Ty kolejnice (traverzy) řezat vejpůl, navíc podélně opravdu dobrý nápad neni,, dát dvě I-čka vedle sebe na stojato by bylo asi lepší, ale zase by se tam dost blbě vařily žebra.Habešan píše:To řezání kolejnice vejpůl, navíc podélně, nevypadá jako dobrý nápad. Raději bych dal dvě vedle sebe.
Osobně se mi více zamlouvá návod z RadioAmatéra 1941 a 1942.
Opakem je Egalisační soustruh domácí výroby, kde se lože naohýbá z plechu, pak se svařuje a letuje...
Soustruh SU 110/500 "UROB SI SÁM"
BINGO! To jsem potřeboval slyšet!vruboun píše:nic jsem při výrobě svého soustruhu nerovnal a ani nežíhal, prostě tehdy nebyla možnost to udělat. Dostal jsem tehdy prastarou 22 cm traversu a tu jsem podélně rozfrézoval a protože jí držely upínky ani jsem si nevšimnul zda se takhle rozvírala. Po svaření jsem malýma úběrama sebral horní plochu, vedení pro koníka a zvenku rybinové vedení pro saně. Na jedné straně pod rybinou plochu pro ozubený hřeben a navíc na koncích plošky pro ložiska posuvového šroubu - tohle jsem dělal širokou kotoučovou frézou. Celé lože jsem ofrézoval na jedno upnutí ve asi dvou svěrácích. Lože bylo prohnuté asi 1,5 mm - to se v pohodě srovnalo frézou. Doporučuju ještě ofrézovat spodní plochu nad žebrama, jezdí tam upínací deska koníka a místama mi tam drhla než jsem utahování koníka předělal na páku. Pak jem lože utáhnul na ofrézovanou plochu a ofrézoval patky. Po ofrézování ta horní plocha byla rovná nic se nemrsklo.
Jak je to nyní nemám páru. Za prvé se mi ho nechce rozebírat a za druhé stejně nemám desku na které bych to kontroloval, no a za třetí je mi to buřt jestli se to trošku někam pohlo. Soustruh mně neživí a když si jednou za měsíc vzpomenu něco vošmrdlat, tak mi to bohatě stačí jak to je. Když potřebuju dokážu si udělat průměr do setiny, když se nezdaří nožem prostě si to došmirgluju.
Mě to rozvírání překvapilo, páč jsem to viděl poprvé (do té doby jsem si říkál, co ty chlapi tady blázní, jak se může něco jako traverza kroutit), inu, některé věci halt musím vyzkoušet abych věřil...zkouším tuze rád! Pokud to žíhání bude nějak dostupné a né příliš finančně náročné, tak to nechám vyžíhat.
Hezké (pokud ty mm jsou ve skutečnosti cmGeeSnake píše:http://stroje.bazos.cz/inzerat/33861600/Soustruh.php

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
On se asi jenom sekl šťouroThomeeque píše:Hezké (pokud ty mm jsou ve skutečnosti cmGeeSnake píše:http://stroje.bazos.cz/inzerat/33861600/Soustruh.php)!

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Tak kdo ví, kolik do toho kdo vrazil, třeba to ani prodávající neví. Nebo je už z těch fotek jasný, že to nestojí za moc (já to nepoznám)?
EDIT: Nebo jsem nepochopil vtip?
EDIT: Nebo jsem nepochopil vtip?

Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 8. 4. 2014, 3:41, celkem upraveno 1 x.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Poskládal jsem lože, ó Bože.
(nevadí, že sem dávam ty fotky? Nežere to mnoho místa, nebo tak něco? Tahle problamatika je mi zcela cizí..., taky by to asi mělo být v jiné sekci, případně mě prosím někdo usměrněte-Dík!)
, jelikož jsem všechen hutní materiál kromě traverzy zakoupil a nechal nařezat o několik mm až cm větší (například místo pásoviny 100/8mm, pásovinu 110/8 mm mohl jsem vše upravit a zúhlovat na správný rozměr na frézce , a taky na soustruhu ,což se odrazilo na výrobku a hodně mě to bavilo, vše pasuje tak jak si představuji. Jen mě mrzí, že jsem si nechal tu traverzu říznout přesně metr dlouhou, doma jsem zjistil, že jim podřezává pila, tak mi vychází přední strana lože 998 mm, a zadní 1000 mm dlouhá, musel jsem to upravit, aby to bylo stejný, málem mi to převrátilo frézku-když jsem to rovnal .(nevadí, že sem dávam ty fotky? Nežere to mnoho místa, nebo tak něco? Tahle problamatika je mi zcela cizí..., taky by to asi mělo být v jiné sekci, případně mě prosím někdo usměrněte-Dík!)
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
nevadi
spis me stve ze vetsi cast priloh fora delaji prilohy v soukromuch zpravach, kde to skoro nikdo nevidi a zabira to velkou cast drahoceneho mista na serveru
tenhle web ma totiz skoro 40G
spis me stve ze vetsi cast priloh fora delaji prilohy v soukromuch zpravach, kde to skoro nikdo nevidi a zabira to velkou cast drahoceneho mista na serveru
tenhle web ma totiz skoro 40G
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
já je hodně promazávám,nechávám si jen pro mne důležité věci. Ale udělám ti radost.Mám čas,jdu mazat dál .
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Neumí fórum omezit životnost příloh u SZ? Z povahy věci tipuju, že pokud by příloha u SZ třeba po dvou měsících zmizela, v 99% případů by to ani dotyčnej nezaznamenal a pokud to je opravdu něco, co pro něj má nějakej trvalejší význam, zazálohuje si to jinam.robokop píše:spis me stve ze vetsi cast priloh fora delaji prilohy v soukromuch zpravach, kde to skoro nikdo nevidi a zabira to velkou cast drahoceneho mista na serveru
Fotky jsou supr, nešetřit, nemazat!fidel47 píše:(nevadí, že sem dávam ty fotky? Nežere to mnoho místa, nebo tak něco? Tahle problamatika je mi zcela cizí..., taky by to asi mělo být v jiné sekci, případně mě prosím někdo usměrněte-Dík!)

Oproti originálu velikost téměř čtvrtinová (1.2MB => 340kB) a IMHO jí nic nechybí, spíš (díky zaostření a Auto adjust colors) mírně naopak. IrfanView je malej prográmek zadara a je to práce ani ne na půl minuty.
T.
Oproti originálu velikost téměř čtvrtinová (1.2MB => 340kB) a IMHO jí nic nechybí, spíš (díky zaostření a Auto adjust colors) mírně naopak. IrfanView je malej prográmek zadara a je to práce ani ne na půl minuty.
Díky za radu, já se na to zaměřim, samotného mi ta velikost fotek vadí. ten prográmek by mi dílnu asi nepoklidil?
Díky za radu, já se na to zaměřim, samotného mi ta velikost fotek vadí. ten prográmek by mi dílnu asi nepoklidil?
-
Ááá už je to tady! Pro samou výrobu důležitých věcí není čas uklidit.fidel47 píše:... ten prográmek by mi dílnu asi nepoklidil?