Co jste dneska bastlili?

Odpovědět
kenybz

30. 12. 2016, 9:05

deska se dá doma zmáknout rozmlátíš výbojku a máš uv záření vytiskneš motiv na laserovce a to několikrát kvůli tmavosti pak to fíkneš sprůsvitňovacím sprejem naneseš fotovrstvu na desku nebo máš desky už s nanesenou přiložíš sprůsvitnělý papír a osvítíš výbojkou no ale tzo víš že to hned tak dobře nešlo má to svá úskalí teď už je vana s mícháním teplota řízená a dají se udělat spoje tenké jednu desetinu
no a když to pak všechno musíš složit z toho co je tak to trvá hodiny a hodiny než to rozmístníš tak aby se to vešlo, aby se dráty nekřižovaly a aby to ještě trochu vypadalo....dneska to pojedu namontovat nebo aspoň předat bo nevím nakolik to mají nachystané....
sranda je že to půl roku leželo všechno v dílně a za odpoledne to bylo to víš abych neměl rest do nového roku haha
toto je bráchova práce /ta deska/je o 17 roků mladší a odmalička jsem ho učil elektronice dnes je o velký kus dál nicméně teď se trošku vyškolil a kvůli terminálu tam musel jet pak 2x aspoň si to příště zdokumentuje ty ovládací prvky co jsme demontovali namístě ....
takový extrém co se týká času...za 3 dny vyrobené a naprogramované jednoúčelové PLC tzn od zadání po telefonu byla funkční deska namontovaná za 3 dny ve stroji
sám už se do programování nehrnu člověk toho má dost i tak hlavně časově a tak to máme rozdělené...navrhnu stroj seženu komponenty postavím napíšu zadání pro program a HW no a pak se to složí...ale neni to tak jednoduché jednou nás to vyškolilo a nekontrolovatelně docházelo ke krátkému sepnutí výstupů a zničilo se několik tvářecích forem no rušení je sviňa proto jsem pak z toho důvodu udělal jeden automat na navařování spirál zemních vrutů čistě analogově
a bez jediné závady to navařilo desetitisíce kusů a mozek celého automatu je 6 relé + jedno časové, několik pneuválců frekvenčák u kterého jsou využité všechny funkce pak upravená svářečka a jede to jak ďas no i sreléovou logikou se dá kouzlit ale jsem se zapotil než jsem to schéma načmáral a několikrát předělával....konkurenční firma udělala podobný stroj s plc a nic to neumí tady si najedeš na pozici a můžeš měnit směr a tím opravovat i zmetky když je svár z nějakého důvodu špatný na ovládacím panelu se dají nastavovat i procesní hodnoty svářečky a to vše bez PLC :D
jeden s projektů to je bráchova práce akorát jsem mu do toho kybicoval navrhoval vstřikovací formy vyráběl některé díly na vsřikolisech tož tak sa bavíme no třebo se to někomu bude líbit
https://supertenere.cz/forum/viewtopic. ... 9&start=45" onclick="window.open(this.href);return false;
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
E2N

30. 12. 2016, 10:34

FuN píše:Gravírování čísel na vypodkládací úhlové podložky, jsou vyrobeny z 14220 pěkně zakalené a na plochách broušené. A k tomu konečně krabička na šablonky s popisem, kde která šablonka je.
pěkný....to jsi gravíroval až do zakaleného? Jakou jehlou?
pavlaxy

30. 12. 2016, 10:52

Prima servr a počteníčko také :D
Jezdila jsem kdysi také na motorkách a uvažuji ,že si nějakou pořídím ...
Ale jsou nějaké těžké ,do 80-100kg se špatně hledá..
:D :P
https://t.me/pump_upp
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2016, 11:53

pavlaxy píše:Prima servr a počteníčko také :D
Jezdila jsem kdysi také na motorkách a uvažuji ,že si nějakou pořídím ...
Ale jsou nějaké těžké ,do 80-100kg se špatně hledá..
mno tak jezdi na motorce se sidecarem to je mazec :D
FuN

30. 12. 2016, 12:06

Gravírované tk 90° hrotem do hloubky cca 0,15mm, má to asi 50hrc a šlo to docela dobře. Jen zhruba po 120 znacích je poměrně tupý, ale dodělal jsem to.
pavlaxy

30. 12. 2016, 12:29

Jo jo sidecar to měl táta když jsem byla malá ...
v neděli jsme lodičku připojili a jeli na výlet ,v týdnu jezdil sólo :D
ty spojky si frézoval ve Waltrovce byl nástrojař ..
snad to byla DKW 250 , dnes by to byl parádní veterán ...
...původní fotku nemám tak alespoň navlas podobnou včetně figuranta :mrgreen:
DKW NZ250_1939.jpg
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2016, 3:31

Pěkný stroj to já vozím synátory ve věku 3 a 6 let na zmrzlinu tímto a teď sháním ještě starého vojenského uaze 4*4 aby bylo čím na houby a dřevo ale nějak nemůžu za rozumnou cenu sehnat
Přílohy
IMG_2318.jpg
pavlaxy

30. 12. 2016, 6:10

No ano ,
BMW s náhonem hřídelí a mozná i na sidecar včetně výzbroje ...
Krásný stroj ..
barvu nějak neodhadnu ...sahara to není :D
lh-cnc

30. 12. 2016, 6:17

A ja som si myslel, že je to ruský Dnepr :-)
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2016, 6:36

pavlaxy píše:No ano ,
Krásný stroj ..
toto je rusák jak správně napsal lh-cnc. a náhon side nemá :oops: ale i tak vyjede moc :D
fidel47

30. 12. 2016, 6:56

Taky mám slabost pro tento druh dopravy, má to velkou výhodu, že spolujezdci mohou říkat co chtějí-já je neslyšim...
Anička v sajdě.JPG
Pavka

30. 12. 2016, 7:18

bobanbob píše:
pavlaxy píše:No ano ,
Krásný stroj ..
toto je rusák jak správně napsal lh-cnc. a náhon side nemá :oops: ale i tak vyjede moc :D
Pavlo nic ve zlé, ale už je celkem trapné, jak se dokážeš ke všemu vyjadřovat a cos všechno dělala a místy i blbě.
Místo toho nepřesného vyjadřování, raději víc dělej na mašince, kterou stavíš.
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2016, 7:25

fidel47 píše:Taky mám slabost pro tento druh dopravy, má to velkou výhodu, že spolujezdci mohou říkat co chtějí-já je neslyšim...
Anička v sajdě.JPG
tak to máš dobrý :D moji spolujezdci spíš chlastaj a blbě kecaj až po zastavení :D
Thomeeque

30. 12. 2016, 7:37

Dnes jsem tunil své krásné nové držáky. Vývrty jsou tak přesné, že mi držáky v čistě povoleném stavu odírají z vřetena elox, takto je budu moci utahovacím šroubem i roztahovat.
IMG_4581.jpg
IMG_4583.jpg
pavlaxy píše:2 Thomeeque :
jsi rychlejší v realizaci dvou pohonů v jednom :lol: :lol:
napadlo mne to také jen ta realizace ještě nenastala -jsem ráda že to jde :D
půjčovat si F-měnič na více pohonů je úspora peněz ale i místa ,někde je potřeba jen občas -omílačka
jj, snažim se to tu trochu uspořádat, toto mi v tom dost pomůže.
pavlaxy píše:měnič si to pamatuje
Měnič podporuje mapu parametrů pro druhý motor, jen mi dalo trochu práce ho nastavit tak, aby se mapy přepínaly vybraným digitálním vstupem (imho to nejde přes standardní menu, já to řešil přes PC). Navíc tedy ne vše lze přepnout, např. režim vektor-skalár se nastavuje pro oba společně, to je trošku zrada (soustruh jsem chtěl řídit vektorově, vřeteno skalárně, teď si budu muset vybrat).
pavlaxy píše:nebo zadáváš vždy ručně z poznámek jak do kalkulátoru Texas-Instruments bez štítků a paměti :wink:
v dřevních dobách si kamarád nahrál své hlasové povely zadání programu na magnetofon aby se nezdržoval čtením poznámek a mohl se soustředit na knoflíčky -stovky stisknutí :shock:
Hehe, to je vtipný :) Brácha měl taky nějakou, bylo to první, co se u nás doma dalo programovat, ale pamět na program byla tak malá, že to bylo spíš k vzteku. Ještěže už je to pryč.

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Mex

30. 12. 2016, 7:59

Thomeeque píše:soustruh jsem chtěl řídit vektorově, vřeteno skalárně, teď si budu muset vybrat
A proč Ti vadí vektorové řízení na vřeteni? Aspoň Ti nebudou padat otáčky.
Nebo se bojíš přetížení vřetene? To snad nehrozí.
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“