Co jste dneska bastlili?
No tak abych se šťoural v termočlánku bez měřáku ty bych musel bejt pěknej tydýýýt
No hodíš ho před kalírnu a počkáš kde vyroste lišejník

No hodíš ho před kalírnu a počkáš kde vyroste lišejník

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Nejlepší možnost nastavování PIDky, co jsem kdy zažil mají Shimadeny, co dodává Dewetron, dokonce umožňují vlastní naprogramování v LabView s tím, že si můžeš zvolit, jestli budeš používat PID, Autotuning, nebo Fuzzylogiku.
http://www.dewetron.cz/produkty/regulatory-teploty/" onclick="window.open(this.href);return false;
a nebo to můžeš nastavovat z displeje jako klasický regulátor.
Jinak to přepínání do základního modu bylo nejhorší u regulátorů TLK 39 a TLK 41, ty se sami přepínaly již po cca 5-ti sekundách neaktivity, takže pokud jsi chtěl něco hledat v manuálu, tak jsi musel být hodně rychlý.
http://www.dewetron.cz/produkty/regulatory-teploty/" onclick="window.open(this.href);return false;
a nebo to můžeš nastavovat z displeje jako klasický regulátor.
Jinak to přepínání do základního modu bylo nejhorší u regulátorů TLK 39 a TLK 41, ty se sami přepínaly již po cca 5-ti sekundách neaktivity, takže pokud jsi chtěl něco hledat v manuálu, tak jsi musel být hodně rychlý.
Elektrochemik holdující strojařině 
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1

Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
mě ty osaky tak vytočily že jediná možnost byla vypsat si to napapír funkce, a hodnoty, které jsem chtěl měnit a pak už to šlo rychle.
Nedávno jsem zaučoval elektrikáře z nástrojárny a když zapojuje systém horkých vtoků a udělá chybu může to stát statisíce.
sice opačně zapojený termočlánek znamená akorát že bude měřená teplota klesat a inteligentní regulátor to rozpozná ale i tak jsem mu tu snadnou všude dostupnou možnost jak to zjistit řekl.
V jeho případě má akorát ohmetr a tím zjistí kulové co se polarity týká. tak hoši přemýšlejte...
Nedávno jsem zaučoval elektrikáře z nástrojárny a když zapojuje systém horkých vtoků a udělá chybu může to stát statisíce.
sice opačně zapojený termočlánek znamená akorát že bude měřená teplota klesat a inteligentní regulátor to rozpozná ale i tak jsem mu tu snadnou všude dostupnou možnost jak to zjistit řekl.
V jeho případě má akorát ohmetr a tím zjistí kulové co se polarity týká. tak hoši přemýšlejte...
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
To je jednoduché.kenybz píše:kontrolní otázka jak poznáš který konec drátu od FeCo termočlánku je + bez použití měřidel bez připojení oba konce neoznačeny dokumentaci nemáš? ha
Vezmeš těch termočlánků 50 a zapojíš je do série. Vezmeš 100 litrovou nádobu s vodou a 2 balóny, každý o objemu 50 metrů krychlových.
Elektrody od těch spojených termočlánků zavedeš do vody, a plyny, které budou vznikat elektrolýzou, budeš zachytávat do těch balónů.
No a až ti jeden z těch balónů po několika měsících utrhne vázací šňůru a odletí nahoru, tak víš, že na této elektrodě bylo mínus.
Je to jednoduchý pokus, určitě snažší, než shánět nějaký měřák.
doufám, že sa vám nebudů zdát divoké sny o tom, kterak zjistiti + u termočlánku bez použití měřidel.
pokud budete chtít naučím vás svařovat termočlánky v amatérských podmínkách. Normálně nato je spešl svářečka...
ale gdyž sa chce, tak ide fšeckoo
dobrou
pokud budete chtít naučím vás svařovat termočlánky v amatérských podmínkách. Normálně nato je spešl svářečka...
ale gdyž sa chce, tak ide fšeckoo
dobrou
Že by magnetemkenybz píše:kontrolní otázka jak poznáš který konec drátu od FeCo termočlánku je + bez použití měřidel bez připojení oba konce neoznačeny dokumentaci nemáš? ha

Ovšem, to bych musel být naprostý tydýt - abych místo toho, že si vytáhnu z kapsy u montérek Kew, šel složitě po dílně hledat magnet

Mj. normální člověk má na tom termočlánku konektor (podle toho od koho ty horký vtoky jsou) a nepřipojuje ten termočlánek pomocí čokolády

přesně magnetem a je to poznat i okem co je železo a co konstantan, nebo CuNi
tady šlo o zapojování nových horkých vtoků a jednou se stalo že káblík s černou izolací byl - a bílý + formu odvezli na zkoušku a protože tam nikdo nebyl kdo by to mohl dát dochodu tak tradá zpět stovky kilometrů on se totiž do takových oprav "v terénu" nikdo nehrne bo následky při chybném zapojení sů velice drahé. Pokud je termočlánek zapojený opačně tak trochu inteligentní regulátor to pozná a vypne výstup a hloupý regulátor sa snaží topit až dojde k zničení topných těles které jsou v některých případech nevyměnitelné jedna obyčejná horká tryska 60 000 uzavíratelná titanovou jehlou pomocí hydrauliky 200T
tady šlo o zapojování nových horkých vtoků a jednou se stalo že káblík s černou izolací byl - a bílý + formu odvezli na zkoušku a protože tam nikdo nebyl kdo by to mohl dát dochodu tak tradá zpět stovky kilometrů on se totiž do takových oprav "v terénu" nikdo nehrne bo následky při chybném zapojení sů velice drahé. Pokud je termočlánek zapojený opačně tak trochu inteligentní regulátor to pozná a vypne výstup a hloupý regulátor sa snaží topit až dojde k zničení topných těles které jsou v některých případech nevyměnitelné jedna obyčejná horká tryska 60 000 uzavíratelná titanovou jehlou pomocí hydrauliky 200T
existuje nato svářečka neměl jsem ji v rukách ale podle mě se nabije kondenzátor větší kapacity na určité napětí a pak strčíš zakroucený konec drátů do takové komůrky kde se fouká argon a opřeš to o uhlíkovou elektrodu a konec se svaří jeden pól od svářečky termočlánků přivedeš svoukou těsně za zdrátovaný konec no a já to dělám takto:
normální usměrněná trafosvářečka kousek grafitu dá se použít i větší uhlík z motoru ale né ze startéru v kterém je měď zakroutíš konec termočlánku připojíš + těsně za skroucený konec třeba vhodnýma kleštěma a brnkneš po uhlíku je to amatérské ale funkční vyzkoušeno mnohokrát ale desetitisíce ne
normální usměrněná trafosvářečka kousek grafitu dá se použít i větší uhlík z motoru ale né ze startéru v kterém je měď zakroutíš konec termočlánku připojíš + těsně za skroucený konec třeba vhodnýma kleštěma a brnkneš po uhlíku je to amatérské ale funkční vyzkoušeno mnohokrát ale desetitisíce ne
ty kokos to je cifra svářečka termočlánků
http://www.omegaeng.cz/ppt/pptsc.asp?re ... Nav=temh06" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.omegaeng.cz/ppt/pptsc.asp?re ... Nav=temh06" onclick="window.open(this.href);return false;
TY JSI NÁM LHAL!kenybz píše:přesně magnetem a je to poznat i okem co je železo a co konstantan

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
toto jsem napsal
od kenybz » 23 led 2017, 22:35
kontrolní otázka jak poznáš který konec drátu od FeCo termočlánku je + bez použití měřidel bez připojení oba konce neoznačeny dokumentaci nemáš? ha
bylo to myšleno jako konce drátu vedoucí od termočlánku odpojené obnažená izolace jo
od kenybz » 23 led 2017, 22:35
kontrolní otázka jak poznáš který konec drátu od FeCo termočlánku je + bez použití měřidel bez připojení oba konce neoznačeny dokumentaci nemáš? ha
bylo to myšleno jako konce drátu vedoucí od termočlánku odpojené obnažená izolace jo