To pomůže, ale samo to stejně nestačí. Aspoň něco se tam nalejt musí. Ale pravda je, že pro hobby účely a kusovou výrobu vůbec by se měly volit pevnější a dobře obrobitelné slitiny.azamo píše:No to je pravé otázka jestli je ta emulze opravdu nejlepší řešení .
Druhá věc jestli budu frezovat třeba dural 20.. Tak by se problém vyřešil .
To by možná bylo úplně nejlepší .
Frézka na hliník
-
- Sponzor fora
- Příspěvky: 8163
- Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
- Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
- Kontaktovat uživatele:
Aleš Procháska
V tom množství které jde na tu frézu není šance aby to něco udělalo.Martinhora píše:Ještě se vrátím k tomu chlazení lihovou mlhou. Momentálně používám chlazení emulzí - ale je to takový špinavý řešení - je to úplně všude. Dřív jsem ručně na to stříkal líh. Po vyschnutí jsem "bordel" odsál vysavačem a bylo uklizeno. Chtěl bych přejít na tu lihovou mlhu, ale bojím se "výbušnosti". Máte s tím nějakou zkušenost? Je tam opravdu jen líh - nebo se tam ještě něco přidává? Díky
Otázka je odsávání z prostoru, uzavřený kryt stroje, malá místnost - tam by se při opravdu razantním procesu možná.....
Výbušná koncentrace je 3,3 - 19% a to je minimálně 60ml v kubíku vzduchu. (pokud počítám správně)
Když odsávám běžným větrákem cca 100m3/h tak bych musel hodinově odpařit minimálně 1 litr na kubík vzduchu v místnosti abych možná začal dosahovat nějakých koncentrací. Takový smrad by stejně nikdo nevydržel.
A běžné větrání má často větší výměnu vzduchu.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
No,problém je že těchto koncentrací asi dosahuju.Řežu např. al slitinu profilu 60x60 mm na pokosové pile a intenzivně stříkám líh do řezu.
Na jeden řez padne půldeci,pila z toho dělá pěkně promixovanou směs a v centru dění je motor kde jiskří uhlíky...
Nevím...
Na jeden řez padne půldeci,pila z toho dělá pěkně promixovanou směs a v centru dění je motor kde jiskří uhlíky...
Nevím...
Tak si to zkus zkušebně zapálit
To množství které je v optimální směsi nebude velké. Jen to řádně bafne, ale není co by bouchalo.
Tím nechci říct že to je úplně OK, může to zapálit okolí a nebo alespoň pilku.
Motor má určitě nějaké sání takže bych udělal prodloužení do místa kde je vzduch čistý.
To množství které je v optimální směsi nebude velké. Jen to řádně bafne, ale není co by bouchalo.
Tím nechci říct že to je úplně OK, může to zapálit okolí a nebo alespoň pilku.
Motor má určitě nějaké sání takže bych udělal prodloužení do místa kde je vzduch čistý.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
dřív než to bouchne utečeš od toho smradu.. nebo ti to nevadí?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Hoši, bacha na jinou věc. Při práci s lihem (hlavně mlhou) to dýcháte. Navíc se líh vstřebává i pokožkou. Není radno po takové práci hned sednout za volant. Při případné kontrole můžete nadýchat! A nikoho nebude zajímat, že jste nepožili ale jen inhalovali a nasávali pouze kůží. Pokud máte "klarinet", tak si to zkuste. Budete možná překvapeni.
-
- Sponzor fora
- Příspěvky: 8163
- Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
- Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
- Kontaktovat uživatele:
Rozprašovat cokoliv s obsahem oleje do vzduchu = mít za chvíli mastné a ulepené všechno kolem, podlahu, okna, ... Tohle je pro profi stroje, které mají dobrou filtraci
Aleš Procháska
To nejde, u vysokootáčkových vřeten vyrobí obráběcí proces mikrokapičky které si volně poletují vzduchem. Není to poznat hned, až časem.prochaska píše:... když zajistím, aby to necákalo po celém bytěoscar píše:A za sebe, amatera, muzu rict ze emulze je proti lihu zlata. A staci prikapavat......
U nízkých otáček to jen lítá všude kolem.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Ahojky
Jak říká Cjuz...mikrokapičky je ten problém....
příklad trochu mimo , ale myslím že dobrý...
v gastroprovozu = kuchyně ,se "jen" vaří a peče a smaží a přesto že musí mít odsávání je ten provoz zcela zamaštěný právě od mikrokapiček poletujících ve vzduchu jak jsou unášeny teplým vzduchem a párou ...
Tak jedině šup se strojen do kuchyně (u mne bude v kuchyni - už je tam ponk se svěrákem )a je to na koho svést nebo důvod k nákupu odsávání
A líh přikapávaný jehlou přímo na řezné plochy to asi řeší daleko lépe a snadno ...navíc není mastný
Jak říká Cjuz...mikrokapičky je ten problém....
příklad trochu mimo , ale myslím že dobrý...
v gastroprovozu = kuchyně ,se "jen" vaří a peče a smaží a přesto že musí mít odsávání je ten provoz zcela zamaštěný právě od mikrokapiček poletujících ve vzduchu jak jsou unášeny teplým vzduchem a párou ...
Tak jedině šup se strojen do kuchyně (u mne bude v kuchyni - už je tam ponk se svěrákem )a je to na koho svést nebo důvod k nákupu odsávání
A líh přikapávaný jehlou přímo na řezné plochy to asi řeší daleko lépe a snadno ...navíc není mastný