nepozorne jsem cetl
promin
no to mas nekde problemy se zemi, nebo ruseni
ono step/diry by meli byt uplne galvanicky oddelene, je tomu tak skutecne?
koukam ze ta elektronika je typicka cinska
predratovat vse do stinenych kabelu
rozmyslet se nad tim jestli by to nestalo za to dat do poradneho rozvadece a neudelat to pritom nejak lip
CNC 6040Z-S80
-
ono doteraz to slo bez problemov. nemohol odist emi filter?
Postupuj krok za krokem.
- odpoj kabel mezi PC a bednou s drivery a zkus zapnout vreteno
- pri odpojenem kabelu na vstupu do driveru zkratni dratem pin, ovladajici STEP pro osu, ktera jezdi sama
- zapni frekvencni menic, ale s odpojenym motorem
- vyndej ten fr. menic z te cerne bedny a zapni ho mimo bednu
- atd.
- odpoj kabel mezi PC a bednou s drivery a zkus zapnout vreteno
- pri odpojenem kabelu na vstupu do driveru zkratni dratem pin, ovladajici STEP pro osu, ktera jezdi sama
- zapni frekvencni menic, ale s odpojenym motorem
- vyndej ten fr. menic z te cerne bedny a zapni ho mimo bednu
- atd.
-
Musím sa priznať, že zistenie, že na vretene nie je tienený kábel ma dosť prekvapilo.
-
- Kontaktovat uživatele:
To je právě ta úspora od čínského výrobce. Místo stíněného
kabelu obyč. atd. Však ono to nějak pojede.
kabelu obyč. atd. Však ono to nějak pojede.

-
Konečne som prišiel na chybu. Kábel na paralelny port mal niekde slabý kontakt.
Je to dost nejednoznačnéEngineer píše:Mrkni se do zrcadla...shaggy píše:Protoze u nas ve firme se tomu rika mlha tak jsem se zeptal co to je a byl to ten tech. lich s pridavkem ..robokop píše:pred chvili se divis co je to za novinku chladit lihem a ted jsi tu za odbornika prez lihove chlazeni a bezpecnostni systemy s tim spojene WTF![]()
Víš aspoň proč jsou ty bezpečnostní předpisy takový? No přeci právě kvůli tý mlze, tedy směsi vzduchu a lihu ... to je výbušná směs, lihovej postřik tak jak ho používáme my je jen hořlavej. Netvrdím, že je to bezpečná sranda ale o tom nebyla řeč .... ty ses divil lihu jako chladivu.
V Riu u vakuové pračky lékařských potřeb (podtlak způsobí že ethanol vaří a odpařuje se ze všeho) byly brutální opatření, každý kabel měl svoje jikrově bezpečné oddělení a nakonci obrovské snímače do Ex.
U tepelného čerpadla voda/země nebylo nic a do země šel líh taky.
Myslím že zásadní je množství ethanolu ve vzduchu a jeho koncentrace - pochybuji že by se vůbec to množsví co jde na frézku dalo inicializovat k výbuchu i kdyby se člověk snažil.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
-
Robil som merania a zistil som, že v ose Y je frézka rovná, v Z je 0.25 mm jama a v X je to cez 1mm tak som sa rozhodol z linearov čo mi zostali z predchadzajuceho nedokončeneho projektu spraviť os X.
zatiaľ mám hotový kus na upnutie vozíkov
zatiaľ mám hotový kus na upnutie vozíkov