou špatný, jen s tím nesmíš dělat na klasice jen tak s emulzí, to pak teče všude jinde jen ne do stolu :wink:
Jo jo tohle moc konstruktéři nedomysleli. Nicméně se to elegantně vylepší jednou vyfréznutou drážkou shora napříč přes pohyblivou čelist (saně) a případně dvě drážky z boků upínací desky svěráku. Ale nejsem si jistej jak moc bude obráběč ochotnej zahlodnout do novýho vymodlenýho svěráku :lol:
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“