Co jste dneska bastlili?
Teď si vem jak makáš celej den a na konci si kýchneš4rest píše: No jo no, když on někdo vezme zakázku od mravenců

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- Pepa z depa
.. paráda, to je teda mikropráce, nebo máš tu metrovou sirku 

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
třeba to neni sirka vedle těch kousků ale bukové poleno
jednou jsem potřeboval na manometru opravit ulomenou hřídelku a tak jsem udělal spojovací trubičku na velké mašině s dvoustovkou univerzálou
vnější průměr byl 1mm a vrtal jsem to 0,5mm vrtáčkem a napoprvé no věřím tomu kdybch to chtěl udělat znovu že to nedám

jednou jsem potřeboval na manometru opravit ulomenou hřídelku a tak jsem udělal spojovací trubičku na velké mašině s dvoustovkou univerzálou
vnější průměr byl 1mm a vrtal jsem to 0,5mm vrtáčkem a napoprvé no věřím tomu kdybch to chtěl udělat znovu že to nedám
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Kdo to tu onehdá vykřikoval, že soustruh menší než SUI 50 není soustruh, ale šlapací stroj. A že na něm udělá všechno, co si zamane. Tak by mne zajímalo jak by točil tohle.sisi píše:A to jistě vyrábí na velkém portálovém soustruhuEngineer píše:Zase jednou trocha "těžkého strojírenství"![]()
Maximání průměr obrobku 2,5mm nejmenší průměr 0,7mm.
To Mex: nikomu to neříkej, ale kupuje je od Robokopa, který je vyřezává na svém laseru z balzy a z výdělku platí provoz tohoto fora

To fmodel: něco podobného znám, zrovna dneska jsem vrtal do invarových pásků o tloušťce 0,2 mm a šířce 3 mm otvory 0,5 mm vrtákem. Děr bylo asi 40 v každém pásku a zrovna u poslední ve třetím pásku se mi zlomil vrták. to zase bylo sprostých slov.
To Pepa: frézování kanálku do PMMA frézou 0,2 mm, roztočíš jí na 55 000 rpm nastavíš posuv, začneš se modlit a na třetí pokus se ti to podaří.
Elektrochemik holdující strojařině 
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1

Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel s tebou musím nesouhlasit. Teď jsem vrtal na svém domácím SN50 trysku vrtáčkem 0.2 mm a ani jsem ho nezlomil4rest píše:Kdo to tu onehdá vykřikoval, že soustruh menší než SUI 50 není soustruh, ale šlapací stroj. A že na něm udělá všechno, co si zamane. Tak by mne zajímalo jak by točil tohle.

Aleš Procháska
A kolik stovek kusů byla ta zakázkaprochaska píše:Bohužel s tebou musím nesouhlasit. Teď jsem vrtal na svém domácím SN50 trysku vrtáčkem 0.2 mm a ani jsem ho nezlomil4rest píše:Kdo to tu onehdá vykřikoval, že soustruh menší než SUI 50 není soustruh, ale šlapací stroj. A že na něm udělá všechno, co si zamane. Tak by mne zajímalo jak by točil tohle.Myslím nezlomil vrtáček, ne ten soustruh.

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě jeden kousek, kdyby toho mělo být víc, tak to půjde na cnc
Ale každopádně jsem zastánce oné myšlenky, že malou věc na velkém soustruhu uděláš, ale opačně to nejde 

Aleš Procháska
Jo kdo umí ten umí.
A hlavně taky stav toho stroje musí být perfektní, protože co jsem viděl, tak většina strojů nad nějakých 20 let již je tak vyběhaná, že by to pro ně bylo nemyslitelné. Prostě na koníku je nějaká jedna dvě desetinky vůle a ten vrtáček by byl hned KO. Zcela speciální případ je náš technik s jeho SV 18kou, který má speciální univerzálku pro výrobu excentrických výrobků
A hlavně taky stav toho stroje musí být perfektní, protože co jsem viděl, tak většina strojů nad nějakých 20 let již je tak vyběhaná, že by to pro ně bylo nemyslitelné. Prostě na koníku je nějaká jedna dvě desetinky vůle a ten vrtáček by byl hned KO. Zcela speciální případ je náš technik s jeho SV 18kou, který má speciální univerzálku pro výrobu excentrických výrobků

Elektrochemik holdující strojařině 

Asi je to nějakej excentrik4rest píše: Zcela speciální případ je náš technik s jeho SV 18kou, který má speciální univerzálku pro výrobu excentrických výrobků

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Stroj musí být v pořádku, to je jasné - a to ten můj soustruh je
Ale větší mašina má jednu výhodu, na nějaké MN80 se lehce opřu o koníka a ten je hnedle o kousek vedle. Tady má koník metrák nebo kolik a tohle nehrozí 

Aleš Procháska