čínské hobby nástroje

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
Tlatoani

9. 6. 2021, 7:20

vvitty píše: 8. 6. 2021, 4:27
shaolin píše: 3. 6. 2021, 6:37 Dnes som čítal nejaké pravidlá a vyzerá to že ide o dátum kedy sa to predloží na preclenie a nie o dátum nákupu (čo je dosť blbosť z právneho hľadiska). Viď príloha
Nejaky relevantni zdroj toho pravniho hlediska?
O tom jaka je celni hodnota atd se vzdy rozhoduje v okamzik predlozeni k procleni. I kdyz jsem zalohu ve vysi 100% platil rok predem...

Mimochodem tohle melo platit uz od ledna, jen diky covidu se to posunulo o pul roku.
Také jsem někde četl, že se jedná o datum kdy se to předloží k proclení. Jak píše kolega, doposud vše se vypočítává k datu předložení k proclení tak nevidím důvod, že by to chtěli změnit. Teoreticky se může stát, že to bude mít dopravce dlouho v bezcelnim skladu a k předložení dojde až po 1.7. Balíčků je hodně a dopravci nestíhají.
Našel jsem informaci, že snad vše co se posílá jako Aliexpess shipping bude procleno Aliexpressem a DPH je součástí ceny. Byl by to podobný systém jako má Anglie, kde součástí zaplacené ceny je proclení.
Nevěřím tomu, že slípku snášející zlatý vejce nechají čínani chcípnout. Sklady v EU a Aliexpress shipping by jí měly zachovat, naopak se ukáží jako konkurenční výhoda. Jen to bude dražší, stále pod cenou lokálních prodejců. Ebay na tom bude huř a ostatní prodejci z číny také. Nepříjemně se zahraniční obchod s čínou centralizuje do několika málo rukou, prostě monopol.
Mr. MR

9. 6. 2021, 9:28

Takže to bude jako s Rockefellerem. Co ho mělo oslabit, to ho naopak posílí.
Připrav se, hrajem...
https://www.youtube.com/watch?v=HzjNAnEfvxc
shaolin
dezinfo trol

9. 6. 2021, 5:56

Niekde som zachytil že všetko čo príde po 1.7.zastavia na colné a dph riešenie, avšak online bude musieť prijemca dokladovať dátum nakupu a výšku ceny čo zaplatil a potom sa to bude posudzovať. Uvidíme. Každopadne si už večšina z nás narobila zásoby...mne tam ešte visia nedoručené balíčky spolu asi za 150 eur, tak snáď stihnu prísť.
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll :)
atlan

9. 6. 2021, 6:44

Ked objednavam plosaky rovno tam je postovne + dan, tak ze myslim ze aliexpres si to bude vediet osetrit. Stale to stoji menej ako ked to preclieva posta alebo dhl.
shaolin
dezinfo trol

10. 6. 2021, 7:12

Tiež to tak vidím. Bude to drahšie, no stále vpohode...

Horšie je to s kvalitou, Už aj overení dodávatelia začali posielať niektoré kusy poškodené - večšinou je poškodená rezná hrana nástroja, akoby im to spadlo na zem na hranu ... Potom sa tá rentabilita znižuje. A reklamácie sú ozaj horšie ako doteraz. Tiež som zaznamenal, že zásielky neprídu kompletné, tam je to tiež na dlhé lakte.
vvitty

15. 6. 2021, 7:43

ebay do nekterych zemi uz davno zasila tak ze nakupujicimu rovnou strhne z kreditky castku za CLO a DPH a prodavajicimu posle kod ktery staci napsat na zasilku. Tim rovnou projde bez dalsiho opruzu do rezimu volneho obchodu. Neni jediny duvod proc by na tom ebay mela byt hur... tedy z tohoto duvodu.
Uvidime jaky zpusob proclivani aliexpres zvoli. Ale jestli to odrizne podnikavce co na aukru strili sunt z aliexpresu za penize za ktere se to legalne ani neda dovezt tak jedine dobre.
shaolin
dezinfo trol

16. 6. 2021, 8:06

Inak teraz riešim problém s DPH pri nákupe batérií. Objednal som si sadu batérií 6ks (LiFePo4) za 19€+2,8€ poštovné. Čiže spolu 21,8€. Hneď na to som urobil ešte jednu objednávku takú istú. Blb predajca to šupol do jedného balíka a teraz mi prišlo zadržanie zásielky a overenie hodnoty. Neviem či majú právo mi to zdaniť s DPH, keď sú to dve rôzne objednávky so samostatným zaplateným poštovným pre každú zásielku v jednej škatuli. Samostatné balíky by boli v pohode do 22€, ale takto neviem.... Máte niekto s tým skúsenosti????

Inak u nás pošta si berie 9€ za vybavenie preclenia a zdanenia, ale ak sú v balíku len 3 položky, za každú ďalšiu +2€. Plus na to ešte DPH a prípadne clo z colného úradu. To je dosť.
Wortex_SVK

16. 6. 2021, 11:08

Stalo sa mi to iste len s inym tovarom. Posli im udaje ze je tam iba jedna (ta prva zasielka) a odosielatel ze sa pomylil v cene. Mne to tak preslo.
Josef
Sponzor fora

17. 6. 2021, 8:58

Mně se to stalo tak před dvěma lety. Kupoval jsem MKP velkých kapacit. Měl jsem tři objednávky a dali to do jedné zásilky. Když mně přišla výzva od financů, tak jsem jim napsal, že to mám pro vlastní potřebu a že mně dali tři objednávky dohromady. Poslal jsem screen těch tří objednávek a poslali to bez dalších obstrukcí.
shaolin
dezinfo trol

17. 6. 2021, 9:26

Presne tak som to spravil. Pravdivo som im tam napísal, že o čo ide a ako to je a uvidím ako sa k tomu postavia. Niekedy sa stane že sa colník zle vyspí a zdaní čo nemá. Nič iné mi nezostáva. Cesta pozmeňovania skutočností sa mi moc nepáči, tak som to urobil takto.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 6. 2021, 10:05

Mr. MR píše: 9. 6. 2021, 9:28 Takže to bude jako s Rockefellerem. Co ho mělo oslabit, to ho naopak posílí.
Což je princip fungování všech vládních opatření, navrhovaných jednoduchými úředníky s lineárním myšlením. Co má pomoct, to uškodí a naopak :-)
Aleš Procháska
lukin1156

1. 7. 2021, 6:15

Taky se vám stalo že místo karbidových nástrojů vám přišly HSS nástroje ?
Už dvakrát jsem objednával 4mm karbidové frézy viz: https://www.ebay.com/itm/154470272252
a vždycky mi přijdou HSS bez povlaku.
SN320,SUI 32 CNC,Maho 700 CNC, Mikron UME 600, Boley BKN 100C, Brother TC 201
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 7. 2021, 8:40

Párkrát se mi už nějaká záměna přihodila, ale myslím, že to nebyl záměr. Ten kdo to balí zcela jistě nemá ponětí co že to prodává a k čemu to zákazník používá, natož jak se liší jednotlivé varianty a nejspíš to dost často neví ani ten prodejce - prostě cosi koupí a přeprodá a nestará se co to je. Už mi třeba poslali větší průměr a divili se, co že se mi nelíbí, když mi vlastně za stejnou cenu poslali něco většího. Další věc je, že mají na netu mizerně popsané zboží a pořádně nechápou co že to vlastně je, protože opisují (s chybami) jeden od druhého. Holt Čína, musí se s tím počítat.
Aleš Procháska
Tlatoani

6. 7. 2021, 11:40

Dnes jsem objednával z Aliexpressu, doručení z číny. K ceně zboží přihodili dopravu a po novu TAX, neboli DPH. DPH počítají jako 21% z dopravného +cena zboží. Očekávám, že zboží přijde poštou tak jako dříve.
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“