Co jste dneska bastlili? Vytvareli....

Odpovědět
ok1in

17. 12. 2017, 8:04

r4cv píše:...filter z vyradenej práčky, "lepšie ako nič"...
Presně si to popísal - 100 bodov... :D :idea:
Naposledy upravil(a) ok1in dne 17. 12. 2017, 8:06, celkem upraveno 2 x.
Komunikace, telemetrie, automatizace, pohony...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 12. 2017, 8:05

a na druhou stranu stinenej kabel?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
r4cv

17. 12. 2017, 8:10

Ano, už som uvedomelý. Odkedy robím frézu.
RaS

17. 12. 2017, 8:27

ok1in píše:Koukám, že jsem to tady nechtěně trochu posunul jinam, než je v názvu fóra... :mrgreen:
ALE:
- ano, jsem jeden z těch, co neradi vidí ethernet modemy na silové síti, důvod je dostatečně popsán v postovaném článku
- nejde jen o "pár bláznů", kteří loví něco z druhého konce světa - ti na problém jen hlasitě upozorňují, problém je mnohem komplexnější
- rušení z frekvenčních měničů je obdobný problém (mnohdy podstatně větší, díky jejich výkonům)
- radioamatéři jen tak nevymřou, naopak, opět jich přibývá

Nakonec to pěkně postoval Mad_BOXs - norma hovoří jasně a nejen on se při měření zapotil :mrgreen: Mimo jiné, i proto jsem v několika jiných vláknech jednoznačně tvrdil, že pokud používám někde FM, filtrace je nezbytná (a to jsem z oboru). Ale nic není tak horké, jak to na první pohled vypadá, naštěstí se PLC modemy zatím moc neuchytily (podle mě vcelku logicky) a tak se větším problémem jeví právě neodrušené FM...

SRI za rozpoutání debaty o rušení našich zařízení - patří to určitě do jiného vlákna než sem... :oops:

ono je to celkem jednoduché.. ten článek je starej cca 10let, můžeš dát dotaz na ČTÚ kolik případů tohoto rušení se za tu dobu řešilo, a porovnat to s dotazem na prodejce kolik takových zařízení bylo prodáno.. z toho jasně vypline jak moc velkej je to problém..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
r4cv

17. 12. 2017, 8:42

Ono je to jednoduché porovnať aj po domácky.
Pred 20 rokmi som na príjem FM rádia použil káblik zavesený za skriňou a chytal som stanice bez problémov a šumu.
Dnes používam "dipól" a rušenie už je cítiť. V dielni napr. nechytám niektoré stanice vôbec.
slastr

17. 12. 2017, 9:02

RaS píše:to může a nemusí souviset.. zkus vypozorovat jestli to má vliv se sepnutím výtahu..
To už mě napadlo, někdy to seplo a někdy se světlo rozsvítilo aniž by se výtah rozjel. Technik od výtahů mě sdělil, že to od výtahu spínat nemože, frekvenční měnič je tam pro motor 2,5 Kw. Zaměnil jsem čidlo z přízemí a bylo to to samé, koupil jsem čidlo nové a ten samý problém, tak jsem ho odpojil a už je dva měsíce pokoj !
Zbýňa

17. 12. 2017, 9:07

Pevnej termín je čtyřiadvacátýho večer a já ještě nemám potaženou sedačku :D
Přílohy
2017-11-18-829.zmenena-velikost.jpg
2017-12-16-901.zmenena-velikost.jpg
2017-12-16-899.zmenena-velikost.jpg
Naposledy upravil(a) Zbýňa dne 17. 12. 2017, 9:32, celkem upraveno 1 x.
sisi

17. 12. 2017, 9:25

To je opravdu úžasné autíčko. Asi nebudeš moc věřit, ale tohle autíčko jsem dostal před 65 lety. Ano před 65 lety a nebylo již nové. Barva byla vínově červená, na nárazníku ještě byly ze dřeva vysoustružené jako reflektory a volant byl jako větší kolo s gumovou obručí. :D :D Sedačka byla vypletena z popruhů jako jsou sáňky.
Krása pomíjí, blbost je věčná
kenybz

17. 12. 2017, 9:28

tak tu jsem neměl, ale tata mě udělal za dopoledne jinou...kola z kočárku akorát to lankové řízení nebylo na furt
a i zadní osa praskala protože sa na tom vozila celá ulica :D
trochu odlehčení od EMC
bych měl takový obecný dotaz...jak relaxujete? myšleno odreagování od nekonečného technického myšlení práce atd...
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
kenybz

17. 12. 2017, 9:29

a teď sa dívu kola jsem měl stejné ty sa dávaly gdysi na kočárky sjel jsem je až po ráfky
Zbýňa

17. 12. 2017, 9:31

Já ti věřim :). I tady asi byla sedačka původně jak píšeš, ale nemůžu si moc vymejšlet abych to stihnul. Volant co jsem použil je novější, ale docela tam sedí.
kenybz

17. 12. 2017, 9:37

má to být v termínu a určitě jako dárek, tak bych nějaké původnosti moc neřešil
sisi

17. 12. 2017, 9:42

Volant určitě sedí. Jen to píšu jak to bylo. Kolečka se použila z tehdejších kočárků a zadní z větší koloběžky. Taky tam byly blatníky, ale ty brzy upadly. Byl to tovární výrobek.
Krása pomíjí, blbost je věčná
RaS

18. 12. 2017, 12:31

r4cv píše:Ono je to jednoduché porovnať aj po domácky.
Pred 20 rokmi som na príjem FM rádia použil káblik zavesený za skriňou a chytal som stanice bez problémov a šumu.
Dnes používam "dipól" a rušenie už je cítiť. V dielni napr. nechytám niektoré stanice vôbec.
jenže takovéhle argumenty je potřeba nějak doložit.. před 20ti lety vysílalo X FMek z "velkejch vysílačů", dnes taky + stovky malejch lokálních s výkonem pár desítek watů.. pak je na místě tvrdit jestli nechytáš skutečně ty co jsi chytal dřív a nebo jestli nechytáš ty nové.. to, že se zvedá šum obecně s přírustkem elektrozařízení jsem tady psal, jenže je si potřeba uvědomit, že je potřeba to porovnávat s užitečným signálem, který je a ještě hodně dlouho bude pořád mnohem vyšší .. tzn norma mi říká, že FM rádio by mělo hrát při signálu o intenzitě třeba 54dBmikroV/m, musí být dodržen nějaký odstup S/N atd.. jenže, to rádio bude hrát i při 50 nebo třeba 45, podle toho jak moc je dobré, ale bude hrát pod tu hranici prostě jen blbě, ale lidi si budou stěžovat, že jim to nehraje a už nikdo nebere v potaz, že to místo není z hlediska pokrytí daným vysílačem pokryté.. a jedinej argument, kterej mají.. vždyť to vždycky nějak chodilo, to že by měla anténa splňovat nějaké parametry atd.. to už nikdo neřeší.... do toho další a další služby se kterýma se před 20lety ani nepočítalo, spousta přijímačů má širokopásmové vstupy a jsou takovým signálem ovlivněny (přebuzeny) a už hrát třeba nikdy nebudou.. jenže to vše je potřeba posoudit komplexně s nadhledem, prostě vývoj se nezastaví, nové technologie budou.. před 50lety jsme měli dva televizní analogové kanály, pak zase nějaké přidali.. pak se změnilo pozemní vysílání na DVBT, lidé řvali, že si musejí kupovat settopboxy nebo nové televize (ale, že mají X nových stanic jako bonus už nikdo neřekne(ano dávají tam houby, ale jsou.. ) za dva roky budou řvát znova až se přejde na DVBT2.. předtím jsi jezdil po horách, kde měli analogovej signál v katatrofálním stavu (několikanásobnej duch, sršelo to, nedalo se na to dívat), přišlo DVB-T kde buď signál "je a nebo není" kvalitní nebo žádný.. někde se to zlepšilo a signál najednou byl kvalitní a někde prostě už nebyl takovýto slabý vůbec, ale lidi řvali, že jim to přece předtím nějak šlo.. (slyšeli nějakej zvuk a pozorovali hnusnej obraz) při měření jsi zjistil, že tam je intenzita signálu uplně mimo, ale lidem to nevysvětlíš, babičky ti budou tvrdit, že jim za komunistů stačil jeden program, ale v TV ji hraje šlágr od rána do večera..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
r4cv

18. 12. 2017, 8:30

RaS píše:jenže takovéhle argumenty je potřeba nějak doložit...
Na to nemám vedomosti, technológiu ani chuť. Jedná sa len o môj pocit. A myslím, že to súvisí, tak ako si napísal.
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“