Co jste dneska bastlili?

Odpovědět
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

19. 12. 2016, 4:02

tohle bych uz na krokacich nestavel
prijdou mi na to slaby
a ty silny jsou zas desne liny
ty rybiny nechodivaj nijak extra na to aby to melo male treni
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
RaS

19. 12. 2016, 5:17

já osobně bych na rybinách a trapézech CNC nestavěl, vždy to bude pouze bída a utrpení.. je potřeba si uvědomit, že ty rychlosti jsou někde jinde.. mrtvola v trapézech, nutnost mazání atd atd.. samozřejmě vždy to jde nějak předělat ale vyjde to zbytečně složitě a draze.. přestavba na lineáry je většinou nemožná, není místo na frézování a uchycení, málo místa na matici kuličkového šroubu atd atd.. samé komplikace..
osobně bych to dla k ledu nebo prodal a koupil konstrukci už na lineárech a šroubech a máš 3/4 starostí vyřešenejch a mnohdy podstatně levněji..
nedávno jsem tady nabízel konstrukci z hloubičky na lineárech s rozjezdama cca 300x250x250 za cca 25000,- včetně kuličkovejch šroubů, lineárů, litinového stolu s Tdrážkama.. jen osadit motory a vřeteno.. za takovou cenu to nepostavíš.. vážilo to asi 4-500kg
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
lapa
medaile za lepsi forum

19. 12. 2016, 7:19

Thomeeque píše:naprosto stejný :) skvěle napsáno.
Dtto, uz nekolikrat jsem silne podobne pocity, ale nevyjadroval jsem, pac to asi neni v kursu - jako cnc vyrobek to ok (myslim vynalozenym usilim), ale pocitove je to pro mne klasicky kyc. Sorry.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
kenybz

20. 12. 2016, 5:27

chodí to hladce říkám není to vyběhané ale věřím že ta litiny by se daleko rychlejc ošoupala s lineáry to srovnávat nejde to je bez debat.
Nicméně nebylo by to cnc které bude běhat stovky hodin měsíčně jak ve fabrice tak by to snad šlo.
Loni jsem mohl mít dospělé cnc za 6kč kg 2 ks a to je uplně někde jinde o proti například konstrukci z duralových profilů i když na lineárech
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Pepa z depa

20. 12. 2016, 6:52

lapa však to nemá ambice být umění .. nemáte děti, nebo co?
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
RaS

20. 12. 2016, 7:35

kenybz píše:chodí to hladce říkám není to vyběhané ale věřím že ta litiny by se daleko rychlejc ošoupala s lineáry to srovnávat nejde to je bez debat.
Nicméně nebylo by to cnc které bude běhat stovky hodin měsíčně jak ve fabrice tak by to snad šlo.
Loni jsem mohl mít dospělé cnc za 6kč kg 2 ks a to je uplně někde jinde o proti například konstrukci z duralových profilů i když na lineárech
tak proč chceš radu když už jsi přesvědčený :D uvidíš sám.. prostě jedna věc je točit kličkou pořád jedním směrem a druhá věc je hejbat cikcak rychle stylem CNC..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

20. 12. 2016, 7:44

rybinovy cnc stroje maji z tohoto duvodu dost urputne centralni mazani
zjisti si cenu toho mazani

urcite to bude chtit kulickove srouby
trapezove maji nizkou ucinnost tedy veliky treci odpor

budto teda serva s trapezy a rybinami coz jako investice do vulove mechaniky nezni prilis rozumne
nebo kdyz krokace tak prestavet na lineary a kulickace

cokoli mezitim muze jezdit ale na frezovani to bude na pytel

skoda ze sis nedotahl to poradne cnc za 6kc kilo
nebo sem alespon nedal info kdyz uz jsi to nevzal
kenybz

20. 12. 2016, 7:58

je to pár let a tehdy jsem to centro neměl kam dat sem na fórum jsem nechodil dnes už bych ho měl kam postavit uvidím jestli se něco neoběví.
jinak teda díky za všechny rady vůle se dá kompenzovat v programu ale vždycky to bude na obrobku respektive obrobeném povrchu vidět a tak počkám s rozhodnutím...centrální mazání vím jak se dělá a šlo by to udělat no je to pracné nákladné ani moc ne přitom rozdělání by bylo vhodné tam dat ty kuličkové šrouby
RaS

20. 12. 2016, 8:24

jenže problém je, že ten kuličkovej šroub se ti tam většinou nevejde.. když vezmu že tam teď je třeba 20ka šroub tak ta matice má vnější průměr třeba 32mm když dáš ale 20kovej kuličkáč tak ta matice bude mít co já vím třeba 45mm + většinou příruba a dost často se to tam vejde jen za podmínky rozfrézování celého odlitku že tam skoro nic nezbyde.. a nebo jít cestou malého šroubu, což je taky napytel.. mazání centrální zas takovej problém není.. jen je tam potřeba nacpat mazničky opět dost často problém s místem.. dávkovače agregát trubičky a jsi v tom za 10ku jen v tom mazání (v čínskejch komponentách) rybiny se ti budou neustále povolovat atd atd.. prostě hodně problémů a výsledek tomu neodpovídá..
kenybz

20. 12. 2016, 8:34

komponenty pro mazání mám a mám to na všech vstřikolisoch v práci vím jak je to udělané a to je tam třeba 40 a víc mazacích míst toto je o proti tomu nic
na tom základu sempuco jsou už mazničky a mazací drážky jak v klínech tak i v ostatních vodících plochách ty matky jsou fakt velké no dalo by se to nejlíp pořešit spolu s lineáry tím by se to vše nadzvedlo o výšku lineárního vedení a místa by bylo dost. Zatím se do toho nehrnu a zajímám se o vaše názory a třeba k přestavbě ani nedojde
elbarto

20. 12. 2016, 8:56

Kazdy soudruh k tomu musi dojit sam. Moje smele plany na prestavbu gravirky na mikro frezku dostavaji vazne pochybnosti, cesky receno nejspis se na to vyse... Doba kdy mi Pagacova nabizela FN20 za 330tisic bez dane je prekvapive pryc. Stale se objevuji krasne stroje, nekdy az za nepochopitelne ceny. Je proste skoda tu krasnou gravirkou zprznit flexou a vyrobit kockocokla. Zivot je kratky, v dilne je to fajne, ale je i spousta jinych radosti jako treba baby :-) Pred casem to sem psal Robo. Rady soudruhu smele nebo az silene se vrhajici nebojacne do prestaveb jsou nekonecne. Bohuzel skoro nikdo sem neda zadny vysledek. Konci to casto zrejme srotakem, pripadne strojem co se klepe jako ratlik.
U motorek to je bohuzel stejne. Stovky prasaku (meli smulu na vetrak) padly za obed trakturko bastlum. Vim, ze v te dobe bylo vsechno jinak :-(
Monteg

20. 12. 2016, 9:37

Tak konečně dorazili desky podélného a příčného suportu :D

Příčný 185x215x40mm
Podélný 325x300x55mm
Přílohy
IMAG0216.jpg
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

20. 12. 2016, 3:23

S tim softwarovym kompenzovanim vuli vubec nepocite
Nefunguje to
atlan

20. 12. 2016, 4:17

Co mu bude platne kompenzovanie vole matice ked mu bude obrobok brnkat po freze. 1. To musi by bezvolove a po druhe to musi mat tuhost. Vtedy to za nieco stoji.
lubos
Sponzor fora

20. 12. 2016, 7:16

Tak jsem taky začal dělat dárky
damascénská ocel
12x17mm
polotovar na laseru v powertech, zbytek broušeno nahrubo na dvoukotoučové brusce a pilníkem.
Jediná moje cnc operace vtání 0.5mm vrták na očko.
Přílohy
p2.jpg
p1.jpg
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“