Ceny CNC soustruhů

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Polesovsky

24. 2. 2013, 10:49

robokop píše:mach3 na takovyto stroj asi neni zajimavy vubec
jinak to GSK je do jiste miry zkopirovany fanuc

ale neni se na tom co ucit
jsem zaskoloval nekolik lidi co delali do te doby pouze konvencne a cnc videli jen zdalky a stacily 3 dny na tom s nimi delat a pak uz to zvladli sami
Jednoduche věci se naučíš během 3 dnů, ale CNC systémové vyrovnávaní kusů, frézování závitů a parametrické programování ... No nevím. Asi jsem na uceni pomalej. Teda pokud to stroj Fanuc umí :wink:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 2. 2013, 11:11

tak vetsinou ty lidi pouzivaji CAMy takze na tyhle veci vubec nikdy nedojde
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Polesovsky

24. 2. 2013, 12:18

robokop píše:tak vetsinou ty lidi pouzivaji CAMy takze na tyhle veci vubec nikdy nedojde
Asi jsem ve spatne firme. Koupit nebo pronajat najaky CAM? Co bych jeste nechtel. Koupit neco do 40tisic... to mozna jeste jo, ale s průpovidkama, zda opravdu to potřebujeme.
Když, řeknu, že 90% programujeme ručo na strojích. Tak nepřeháním.
Ano, ne vždy CAM je to nej u opakovatelné seriove výrobě. Ale bez HSMXpresu (ktery je zdarma) dnes už nevím zda bych vše naprogramoval. :wink:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 2. 2013, 1:55

u vetsich predelavek davam ke stroji CAM (sprutcam) v cene :D
lubos
Sponzor fora

24. 2. 2013, 2:26

Já jsem na několik podobných inzerátů odpovídal ( soustruhy podobné velikosti) a vždy ta cena byla absolutně mimo mísu a tak jsem to vzdal. Ono napsat na 20 inzerátů, pak dostat když dobře tak 10 odpovědí s cenou která je mimo mísu člověka otráví. Nehledě na to že mi pak pořád volalí ocasové a nabízejí mi mašiny . Mašin bez systému je možná hodně ale co jsem koukal moc jsem neviděl, a na rovinu ted předělávám frézku a není to prdel aby to bylo k něčemu a ten čas taky nějaké ty 10ky hodin to sežere , možná stovky. Pak člověk zjistí že musí komplet předělat pohony protože originály nemají step dir, takže je to 30 a víc tis za systém, pak cca 50 za nové serva a když to se všema kravinama člověk sečte jeto tak 100 tis bez práce. A soustruh není taková sranda jako frézka ( alespon já si to myslím nemám výraznější zkušenost).
Ale mám tu připravený systém pro soustruh od ADTECHU tak se po nějakém tom soustruhukoukám ale za 50 jsem zatím fakt nic nenašel. ( Potřebuju točný průměr do 300mm ale co nejkratší dočnou délku cca 300 mm nechci nukleární hovado neměl bych ho kam dát.).
nedávno jsem psal do fermatu měli nebo mají tam luxturn, ( na ebay mi unikl za 1700 Eur) docela pěkné na předělávku vhodné a chtěli za něj 250 tis takže od té doby na soustruhy bez cen zkrátka nepíšu obecně mě to prudí takové jednání.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Polesovsky

24. 2. 2013, 2:33

robokop píše:u vetsich predelavek davam ke stroji CAM (sprutcam) v cene :D
To je rozumne neco relativne pridat. Cena SprutCAMu je obdobna jako u HSMka, ale HSMko nejede bez SolidWorksu a tak musite prikoupit SolidWorks a dostanete se na 300tisic.
U nas pri nakupu noveho CNC centra to melo byt obdobne, ale do nakupu se zacala montovat poradkyne z jine firmy a znate ty kecy. U nas podobnej stroj pri nakupu stal o ... mene.
Mohl jsem vysvetlovat co potrebuje fabrika a co ji to bude stat pri setreni na nepravem miste. Vysledkem je stroj s Fanucem ktery je k ....
Vykon stroje sotva 1/20 proti obdobnemu se systemem Heidenhein 530. Jo ooo usetrili jsme.
Kdyz jsem zavolal na Fanuc do Prahy: Prodejci nas system prodavaji jako rohliky a nedivaji se co bude zakaznik vyrabet. Ted nam hodne zakazniku nadava, protoze nemeli dostatecne informace pred nakupem vlastniho stroje. :oops:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 2. 2013, 2:39

nojo zas nektery zakaznici se neumej vyslovit i kdyz bych jim rad vyhovel nejak optimalne

jako nekdy mi prijde ze nektery firmy kupujou cnc proto aby meli cnc
tj nechaj se pred tou bednou vyfotit jak si kravataci podavaj ruce, daji to do katalohu a na web a tim to cele skonci

nekdy to ma jeste pokracovani v tom ze po fachmanovi chtej nemozny a univerzalni zaklinadlo je vzdyt jsme koupili to drahy cnc
idealne s 25kbyte pameti bez camu a chteji delat nejakou formu na vstrikolis :D
Polesovsky

24. 2. 2013, 2:45

robokop píše:nojo zas nektery zakaznici se neumej vyslovit i kdyz bych jim rad vyhovel nejak optimalne

jako nekdy mi prijde ze nektery firmy kupujou cnc proto aby meli cnc
tj nechaj se pred tou bednou vyfotit jak si kravataci podavaj ruce, daji to do katalohu a na web a tim to cele skonci

nekdy to ma jeste pokracovani v tom ze po fachmanovi chtej nemozny a univerzalni zaklinadlo je vzdyt jsme koupili to drahy cnc
idealne s 25kbyte pameti bez camu a chteji delat nejakou formu na vstrikolis :D
Smarjaaaa. Tos prodal ten Doosan s Fanucem k nám Ty? Fotky stroje mame uz i na webu a ta celkova pamet odpovida 256kb.
Jeste rekni, ze se jmenujes Saludsky. A poslu Te do ...... :wink:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 2. 2013, 3:12

ne
jen ty situace ve firmach duverne znam :D
Polesovsky

24. 2. 2013, 4:05

robokop píše:ne
jen ty situace ve firmach duverne znam :D
Ono to bude tim, že prodávající často nedá plné informace kupujícímu a neupozorní na důležité momenty.
U nás to bylo, že jsme měli zadání, co potřebujeme a prodávající obchodník sliboval a sliboval. Ve skutečnosti mu šlo jen o prodej a na zakazníka sral. Prostě mu to bylo jedno. Dokonce ani u předávky nebyl.
On svou provizi dostal a zakazniku poser se.
Dnes se vsichni bojí říci majiteli, co se stalo. Kdyby prodal někde v bazaru tento nový stroj a koupil s pořádným systémem. Že na tom jenom vydělá.

Teď u nás máme CNC frézovaci centrum a nikdo na něm nechce dělat. Protože to ten systém neumi, co potřebujeme :!:

Jooo?!... Srovnavejte řízení Trabantu a Mercedesu
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 2. 2013, 4:18

klasika obchodnicci nabizeji a slibuji cokoli
realita byva nekde jinde
kdyz jsem delal posledni masinu tak jsem treba porad horel na terminech
ze tri dnu se bezne vyklubal mesic a podobne
dokonce po tom mesici dodali jiny zbozi a museli to napravovat
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

24. 2. 2013, 6:23

Mne vymeny starych , nefunkcnich a nemodernich systemu za nove zivi a starsi stroje z trhu kupuju pomerne casto.
Pokud vam v nabidce nejaky prekupnik napise neco jako " s výhradou meziprodeje " pocitejte klidne s cca 100 000 nahoru od ceny nez to prodava majitel.
Nejvetsi meziprodejni prirazka na kterou jsem zatim narazil byla u jednoho ohranovaciho lisu a to presne 100 procent z ceny.
Obece ceny stroju s rokem vyroby ci repase 2000 a novejsi neklesaji pod milion.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
PV-strojar

24. 2. 2013, 7:29

Radek-B píše: Obece ceny stroju s rokem vyroby ci repase 2000 a novejsi neklesaji pod milion.
RADEK
Tak to je ceklem velká částka vzhledem k tomu že úplně nový soustruh jde pořídit za 1 200 000,- Kč bez větších problémů.. :shock: :cry:
Polesovsky

24. 2. 2013, 7:51

PV-strojar píše:
Radek-B píše: Obece ceny stroju s rokem vyroby ci repase 2000 a novejsi neklesaji pod milion.
RADEK
Tak to je ceklem velká částka vzhledem k tomu že úplně nový soustruh jde pořídit za 1 200 000,- Kč bez větších problémů.. :shock: :cry:
To souhlasí. Pred rokem jsem mel nabidku na novy DMG 635V Sinumeric (z veletrhu) s cenou tesne nad 1 milion. Konkurencni stroj dokonce za 800tisic.

Proto je potreba se divat i na predvadeci stroje s minimalni strojovym casem v provozu a nebo na vracene stroje, kdyz zakaznik nemel na placeni splátek.
Každý prodejce má vedle uplně nových strojů i tyto stroje, relativně mírně použité s nejnovějším systémem.
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

24. 2. 2013, 9:33

PV-strojar píše:
RADEK
Zalezi na velikosti a vybavenosti. Jsou stroje a STROJE. Nekolikrat mne uz zavolali k velmi vyhodnemu nakupu.
Ihned se resily elektricke , mechanicke problemy a naprosto exoticke funkce exotickych i znackovych systemu , bohuzel v mene nez zakladnimi fcemi a opcemi.
Je proste potreba si dat pozor a dobre vedet co se chce.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“