že by už prodejní forum
A čo keby mali členovia hodnosti ako na niektorých iných fórach udelené za činnosť a prínos pre fórum. Potom v sekcii prodej by mali prioritu nakupovať pred tými čo sú tu zaregistrovaní len aby sa dostali lacno či zadarmo k zaujímavým veciam (už sa to tu párkrat stalo..). Platnosť priority napríklad s časovým limitom 3 dni od zverejnenia inzerátu Bolo by to férové.
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll 

Jo, přispěl. Tuším 2017.elbarto píše: ↑20. 3. 2019, 8:31 To Pafik: možná zapomínáš, že admin tuto činnost dělá zadara. Uživatele si zde inzerují a vesele dělají svůj business, ale majitel fora platí hosting, hardware atd. Přispěl si někdy na provoz ? Až každý člen pošle ročně třeba 500 kaček, které propije obden v hospodě, potom může být hodně věci jinak.
Ale to o těch zákonech a pravidlech je fakt; buď je máme a je třeba je dodržovat, nebo jsou blbý a je třeba je zrušit. Nic mezi tím, to pak vede k anarchii, protože pro každého jsou "nesmyslné" zákony jiné. Už ve starém Římě měli rčení "blbej zákon, ale zákon" (v originále tuším dura lex, sed lex). Obzvlášt tady, kde si ty pravidla určujeme sami (nebo robokop, to je celkem fuck). Buď je máme a budou se dodržovat, nebo z toho udělat "doporučení", nebo je úplně zrušit.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja se zastavam stale toho ze muze existovat instituce ktera proste dana pravidla zmekci v ucelnem pripade
napr. pri prvnim poruseni
a aplikuje v plne mire pri recidive
proste ma to byt vychovne ne likvidacni
jinak kdysi me z jednoho fora vyrazili za zasadni prohresek ze jsem si dovolil v jednom vlakne reagovat dvakrat za sebou
mel jsem misto toho zaeditovat svuj predchozi prispevek
a hned vyhazov
jaky trestuhodny precin
to tady znad nechceme
napr. pri prvnim poruseni
a aplikuje v plne mire pri recidive
proste ma to byt vychovne ne likvidacni
jinak kdysi me z jednoho fora vyrazili za zasadni prohresek ze jsem si dovolil v jednom vlakne reagovat dvakrat za sebou
mel jsem misto toho zaeditovat svuj predchozi prispevek
a hned vyhazov
jaky trestuhodny precin
to tady znad nechceme
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Ahoj elbarto,elbarto píše: ↑20. 3. 2019, 7:41 To Milan199: ty seš "vřetena" manželka ?? Chtěl jsem to napsat už dřív (nechtěl jsem do toho rejpat), ale potom co to tady demagogicky vysvětluješ se musím zastat Mexe. Jak je fóru prospěšný člověk, který v prvním či druhém příspěvku napíše: "...výkresy nepůjčuji, nekopíruji ani nezasílám..." Ano ND možná bude laskavě prodávat, protože v tom jsou prachy.
ne nejsem "vřetena" manželka ! Když chceš používat cizí slova mrkni se nejdřív do Wikipedie. Demagogicky vysvětlovat prostě nejde ! Demagog operuje s pocity a emocemi. Když někdo něco vysvětluje není demagog. Dále nechápu proč by ses měl zastávat Mexe. Já na něj nijak neútočím ani jej z ničeho neobviňuji. Doplňoval jsem můj pohled na věc.
K té původní problematice - tedy inzerátu (nevhodná rubrika) sehnal jsem výkresy a nějaké náhradní díly. To co si za tím domýšlím je : V budoucnu budu schopen detekovat potřebné díly a dodat nebo je vyrobit. Kdo ty stroje máte, tak si poznamenejte že tady je ten pramen informací / ND.
vřeteno napsal :
Výkresy nepůjčuji ( a kdo taky má s půjčováním nějakou pozitivní zkušenost že )
nekopíruji ( to může být technicky i časově dost problematické už jsem to psal )
nezasílám ( poněkud redundandní informace že )
Tak na tomhle nevidím nic špatného. Určitě je to pro uživatele fora prospěšnějsí než aby to vyhodil, nebo číhal za bukem a nabízel to adresně, když někdo bude v nouzi. A s těmi ND. To je má rozdávat zadarmo, s děkovným dopisem že mu ubyl bordel v garáži ?
Já jsem se snažil celou dobu upozornit, že není úplně dobré někoho jedovatě atakovat jenom proto, že se neobratně vyjádřil. Tím dosáhneš jenom toho, že ti co to z povzdálí sledují a do diskuse by mohli přispět se na to raději vyprdnou, aby se vyhnuli takovéto polemice.
Já jsem na foru chvilku a podívej se na moje příspěvky a reakce na ně !
Přestože se obráběním zabývám celý profesní život, od nástrojárny, přes ČVUT, 10let pedagog na CNC strojích. Posledních 18 let se obráběním živím. Postavil jsem desítky CNC strojů z nichž většina běží v automotivu a mrská miliony kusů za rok.
Jenom za rok 2018 jsem kupoval 27 frekvenčních měničů a instaloval je do výroby.
Ovšem pozor ! Když doporučím nějaký výkon FM k motoru, tak to ne ! To je blbě. Na to je tu spousta mudrců co už doma měnič mají a třeba ho i jednou zapojí.
Když popíšu extremně jednoduché mazání, které se osvědčilo v desítkách strojů - tak následujících několik dní strávím odrážením nevěcných argumentů a dokazováním že nejsem magor co jenom fantazíruje.
Už někdy před sedmi lety jsem chtěl na foru publikovat CNC revolverovou hlavu pro soustruhy velikosti MN80. Kámoš (dej mu pámbu nebe) mi to rozmlouval nějak takto : Vy...r se na to ! Pokud tu hlavu budeš nabízet za 10000 tak se ti nezaplatí ani materiál a rozcupují tě co jseš za nenažranou svini. Pokud ji někdo koupí, tak ji rozebere, bude se to pokoušet okopírovat a pak ti ji rozesranou vrátí a znectí tě co to prodáváš za šit. Pokud tam dáš výkresy, tak to budou vyrábět stylem to je dobrý, to se kalit nemusí, nejsme žádní Japonci. A zase tě znectí. To je už příliš sofistikovaný výrobek pro lidi co jsou schopni se dohadovat že mašinu 2 x 1 metr z hliníkových profilů srovnají do setiny milimetru. Pokud jim teda někdo půjčí hodinky !
Tehdy jsem se tomu smál.
Já chápu že někdo začíná a ptá se na rozlehlou a složitou problematiku jako by odpověď mohla mít šest slov. Chápu, že se ptá na věci, co jsou někomu jasné. Co ale nechápu je zabít věcnou diskusi hemzama co nic neřešej a jenom pruděj.
Milan
Zvykneš si ,otupíš a budeš odpovídat jen tomu kdo tě nějak zaujme .To už zažila spousta lidí .Milan199 píše: ↑20. 3. 2019, 4:24
Když popíšu extremně jednoduché mazání, které se osvědčilo v desítkách strojů - tak následujících několik dní strávím odrážením nevěcných argumentů a dokazováním že nejsem magor co jenom fantazíruje.
To je už příliš sofistikovaný výrobek pro lidi co jsou schopni se dohadovat že mašinu 2 x 1 metr z hliníkových profilů srovnají do setiny milimetru. Pokud jim teda někdo půjčí hodinky !
Tehdy jsem se tomu smál.
Platí přímá úměra o ceně rady a to né jen tady na foru ,když zdarma přátelsky někomu poradíš tak většinou si to udělá podle sebe ,v lepším případě to vydává za svoje a roztrubuje kdekomu aniž by měl tuchy co tě to stálo práce,času a studia ,pokud ale chceš zaplatit a on na to přistoupí tak pozorně poslouchá a snaží se pochopit a většinou dál nic nerozšiřuje když ho to stálo tolik peněz

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale tohle ti přece nemůže připadat divné, to je běžné.
Ten kdo to jednou rozjel a nic ho při tom nepřekvapilo má pocit že je pánem situace, pak samozřejmě radí.
Ti ostatní co jsou i po stovkách instalovaných měničů stále schopní nastavení konzultovat s výrobcem holt mají smůlu.
Proto platí - nic si z toho nedělat.
Stejně tak k tématu tohoto vlákna, je mě to úplně jedno, nebo se spíš přizpůsobím.
Šmelináři jsou a budou na ty kašlu, když se někomu podaří dobrý nákup tak to potěší.
Mám dost věcí, které by mohli někomu ještě sloužit, ale abych si honil triko a pak to někdo jinde přeprodával

Dokud zde bude pravidlo prodeje dle pořadí SZ, tak mě to prostě smysl nedává.
Každý by měl mít svoje svědomí a podle toho se svobodně rozhodnout.
Buď to prodávám aby to přišlo do dobrých rukou, nebo kvůli prachům a tohle mi pravidla korigovat nedovolí.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
- Zdenek Valter
No bohužel - dnes jsem měl v soukromé zprávě nevyžádanou nabídku:
"Dobrý den
Mám možnost výroby z duralu a hliníku na 3ose cnc freze
Pokud máte něco k výrobě můžeme se domluvit na spolupráci"
ach jo.
"Dobrý den
Mám možnost výroby z duralu a hliníku na 3ose cnc freze
Pokud máte něco k výrobě můžeme se domluvit na spolupráci"
ach jo.
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
- Zdenek Valter
-
Po prečítaní vyššie uvedených príspevkov a zamyslení sa nad dianím tu na fóre za poslednú dobu je otázne, či by na vyriešenie väčšiny neduhov nestačilo vyraziť pár truhlíkov s pokrivenými predstavami...
Truhlík- u nás brouk Pytlík
Truhlík- u nás brouk Pytlík

SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
-
Možno. Ale dovtedy napáchajú nenávratné škody. Robo pozri sa koľko ľudí tu radilo (myslím tých čo radili dobre a boli odborníci) ešte rok dva dozadu. A dnes? Väčšina komunikácie prebieha cez SZ aby sa títo členovia vyhli verejnému blamovaniu pár jedincami čo majú pocit, že majú patent na rozum. A je to to isté dokola, stačí prechádzať strašie vlákna. Mnohí pôvodne aktívni členovia dnes sú síce pravidelne na fóre, ale už ani bodka...
Neprináleži mi súdiť, ani s tým nemôžem nič robiť, riešilo sa to už viackrát. Ale je to dosť škoda. Ani oddelenie inzercie tomu nepomôže.
Neprináleži mi súdiť, ani s tým nemôžem nič robiť, riešilo sa to už viackrát. Ale je to dosť škoda. Ani oddelenie inzercie tomu nepomôže.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel