kostka a šroub Soustruh CQ9318

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
potraviny
Kontaktovat uživatele:

29. 6. 2014, 4:01

Když jsi rozhodnut vyměnit šroub, prodluž ho, udělej novej nonius a osaď to ax.ložisky.
Zdenek Valter

29. 6. 2014, 11:08

vjanecka píše:To můžu udělat a je to v plánu ,ale nejdříve to potřebuju dát do provozu. Blbá koska a budu zase jen na to čumět než ji sezenu
Mohu ZAPŮJČIT ;-)

Případně necheš to půjčit i se šroubem ?
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
potraviny
Kontaktovat uživatele:

30. 6. 2014, 11:12

Zdenku nic nerozebírej, ten originál mi tu leží z toho mého. Sice kvalita originálu nic moc ale v nozi mu bude dobrá a může si ji i nechat. :wink:
Pokud tedy vjanecka bude chtít a pokud ano dej vedět vjanecka.
potraviny
Kontaktovat uživatele:

30. 6. 2014, 12:30

Teď nevím jesli od Zdenka nebo ode mne :D
potraviny
Kontaktovat uživatele:

30. 6. 2014, 4:59

Zašli adresu dodání na SZ, zítra jsem ale služebně u Podivíně za Brnem takže odeslat můžu až tak ve st.-čt.
JuanV

30. 6. 2014, 7:48

potraviny píše:Když jsi rozhodnut vyměnit šroub, prodluž ho, udělej novej nonius a osaď to ax.ložisky.
Mozna by se naslo vice lidi, kdo ma tento soustruh ci klon...
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

30. 6. 2014, 9:26

potraviny píše:Když jsi rozhodnut vyměnit šroub, prodluž ho, udělej novej nonius a osaď to ax.ložisky.
Jo, třeba takto :)
P1110161.JPG
P1110164.JPG
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
oscar

1. 7. 2014, 6:15

zase to tolik nepretezuj
Obrázek
BTW, kdyztak ten sroub s kostkou mam navic taky.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 7. 2014, 7:38

vjanecka píše:To je ono .

Tumlíku já věděl že to tam někde u tebe na stránce je ale nenašel . Máš nějaký ceník pro příště.

Bude toho potřeba daleko víc ono se to začíná postupně nějak rozpadat :D :D :D
Ceník nemám, a na stránky jsme to taky ještě nedal, jelikož na to nemám čas :) Tohle bylo dělané na zakázku pro tento typ soustruhu, ale dělal jsem jen jeden kus a to byl hodně vytrvalý zákazník (málokdy se nechám ukecat do něčeho co se mi moc nechce dělat :D ), k dalším se rozhodně nechystám, takže tě bohužel zklamu :) .
Závit je dle požadavku 12x1L, matice je s vymezitelnou vůlí, nonius s dělením 1dílek- 0,01mm na průměr
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
potraviny
Kontaktovat uživatele:

2. 7. 2014, 9:17

tumlik píše:
Jo, třeba takto :)
P1110161.JPG
P1110164.JPG
Ty nonia máš fakt pěkně označený, já je zatím klepu raznicí :D :D :D
Miltech
Sponzor fora

2. 7. 2014, 2:14

Není to tak dávno, co vznikla poptávka po kovovém soukolí do vřeteníku u těchto malých soustruhů. Romane, taky jsi to neměl v sortimentu a dnes to nabízíš běžně ke spokojenosti všech. Ten šroub příčného suportu doplněný o ložisko a vynikající nonius je opravdu o něčem jiném v porovnání s původním. Myslím si, že časem přehodnotíš priority a majitelé malých (třístovkových) soustruhů by se mohli dočkat velmi zřetelného zlepšení. Vím, že máš spousty jiné práce, ale....přimlouval bych se za jiné, kteří si na to netroufnou sami.
lapa
medaile za lepsi forum

2. 7. 2014, 5:40

Miltech píše:Není to tak dávno, co vznikla poptávka po kovovém soukolí do vřeteníku u těchto malých soustruhů. Romane, taky jsi to neměl v sortimentu a dnes to nabízíš běžně ke spokojenosti všech. Ten šroub příčného suportu doplněný o ložisko a vynikající nonius je opravdu o něčem jiném v porovnání s původním. Myslím si, že časem přehodnotíš priority a majitelé malých (třístovkových) soustruhů by se mohli dočkat velmi zřetelného zlepšení. Vím, že máš spousty jiné práce, ale....přimlouval bych se za jiné, kteří si na to netroufnou sami.
Tez se pridavam k premlouvani :D jako nadmiru spokojeny majitel produktu made in Tumlik:

+ zcela samostatneho ozubeneho kola na maly otocny stul ("na zakazku").

Kdyz na to koukam, blizi se to cene puvodniho stroje (mozna prevysuje) :) , ale je to poteseni.

Sam jsem si dodelal nove srouby na suportu a jine drobnosti, takze zrovna diskutovany sroub nepotrebuji, ale nepochybuji, ze by to byla "kvalita 1A" :) .
Ale co by se mi libilo, by bylo neco na vuli sani, neco jako tady tohle http://www.soustruh.borec.cz/Pritl.deska.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; :-).
Zdenek Valter

4. 7. 2014, 9:07

lapa píše: .....
Ale co by se mi libilo, by bylo neco na vuli sani, neco jako tady tohle http://www.soustruh.borec.cz/Pritl.deska.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; :-).
No a co Ti brání si to udělat nebo tu ve fóru poptat. ;-)
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
lapa
medaile za lepsi forum

5. 7. 2014, 8:08

Zdenek Valter píše:
lapa píše: .....
No a co Ti brání si to udělat nebo tu ve fóru poptat. ;-)
Udelat: ze tam jsou ponekud sikme plochy na obrabeni a hlavne jsem se k tomu nerozhodl :D a s tim oslovenim clenu fora je to to same - jeste jsem se pro to nerozhodl.
A proc jsem to zminoval v souvislosti s Tumlikem? Protoze ma velmi dobre reference - moje vlastni ... neznam lepsi doporuceni :D .

Ale s temi cleny fora: pokud si to nekdo prohledne a ma pocit, ze by chtel/mohl vyrobit, muze mi poslat SZ.
Zatim nemam ani prehled, kolik to muze stat: drzaky jsou ocelove a kliny z bronzu.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
oscar

5. 7. 2014, 8:44

take bych si jednu sadu vzal :)
Odpovědět

Zpět na „Nákup“